הניו יורק טיימליין
המעבר לטיימליין, הממשק החדש של פייסבוק שהפך את הפרופיל האישי לספר זכרונות מהלידה ועד היום, הטריד מאוד את אומת הרשת הישראלית. בן בלומנפלד, מעצב בכיר בפייסבוק, סיפר שאחת השאלות שנשאל שוב ושוב כשביקר לאחרונה בישראל היתה “מה זה הטיימליין הזה?”
בתחילת החודש הגיע הטיימליין גם אל הדפים של החברות והארגונים. כמה מהם ניצלו את המהלך לעדכן את ההיסטוריה הארגונית שלהם, ארכיון מקוון שהגולשים יכולים לחטט בו. הניו יורק טיימס, גוף שמצטיין בשימושים מעניינים בניו מדיה, מספר בטיימליין את סיפורו, שבמידה מסויימת הוא גם סיפורה של עיתונות הדפוס, מאז ייסודו ב-1851, דרך השקת אתר האינטרנט ב-1996 ועד היום.
גם בבצלאל הכניסו את ההיסטוריה של המוסד לטיימליין, ובמקביל אצרו את “תערוכת הטיימליין”, שבה מוצגות עבודות נבחרות מ-106 שנות האקדמיה. בוגרי בצלאל מוזמנים להעלות את עבודותיהם לטיימליין ולזכות בפרסום ובתהילת נצח (עד שינוי הממשק הבא).
אתר חדשות הטכנולוגיה הוותיק CNET ניצל את הטיימליין לכתבות מיום היווסדו ב-1994, שמהוות נקודות ציון בהיסטוריה של האינטרנט. רק כשהגולשים התחילו להתלונן הבינו בסינט שכפתור “הסתר מפיד החדשות” לא עבד, וכל הלינקים שהם פרסמו בטיימליין הציפו את פיד החדשות של 640 אלף חבריהם.
התפרסם במקור במדור fi בגליון מרץ 2012 של מוסף פירמה של גלובס
באמת מפתיע שמעצב בכיר בפייסבוק נשאל המון על שינוי רדיקלי ובולט בעיצוב של פייסבוק.