קו איל נקודה קום
פוסט אורח של סיני גז
שאלתי את ריקי כהן לפני מספר חודשים מדוע אתר האינטרנט החדש שלה מסתיים בסיומת הדומיין co.il ולא ב-com. היא שאלה מה ההבדל ולמה זה משנה, ואמרתי שלדעתי אין הבדל ודווקא בגלל זה עדיף לבחור ב-com. היא הביעה תמיהה, אז הרחבתי ואמרתי ש-com הוא זול יותר, בינלאומי, קצר בתו אחד ו…כן, אין ממש הבדל, אז עדיף לקחת את הזול יותר (אם הצלחתם לתפוס את הדומיין המבוקש כמובן). מין גישה ישראלית שכזו.
נראה שבביצה הקטנטנה שלנו רבים בוחרים ב-co.il. למה? עדיין לא ברור לי. רוב אתרי החדשות הישראלים יושבים על דומיין שמסתיים ב-co.il, אבל זה עניין שלא מתקיים רק במחוזותינו. אתרים מקומיים (מונח מוזר מאוד כאשר מדברים על אינטרנט) בעולם כולו מסתיימים עם סיומות מקומיות ולא עם הסיומות הכלליות com או info. אני יכול לקבל את הטענה שאתרים ממשלתיים או אתרי חדשות מקומיים צריכים תו זיהוי מקומי, הרי לצורך כך נוצרו הסיומות הללו מלכתחילה, בשביל ליצור איזו קידומת אינטרנטית על פי חלוקה גיאוגרפית. אבל מה לגבי אתרים של חברות, בלוגים, אתרים אישיים וכל אתר אחר שאין לו נגיעה מקומית בהכרח?
חוץ מזה שאני חובב גדול של משחקי דומיינים כמו del.icio.us או ktzr.us, נראה לי שאם אנשים יתאמצו הם יוכלו למצוא אלטרנטיבות מגניבות, אולי אפילו נכונות שיווקית ומיתוגית הרבה יותר, בלי קשר לסיומת הגיאוגרפית (למשל tv). האם העובדה שמדובר בבלוגר ישראלי או באתר שישראלי מחזיק בו היא סיבה מספקת לקשור לו סרט מקוון כחול לבן? האם לדומיינים מקומיים באופן כללי, ולדומיינים ישראליים בפרט, יש בכלל יתרון על פני דומיינים כלליים עבור אתרים של חברות או בלוגים?
סיני גז הוא עיתונאי ומפעיל “השאלון“
מעניין שהרכב/מיכל/מה שלא יהיה עם כתובת האינטרנט עומד על אדום-לבן, ואילו לאוטובוס שיבוא אין שום סיכוי להתקרב לתחנה שלו.
co.il היא סיומת מצוינת לאתר המיועד לישראלים, ואפילו יותר אם האתר בעברית. דובר סינית משנגחאי לא יתעניין ב-Ynet, והסיומת היא אינדיקציה טובה לכך.
COM קצר בשתי תווים מ CO.IL
אתה מנסה להצדיק את הסיומת של האתר שלך? :)
תראה, אני לא יודע מה היה קורה אילו ניתן היה לחזור בזמן ולמנוע סיומות מקומיות. כמו כן, מעולם לא יצא לי לדמיין איך הרשת הייתה יכולה להראות אילו כל האתרים היו עם סיומת com. אבל מה שאני כן יכול להגיד לך בבטחון מלא – יש יתרונות מובהקים לסיומת מקומית עבור אתר שפונה לקהל באותו המקום. להלן 3 שעולים כרגע בראשי:
מיתוג – נתקלתי ביותר ממחקר אחד בחיי, שדיבר על כך שסיומת מקומית יוצרת הזדהות חזקה יותר מצד הגולש עם ה- brand ורכישת אמון.
CTR – כמות ההקלקות על אתרים בתוצאות החיפוש, גבוהה יותר על אתרים עם סיומת מקומית (סביר שבגלל הסעיף הקודם).
SEO – למרות שתראה תוצאות עם סיומות לא מקומיות, עדיין הפרמטר הזה מקבל משקל בתהליך הדירוג.
דווקא אני שונא את הדומיינים המתחכמים, כמו כל תחנות הרדיו עם סיומת FM וכד’. מיותר לגמרי.
זה מזכיר מאוד את החלום היהודי הנושן- לא להיות יהודי או ישראלי, אלא להיות קוסמופוליטי, אזרח העולם.
אבל חשיבות הסיומת אינה ביצירת איזושהי זהות, היא בכך שהיא מספקת עוד מידע על האתר, עוד לפני שנכנסת אליו.
יש חשיבות ללוקליזציה- כשאני מחפש מידע על משהו קנדי, הסיומת ca. מצילה אותי מתסכול יתר.
וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על השפה…
זה עדיין לא אומר של co.il יש יתרון על פני com – האם מישהו יודע מה זה אומר לגביי מנועי חיפוש, seo ? לדעתי אין משמעות אמיתית ברמת היעילות , אני אשמח אם מישהו יתקן אותי או יעלה תובנות חדשות
לסיומת קו.איל יש יתרון על סיומות אחרות מכיוון שהיא צפויה יותר – גולשים ישראלים רבים יוסיפו אותה אוטומטית לכל דומיין שהם יחשבו עליו כקשור לישראל.
אולי התמונה צולמה ביום שבת.
קריס (1): אני לא מזהה את מקום הצילום, אבל בתמונה הראשונה ניתן לראות שניידת משטרה חונה שלוש מכוניות מאחורי המשאית המצולמת, ונראה שגם הניידת עומדת באדום-לבן, אז כנראה שזה מותר שם.
או שלא.
דומיין הוא שם, והוא חלק משפה. האם משנה מה מופיע לפני ה COM? מדוע “room404” ולא כל צירוף אחר? הרי רוב המשתמשים יגיעו אליך דרך חיפוש מילים בעברית, או קישורים. כמה זוכרים את הדומיין שלך? ובכל זאת – כמה מחשבה וחיפוש הקדשת כשבחרת במחרוזת “room404”?
אז נכון ש co.il פחות חשוב, אני מודה, אבל גם זה משדר מסר, וזה בדיוק מה שכתב גם רואה שחורות: co.il פירושו אתר ישראלי. וזה בהחלט משנה לכל האתרים הישראליים, שהם (אני מנחש) רוב האתרים הישראליים.
קשה לבחור סיומת מתאימה לאתר שמכוון לישראלים ובכל זאת עדיין נראה לי ש- סי או דוט איי אל פשוט נשמע טוב יותר. זה שלנו, זה תוכן בעברית, זה נוח למפרסמים (אני חושבת) וזה פשוט מתבקש. התלבטתי המון…בסוף בחרתי.
אישי לעידו – אוהבת את הבלוג. !
עוד נקודה למחשבה: כאשר מקלידים את הכתובת העיקרית, (למשל “room404”) ואח”כ מקליקים על Ctrl+Enter – ב-Windows באנגלית (“Start” בצד שמאל) הדפדפן יוסיף “com” לכתובת, ב-Windows בעברית (“התחל” בצד ימין) הדפדפן יוסיף “co.il” לכתובת. במידה ומקליקים על Shift+Enter – ב-Windows באנגלית הדפדפן יוסיף “net” לכתובת, ב-Windows בעברית הדפדפן יוסיף “net.il” לכתובת. כלומר, אם קהל היעד לאתר הוא בעלי מערכת הפעלה בעברית – כדאי להשתמש ב-co.il ולא ב-com למרות ההבדל בעלות (שהוא זניח).
אני בחרתי בשם מתחם ישראלי מכיוון שאני ישראלי. אם האתר הוא בעיקרו בעברית ומיועד בעיקרו לישראלים, די הגיוני להגיד שהוא שייך ל”אינטרנט הישראלי”.
בחירת שם מתחם לפי שיקולי מנוע החיפוש העדכניים נראית לי חוטאת בהסתכלות לטווח קצר. מנועי החיפוש מנסים להתאים את עצמם לתוכן ולספק תוצאות מועילות למשתמשיהם. סביר להניח שהתנהגותם תשתנה במהלך השנים בהתאם למבנה הרשת. בניגוד לתוכן האתר, את שם האתר יותר מסובך להתאים לגחמותיו של יועץ ה־SEO המקומי.
ולמי שמעוניין: http://coil.com
עוד נקודה למחשבה שדליתי מהארכיון
http://www.nrg.co.il/online/10/ART1/545/277.html
הטיעונים כאן הם בעיקר פטריוטים – אני לא בטוח שזה עומד במבחן היעילות, ושוב אני שואל: why.co.il ?
סיני: המאמר הזה מפנה לאתר שעודכן לאחרונה באחד לאפריל 2007.
@שגיא ואיזה חלק מהמשתמשים מודעים לפונקציונאליות הזאת של האקספלורר?
why.co.il ?…
שאלתי את ריקי כהן לפני מספר חודשים מדוע אתר האינטרנט החדש שלה מסתיים בסיומת הדומיין co.il ולא ב-com. היא שאלה מה ההבדל ולמה זה משנה, ואמרתי שלדעתי אין הבדל ודווקא בגלל זה עדיף לבחור ב-com. היא הביעה תמיהה, אז הרחבתי ואמרתי ש-com הוא זול יותר, בינלאומי,…
פורום בנושא דומיינים בעברית
idnforums.com
נתקלתי בפוסט הזה כשכתבתי את הפוסט הבא ליוזמה חדשה שאני מנסה לקדם. אז למרות שמדובר בפוסט ישן אנסה לעלות את השאלה לגבי מה אתם חושבים על האפשרות של שמות מתחם מלאים בעברית (לדוגמא: חדר404.קום) וגם מה לדעתכם צריכה להיות הסיומת הרשמית של ישראל אם זה יקרה.
http://www.internetgovernance.org.il/?p=72