שדות לוגין מקומם בעמוד הראשי

תופעה נרחבת ומטופשת: נכנסים לאתר שמצריך לוגין ומגלים שהלוגין לא זמין בעמוד הראשי, אלא בלינק שמצריך קליק נוסף וטעינה של עמוד פנימי. אם השירות שלכם דורש לוגין, רוב הכניסות להומפייג’ שלכם הן של משתמשים שצריכים לעשות לוגין. למה לגרום להם לעבור עוד עמוד במקום לשים את הלוגין בעמוד הראשי?

אתר Splitweet הוא דוגמה קיצונית לחוסר השימושיות הזה: בעמוד הראשי שלו אין שדות לוגין, אבל יש שדות להצטרפות לאתר. כלומר, פונקציה שמשתמש סביר עושה בה שימוש פעם אחת בלבד, רישום, זמינה בעמוד הבית, ואילו פונקציה שמשתמש סביר עושה בה שימוש בכל פעם שהוא רוצה להשתמש באתר (אלא אם ביקש מהדפדפן לשמור את השם והסיסמה) מסתתרת בעמוד פנימי. אידייטס.

את הרישום לאתר אתם יכולים לקבור בעמוד פנימי, אבל חבל להטריח את המצטרפים הפוטנציאליים. הכי טוב שתשימו שני שדות, שם וסיסמה, ושני כפתורים, לוגין ורישום (לוגין בדיפולט של האנטר, הכפתור שלו בצד שמאל ונמצא אחרי שדה הסיסמה ב-tab order). מי שמנסה להיכנס ילך במסלול הרגיל — שם, סיסמה, אנטר או שם, סיסמה, קליק על כפתור לוגין. מי שמנסה להירשם יעשה שם, סיסמה, כפתור הירשם, ויגיע לעמוד בו יתבקש לספק את הפרטים הנוספים הדרושים.

תגובות

16 תגובות לפוסט “שדות לוגין מקומם בעמוד הראשי”

  1. עופר שוורץ on 1 ביולי, 2009 14:39

    בתור אדם שתמיד ממהר להצביע ולצחוק על כל טייפו, אתה ממש לא עושה לעצמך מספיק הגהה.
    “חוסר השימושיות הזהף”? “שדה הסיסמב”? בקרוב: חדר 404 ב”התיקונים”. (ולהיפך?)

  2. אחיחי on 1 ביולי, 2009 15:38

    אבל עידוק, זה דווקא די הגיוני, כי רוב המשתמשים החוזרים מרשים לאתר לשים להם קוקי שחוסך את הלוגין, ואז חבל על הנדל”ן שאזור הלוגין (שמיועד ללוזרים שמתחברים מהאוניברסיטה או פרנואידים של קוקיז) תופס.

  3. עידו רוזנטל on 1 ביולי, 2009 15:44

    חוץ מזה, בוא נחשוב רגע ביחד: האם לא עדיף לאתרים לקבל שני דפים נצפים על כל יוזר?

  4. עידו קינן on 1 ביולי, 2009 17:49

    @אחיחי, פתרתי את הבעיה הזאת עם שני הכפתורים.

    @עידור, זו עשויה להיות הסיבה לבעיית השימושיות, אבל כאן לא מעניין אותי לעסוק בסיבות אלא בבעיה עצמה. וכדאי ללמוד מגוגל, שברוב המקרים מקפידה מאוד על שימושיות, גם אם היא פוגעת באינטרסים מסחריים נקודתיים, כדי ליצור לטווח הארוך שירות שאנשים חוזרים אליו.

  5. אהוד on 1 ביולי, 2009 20:46

    עידור, דפים נצפים הופכים לפחות ופחות רלוונטים. ראשית – אם אין פרסומת בעמוד אז רק רייטינג לא קונה להם אחסון במכולת.

    שנית – הרבה אתרים היום עובדים בצורה דינמית עם אג’אקסים ועוד דברים עם האות X שנטענים בתוך אותו עמוד.

    הפייג’ ויוז יורד בכל מקרה בגלל זה (תלחץ, למשל, על “more” בטוויטר – תראה שאתה לא עובר עמוד) – זה אגב מה שגורם למריבות למי יש יותר גדול בין פייסבק\מייספייס\יאהו וכל מיני אתרים גדולים.

  6. הוא on 1 ביולי, 2009 23:19

    פעם פרסמתה תמונה של פרסומת עם גופן מראה, אז הנה השלב הבא: קריאת מראה:
    http://img219.imageshack.us/img219/1990/failv.png

  7. FrEEzE on 2 ביולי, 2009 01:04

    אתה צודק, זה מעיק לחפש את אזור ההתחברות ולפעמים אתה פשוט לא מוצא אותו.
    אבל בקשר לגוגל אתה טועה:
    אומנם צריך להיכנס לדף נוסף בשביל להתחבר (לא נורא במקרה שלהם), אבל אחרי ההתחברות, אתה לא צריך להתחבר לכל אתר שלהם מחדש (יוטיוב, בלוגר, ג’ימייל, איי גוגל, פייג’ס\סייטס וכו’ – הכל כבר אוטומטי).

  8. דוד on 2 ביולי, 2009 10:12

    באתר שלנו עמוד הלוגין הוא ב- SSL, כיוון שאנו עוסקים במידע רגיש. אנחנו לא רוצים שכל האתר יהיה SSL מכל מיני סיבות, אז מה לדעתך כדאי לעשות?

  9. אחיחי on 2 ביולי, 2009 12:42

    אה, סורי, רק עכשיו קראתי את הפיסקה האחרונה לעומקה…

    הבעייתיות ברעיון הזה היא שהשלב הנוסף הוא בדיוק מה שאתה רוצה להימנע ממנו בתהליך הקונברז’ן של יוזר חדש לרשום. מה גם שהוא טיפה מבלבל.

  10. אחיחי on 2 ביולי, 2009 12:46

    למרות שכמובן אני מסכים איתך שהמצב שאתה מתאר הוא לא אידאלי

  11. יאיר on 2 ביולי, 2009 12:53

    זה מזכיר לי את חברות התקשורת בארץ שכאשר אתה מתקשר אליהם האופציה הראשונה שהם מציעים זה הצטרפות (כדי לא לפספס לקוחות פוטנציאלים).

    במילים אחרות, ONCE הצטרפת אליהן, אתה מקום שני בתור ובשירות תרתי-משמע.

  12. עידו קינן on 2 ביולי, 2009 15:42

    @דוד, שאלה מצוינת. אני לא מתמצא בנושא של איך מיישמים SSL, אז אני לא יודע לענות, אבל אולי מישהו מהקוראים יודע ויכול להציע.

  13. ארז on 2 ביולי, 2009 16:01

    ההסכמה הכללית במשרד היא שממש לא כדאי, רצוי, מומלץ וכו’ לאפשר לוגין מאובטח בדף בית לא מאובטח. תכל’ס השאלה היא למה, אם השירות שלך מאובטח, לא להפוך את דף הבית למאובטח? לדוגמה אתר בנק הפועלים (www.bankhapoalim.co.il) ואני בטוח שיש עוד דוגמאות.

  14. דן-יה on 2 ביולי, 2009 16:03

    אני חושבת שקונוונציות זה דבר חיובי.
    לא
    אני חושבת שהן דבר חיוני.

    או בקיצור- אתה צודק (עידוק) יש צורך, מגעיל להחביא.

  15. דפנה on 4 ביולי, 2009 13:16

    לוג אין מדף הבית! ברור
    ראו אתרי בנקים. דיסקונט מצריך מליון לחיצות… בינלאומי קצת פחות ובפועלים מדף הבית השדות פתוחים.

  16. ברק on 5 ביולי, 2009 20:41

    עידוק – מקום אחד להרשמה ולכניסה יכול להיות מאוד מבלבל. במיוחד למשתמשים חדשים. משתמשים ותיקים אולי יתרגלו, אבל אפילו הם – אם הם לא נכנסים לאתר הרבה – עשויים ללחוץ על הכפתור הלא נכון.

    ככלל – אנשים לא מסתדרים טוב עם אפשרויות בחירה, ומסיבה טובה, זה מעמיס עליהם מאמץ קוגניטיבי. לא רוצים לחשוב, הנבלות.

    לא ראיתי מעולם אתר עם שני כפתורים בלוגין – לחדשים וותיקים. מה שבד”כ עושים בשביל לא לפספס את ה”מכירה” לחדשים וכדי לא לעצבן את הרשומים על הדרך, זה לעשות לוגין קטן בצד, שמופיע בכל העמודים, גם בדף הבית. את ההרשמה עצמה דוחים בד”כ מאוחר ככל האפשר (ע”ע אמזון, למשל), ואם היא הכרחית על ההתחלה, וזה נדיר שהיא אכן הכרחית, שמים אותה לרוב בעמוד הבית, במקום בולט. ההגיון הוא שהחדשים עוד לא מכירים, אז לא מסתכנים עם זה שיפספסו, והוותיקים יתרגלו למצוא את הלוגין בצד ממילא.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.