מישהו, לא משנה מי: תלמדו מאמזון איך עובדים

פוסט של יהונתן זילבר

הבעסה: הקינדל החדש והמגניב שלי הפסיק לעבוד יומיים אחרי שקיבלתי אותו. התקלה היא תעלומה רפואית: רבע מהמסך קפוא ולא מגיב, השאר עובד בעליצות אמזונית, כאילו הקינדל חווה חצי-שבץ.

האוסומנס: אחרי עשר דקות כבר צ’יטטתי עם נציג שירות הלקוחות, שכתב לי בניב הודי של אנגלית שהוא ממש מצטער שזה קרה לי. הוא לא האשים אותי ששברתי את הקינדל, לא ניסה לגלגל אותי למישהו אחר ולא בילה חצי שעה בהתמקחות עם המנהל שלו או משהו. הוא פשוט שלח לי קינדל חדש, אמר לי שהוא יגיע תוך שלושה-ארבעה ימים וביקש ממני לשים את המכשיר המקולקל ולשלוח אותו בקופסה על חשבון אמזון.

הלקח: מישהו, תלמדו מאמזון. אני לא יודע מי, כי אף חברה ישראלית לא באמת מייצרת או מוכרת קורא ספרים אלקטרוני ששווה לקנות. אבל חברות שנותנות שירות, באופן כללי, לא משנה מה השירות הזה – תלמדו מאמזון.

אני לקוח של אמזון מאז אמצע-סוף שנות התשעים. זה האתר הכי ותיק ברשימת הפייבוריטס שלי. ויש לזה סיבה: ב-15 השנים האחרונות, חברות (וחברים) באו והלכו, משרות באו והלכו, ספקיות אינטרנט, מפעילות סלולריות, שירותי אימייל מקוונים, מפלגות – כולן באו והלכו. רק אמזון הצליחו, איכשהו, אף פעם לא לאכזב אותי.


יהונתן זילבר עדיין קורא טוקבקים בפייסבוק


תגובות

9 תגובות לפוסט “מישהו, לא משנה מי: תלמדו מאמזון איך עובדים”

  1. עבגד יבאור on 4 ביוני, 2012 14:06

    אני גם נתקלתי דרך מכר בשירות המהמם שלהם. זו לא החלקה חד פעמית של נחמדות, זו פאקינג מדיניות.

  2. נמרוד on 4 ביוני, 2012 18:53

    שרות הלקוחות בארץ אולי עדיין לא ברמה הזאת, אבל הוא בהחלט השתפר בשנים האחרונות. אני קניתי עכבר ב”קרביץ” לפני כמה שבועות, וכשהוא התקלקל המוכר בחנות הסכים מיד להחליף לי אותו במקום בלי שום בדיקה. כיוון שלא היה את המלאי בחנות, הוא נתן לי לבחור בין לחכות למלאי או ללכת לסניף אחר, אבל ביקש ממני שבכל מקרה אצור עמו קשר לראות שכל העניין נסגר לשביעות רצוני.

    ומי שטוען ש”בארץ זה לא יעבוד” – הרי רמאים יש בכל מקום בעולם (וגם לקוחות בארץ יכולים “לעקוץ” את אמזון בצורה טובה) – אבל גם חברות בארץ כבר מבינות שעדיף לאבד מעט כסף בשביל שירות טוב, מאשר לטרטר ולחשוד בלקוח ישר.

  3. יובל on 4 ביוני, 2012 22:56

    נמרוד, שני מקרים דומים שהיו לי עם אופיס דיפו (עכבר ומאורר למחשב) נתקלו בחומה אטומה של “לך חפש”. לא כיף להיות לקוח שלהם.

  4. שחר שמש on 4 ביוני, 2012 23:12

    גם אני קיבלתי החלפה מהר ובלי שאלות מיותרות. קצת חבל שהתקלה של הקינדל שלי גם היתה זהה לשלך. זה מרמז על בעיה קצת יותר עמוקה, מה שיכול להסביר למה זה כל כך חלק – יש להם הרבה נסיון עם התקלה הזו.

    שחר

  5. קש וזפת on 5 ביוני, 2012 02:35

    מצד שני, תחשוב אם שירות הלקוחות בישראל היה מחזיר מוצר על כל תקלה פשוטה. כל חברות הטכנולוגיה היו פושטות רגל אחרי יומיים.

    אמזון עובד רק בארץ של גויים נחמדים…

  6. שחר שמש on 6 ביוני, 2012 04:18

    קש,

    כשהתקלה קרתה לי, דבר ראשון בדקתי באינטרנט. לא מצאתי תלונות רחבות היקף על תקלה דומה. בצ׳אט עם מוקד השירות שאלו אותי אם המכשיר שלי נפל, נרטב או שהופעל לחץ על המסך, אבל זהו.

    יהונתן מדווח על אותה התקלה עצמה, מה שמרמז שמדובר פה בפאק בייצור. יכול להיות שעד שהוא דיווח עליה, מוקד השירות של אמאזון כבר התחיל לקבל החזרות בקצב, ולכן כבר נהיה מתורגל (הקינדל שלי התקלקל לפני שבועיים).

    שחר

  7. אוף, הנשים האלו עם האהבה התלותית שלהן ב-Waze, אני אומר לכם | חדר 404 on 6 ביוני, 2012 08:07

    […] יהונתן זילבר רוצה שתלמדו מאמזון איך עובדים […]

  8. קש וזפת on 6 ביוני, 2012 15:02

    @שחר, לא הבנת: ישראלים מתלוננים על כל מה שזז, בצדק או שלא.

    זה עצוב, זה כואב במיוחד כשיש אנשים הגונים כמוך. מצד שני תהיה ריאלי. זה המצב כאן.

    אם על כל פיפס קטן יכולת להחליף מוצר, המדינה הייתה בפשיטת רגל.

    אתה יודע איפה אין מדיניות החזרה מצויינת? בשכונות החרדיות בברוקלין. מדוע? כי הם משתמשים במערכת הזו לרעה ואי אפשר לסמוך עליהם.

    בקיצור, ישראלים, יהודים – מנטליות מוזרה של נצל ככל יכולתך.

    צפה בזה
    http://www.youtube.com/watch?v=UHlDhcYNW4c

  9. אייז on 7 ביוני, 2012 23:25

    אני דווקא כן שברתי את הקינדל שלי. ֿאז בדקתי באינטרנט וגיליתי שהם נוהגים להחליף קינדלים שבורים.
    התקשרתי לאמזון והנציג שאל אותי אם הקינדל נחשף למים (לא), נפל (לא) או שהופעל עליו לחץ (כן). עניתי לא לשלושתם. הנציג אמר לי לגבות את הספרים שקניתי (לא קניתי אף ספר מעולם) ולשלוח את הקינדל אליהם. אחרי שבועיים קיבלתי קינדל חדש.
    תענוג.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.