Media Pwned!!!
בגליון נובמבר 2006 של “העין השביעית” פורסמה מפת הבעלויות בתקשורת הישראלית. שוקי טאוסיג הסביר אז: “גופים חדשים רבים התווספו לתחום התקשורתי, שהלך והתמסחר. יחד עם ריבוי הגופים – רבו גם האינטרסים. […] שלל הצורות והקווים שיוצרים את התרשים אינם באים לבקר, או אפילו לפרש, את התקשורת הישראלית, אלא לשמש כלי עזר לכל אחד מצרכניה כדי שיוכל ליצור לעצמו תמונת מצב מושכלת על המתרחש בה, להביט בה בצורה שקופה יותר, אמיתית יותר”.
בימים אלה אנחנו עובדים בעין על עדכון מפת הבעלויות, בסיועו של שרון אחדות. אם יש לכם רעיונות ומחשבות על מה ואיך אפשר לעשות עם המידע הזה, ואילו דרכים יצירתיות יש להציג אותו ולשחק איתו, טקבקו או שלחו לת”ד 404.
[עדכון 23:42] שחררנו את מפת הבעלויות בתקשורת הישראלית של 2006 ברשיון cc-by-nc-sa. אפשר להוריד אותה פה ופה. [\עדכון]
6 ביולי, 2009 | בנושאים 404, עיתונות ותקשורת
כמה רעיונות:
1. “מסלול ייצור הידיעה” – מה המסלול עובר אייטם חדשותי מהרגע שהוא נוצר עד שהוא מגיע לקהל הרחב.
2. “מדד חוטפי המוחות” – כמה כוח יש לאיזה אנשים על התודעה שלנו – הן במדד כמותי (מגיעים ל-X זוגות עיניים), והן במדד איכותי (הכוח של “ישראל היום” לא שווה לכוח של “שידורי קשת”)
3. “חבר את הנקודות” – הכנס שמות של 2 מהאדונים הכביכול לא קשורים, ותמצא את הקשר (המוצנע) בניהם.
זה אוף דה טופ אוף מיי הד.
they rule מכיר?
http://www.theyrule.net
אולי המורכבות כבר קצת מאתגרת את התפיסה האנושית. כדאי להציג בכמה אופנים, שכ”א יוכל לבחור את הבהיר יחסית בשבילו; אם אפשר, אפילו אפשרויות התאמה אישית. גודל, צורות, צבעים, תנועה, מוסיקה (הבעלויות והזאבים), שכבות, תלת-מימד.
משחק רשת לימודי משעשע. שעשועון טלוויזיה/וידיאו בהנחיית אברי גלעד בשם מצחיק כמה שזה עצוב.
תן לנו את המידע בצורה דטה שנוכל להכניס כמבנה נתונים ולבנות לך אפליקציות (דוגמאות: הקלד שם וקבל את המבנה ההיררכי מעליו ומתחתיו, בחר קטיגוריה כמו טלפונייה וקבל עץ של מני הכוח מסביבה, הקלד שם וקבל את “מדד הכוח” שלה במשק הישראלי וכו)