האם בנק הפועלים מסוגל לומר אמת בנוגע לדגל ישראל?

1. בשנת 2008 חילק בנק הפועלים דגלי ישראל פגומים, שבהם בסיסי המשולשים מאונכים לפסים במקום מקבילים להם. דובר הבנק, רני רהב, מסר אז כי “הדגל שחילקנו זהה לחלוטין במתכונתו לדגלים שניתלו באולם מוזיאון תל אביב הישן ביום בו הוכרזה מדינת ישראל. כמו הדגלים ההם, גם הדגל שלנו מיועד להיתלות מלמעלה למטה ולא להיות מונף אופקית. לא מדובר בטעות ולא בזילות אלא במחווה היסטורית מדויקת”. זה היה תירוץ שקרי, כפי שהסברתי פה ופה.

לפני כמה ימים שלח לי איתמר שאלתיאל צילום של דגל על בניין של בנק הפועלים בתל אביב. הפלא ופלא: אף שמדובר בדגל תלייה, בסיסי המשולשים לא מאונכים לפסים, כפי שהסביר דובר הבנק, אלא מקבילים להם, כפי שמגדיר חוק הדגל.

2. ב-2009 הפסיק בנק הפועלים לחלק דגלי ישראל. בדה-מרקר דווח:

גם בנק הפועלים קיצץ בהוצאות השיווק שלו ערב יום העצמאות: לאחר ארבע שנים שבהן חילק הבנק דגלים (בשנה שעברה הודפס על הדגלים מגן הדוד בצורה שגויה), הוחלט השנה לא לחלק דגלים. מהבנק נמסר בתגובה כי “בנק הפועלים חילק בארבע השנים האחרונות יותר מ-5 מיליון דגלים. בסקר שערך הבנק נמצא כי עם ישראל רואה בדגל ערך חשוב, ולפיכך שמר את הדגלים שקיבל בשנים האחרונות. בעקבות כך הוחלט השנה בבנק לברך את עם ישראל בקמפיין חוצות ארצי”.

ב-nrg דווח:

בבנק הפועלים אומרים שהסיבה להפסקת חלוקת הדגלים אינה צמצום בפעילות הבנק למען הקהילה, וכי הכסף שייחסך על הדגלים יופנה לאפיקים אחרים כגון תמיכה בספריות, חינוך מוזיקלי לילדים ותמיכה בעמותות.

אולם שנה לאחר מכן קרה דבר נורא: עם ישראל הפסיק פתאום לראות בדגל ערך חשוב וזרק אותו לפח, הבנק נאלץ להתערב וחזר לחלק דגלים. או זה, או שהסיבה האמיתית להפסקת החלוקה היתה רצון לחסוך כסף (10 מיליון שקל לקמפיין וחלוקת 1.5 מיליון דגלים בעיתונים ב-2005). שזה לגיטימי ואפילו מבורך – עדיף שהבנק ישקיע את הכסף בשיפור השירות והפחתת עמלות – אבל למה לשקר?

שלחתי לבנק הפועלים בקשה לתגובה אתמול אחר הצהריים, והם טרם השיבו.

תגובות

3 תגובות לפוסט “האם בנק הפועלים מסוגל לומר אמת בנוגע לדגל ישראל?”

  1. עידו (איש קריות) on 15 במאי, 2011 22:39

    “…בסקר שערך הבנק נמצא כי עם ישראל רואה בדגל ערך חשוב…” – קרי, לא רצינו לשלוח פסקה עם שתי שורות אז נאלצנו לעבות עם קצת בולשיט נונשלנט.

  2. ויטלי on 15 במאי, 2011 22:45

    עזוב אותך בנק הפועלים, מה זה הצורה “בסיסותיהם” שאתה מצטט בחוק הדגל (בפוסט הראשון שמקושר)? “משולשים שווי צלעות, שבסיסותיהם מקבילים”? אם “בסיסה” זו איזו צורת נקבה עלומה של “בסיס”, אז למה לא “מקבילות”?

  3. רואה שחורות on 16 במאי, 2011 10:02

    האם יתכן שהבעיה לא בבנק, אלא באיש המוכשר המשמש כדובר הבנק? אני רק שואל.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.