עורכת ההומפייג’ של ynet שנאבקה בפיטורים הודיעה על פרישה

אראלה גניסלב, עורכת דף הבית של ynet מזה 12 שנה, הודיעה היום על פרישה באימייל לעובדי האתר. גניסלב היתה אחת מעובדי האתר שזומנו לשימוע לפני פיטורים ונאבקו נגד הפיטורים בטענה שאלו נעשו על רקע פעילותם לאיגוד העובדים בארגון העיתונאים החדש. גניסלב כתבה היום במכתבה לעובדים:

לא חשבתי שככה זה ייגמר, אבל זה המצב. ואחרי הכל, גם חודשיים מחורבנים לא יכולים למחוק 12 שנה של עבודה מרגשת ומספקת.

לא תמיד היה מרגש ומספק, לפעמים היה משעמם ומעצבן, אבל תמיד ידעתי שעוד יבואו ימים של עניין, של קורת רוח, של חדוות יצירה, של כותרת פצצה, של שיחות מרתקות עם אנשים, של ויכוחים מחכימים, והכי הכי – של הזדמנויות לעשות את הדבר הנכון ולדעת שאנחנו משפיעים, ולטובה.

עברתי כאן חתיכת חיים, שלאורכה התעצב ה”אני מאמינה” העיתונאית שלי, שיבה זרקה בשערי, ילדיי הפכו מתינוקות לנערים, חליתי והבראתי, צחקתי ובכיתי, אהבתי ואהבתי פחות, למדתי ולימדתי, טעיתי – למרות שאני צודקת כרגיל, הברקתי בכותרות ופישלתי במשניות, העליתי לסטריפ והורדתי לטיזר, רבתי עם המסחר ומסחרתי את הריב, ראיתי עובדים יקרים באים והולכים, לקחתי חלק בהקמה של משהו חדש וגדול ומסעיר וחזיתי בו צומח, עשיתי חברים אמיתיים, וגם צעקתי, פגעתי והתנצלתי. ואם אני עדיין חייבת התנצלות למישהו – אני מתנצלת.

היו שלום, ואם יורשה לי, משאלה עם קצת פאתוס: שמקצוע העיתונות יהיה מקצוע שבעליו גאים בו, מבינים את חשיבותו ואת גודל השליחות, ויילחמו על דמותו. ושיעבדו בו בני אדם.

אראלה

אף שארגון העיתונאים זכה בעתירתו לאפשר לגניסלב וליהונתן זילבר (גילוי נאות: חבר והעורך שלי) להגיש תצהירים לגבי פיטוריו/התפטרותו של כתב הכלכלה תני גולדשטיין, גניסלב לא הגישה תצהיר ולא הגיעה לדיון אתמול (ד’) בבית הדין לענייני עבודה. ב”העין השביעית” נכתב אתמול:

אפשר רק לשער כי גניסלב, שככל הידוע לא חזרה לעבוד ב-ynet, הגיעה בימים האחרונים להסדר פשרה עם הנהלת האתר. בדרך כלל במקרים כאלה העובד מקבל פיצויים, לעתים אף פיצויים מוגדלים, כשהציפייה ממנו היא לא לחשוף מידע שהגיע אליו בתוקף עבודתו בארגון. עם זאת, קשה להעריך עד כמה עדותה של גניסלב היתה יכולה להשפיע על מהלך משפט זה, שמתמקד בנסיבות הפסקת עבודתו של עיתונאי אחד.

שתיקתה של גניסלב בתיק גולדשטיין, ושתיקתה בכלל אחרי שעזבה באופן כה דרמטי את תפקידה ב-ynet, עודדה מן הסתם את הנהלת האתר להגיע עימה להסדר מוסכם. מבחינתה של גניסלב, סיום מסודר של עבודה תוך פיצוי נאה הוא פתרון זריז ובטוח לעומת אפשרות של הליכים משפטיים שעלולים להימשך שנים בלי כל ודאות לאן יובילו. אך להכרעתה של גניסלב גם צלע שלישית – ארגון העיתונאים בישראל: הוא הפסיד את אחד הקלפים החזקים ביותר שהיו לו. שכן, כאשר נעשו מאמצים לגייס עובדים באתר לארגון החדש, שמה של גניסלב היה מעין תמריץ ותעודת ביטוח. יציאתה בטרם עת מהמאבק על ארגון עיתונאי ynet מלמדת את העובדים הזוטרים באתר, ואת העובדים הזוטרים בכל כלי התקשורת בישראל, לקח עגום.

תגובות

2 תגובות לפוסט “עורכת ההומפייג’ של ynet שנאבקה בפיטורים הודיעה על פרישה”

  1. ריק on 22 במרץ, 2012 16:38

    הידעתם? אותה אראלה נכבדת נשואה לערבי.

  2. המפצח on 23 במרץ, 2012 14:19

    מסתבר שגם עיתונאים הם שפנים, בעיקר כאשר מציעים להם גזר.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.