המלחמה על ראשי הפוליטיקאים: מי יככב בבאנרי הבחירות של אתרי החדשות?
מעקב אחרי באנרי הבחירות של אתרי החדשות הגדולים מאפשר הצצה לשיקולי העורכים, כמו גם לאירועים החדשותיים של מערכת הבחירות 2013, ואף למאבקים של מאחורי הקלעים.
לפני מספר חודשים, כאשר השר אלי ישי ואריה דרעי נאבקו על ראשות מפלגת ש”ס (מאבק שהוצג בתקשורת כרגע האיחוד הגדול), הוחלפו הבאנרים באתר מאקו, כפי שדווח בבלוג “שאריות ברשת”. ישי הוביל את הבאנר ראשון ודרעי השתלט על הלוקיישן החשוב הזה, למרות שאינו מוביל את רשימת המפלגה, כפי שהוגשה לוועדת הבחירות המרכזית.
זה קרה גם ב-nrg מעריב, מאוקטובר לדצמבר 2012:
הקוראים חדי העין ישימו לב שדמות נוספת נמחקה מן הבאנרים הפוליטיים – יו”ר האופוזיציה, שאול מופז, שנמחק בסקרים ובהתאם נמחק מן הכותרים המוצגים בראשי עמודי הבחירות.
הנה באנרי הבחירות של וואלה, אוקטובר ודצמבר 2012. האיש במרכז הבאנר הועלם.
במאקו החליטו לא להסתפק בשש מפלגות, והיום אפשר לראות שם 12 מתוך 34 המתמודדות. ארץ חדשה (שלא תופיע בוויינט) ועם שלם, הנמוכות עד אפסיות בסקרים, מיוצגת; קדימה של שאול מופז, שהופיעה בסוף אוקטובר, הועלמה בדצמבר.
מי עוד יכול להיות ממורמר? שר החוץ לשעבר, כמובן. בסוף אוקטובר, מיד אחרי שאביגדור ליברמן מיזג את ישראל ביתנו לתוך הליכוד, עוד היה לו ספוט משלו על הבאנרים של nrg מעריב ושל מאקו.
ועכשיו? ליברמן כבר לא בראש מפלגה שרצה עצמאית, אז הוא לא כאן.
ומי הילד החדש בשכונה? נפתלי בנט לא היה שווה את האינצ’ים שעל הבאנרים כל עוד ניצב מתחת לעשרה מנדטים. אבל בשבועיים האחרונים, הסקרים של מפלגת הבית היהודי עולים ובייבי-פייס בנט מתקדם למיצוב במקום טוב בבאנר.
באנר וויינט מסוף אוקטובר 2012 – איפה הילד? באנר וויינט מדצמבר 2012 – הנה הילד, קצת בצד, קצת מבויש.
אבל אל חשש, אצל וואלה בנט מתקדם למקום יותר טוב בתמונה מאוקטובר לדצמבר:
ומה לגבי יו”ר התנועה, ציפי לבני? למרות שהמפלגה שלה מדשדשת מתחת לעשרה מנדטים ולא מממש מתרוממת (בניגוד למה שהיא ציפתה), לבני מקבלת מאתרי החדשות הישראליים מקום של כבוד, במיקום מרכזי בכל הבאנרים של בחירות 2013.
לסיום, באנר הארץ, שונה מכל השאר, בתוספת אשת ראש הממשלה – ויחד עם זאת לא ממש מעודכן (ברק במרכז התמונה, לפיד ובנט חסרים):
זאב ינאי, יועץ תקשורת העוסק רבות בתחום הפוליטי – בפריימריז האחרונים עבד עם מיקי רוזנטל ממפלגת העבודה – אומר שאתרי החדשות מציבים את האייקונים שלדעתם מביאים להם הכי הרבה גולשים: “אני בטוח שהצבת האימג’ים האלה מלווה בלחצים של מאחורי הקלעים, כולל אפילו לחצים כלכליים מסוימים, שאם לא ימוקם הפרצוף, שעבורו עובד יועץ תקשורת, כספי פרסום ילכו למקום אחר. זה יכול להיות איומים מרומזים, אך שנוגעים לסכומים גבוהים. אמנם אמורה להיות חומה סינית בין מחלקה מערכתית לבין פרסום, אבל זה לא תמיד כך.”
למה חלק מן הדמויות המובילות את המפלגות לא נמצאות על הבאנר? איפה יעקב ליצמן, איברהים צרצור, אחמד טיבי וזהבה גלאון?
“אני חושב שחלק מן העורכים ומנהלי האתרים, חושבים שאולי חרדים לא נמצאים בתוך השיח שקיים באתר שלהם, מסיבות סוציולוגיות בסיסיות. הם לא תופסים אותם בתור מישהו שראוי לשים שם או כי דמותו לא מעניינת את הקוראים. הם חושבים אולי שחרדים אשכנזים לא קוראים את וויינט או את וואלה. באשר לגולשים ערבים, הרי הם כולם גולשים לאתרי החדשות בעברית כל הזמן, ועורכי האתרים בטח מודעים לכך, אז אני מניח שחלקם חושבים שעליהם לשחק בתוך המגרש של הקונצנזוס ושהם אולי יקבלו ריקושטים מהעלת פנים של ערבי בכותרת. הם לא רוצים לייצר משהו שאינו נעים לגולשים. לא שאני מצדיק חלילה את הגישה הזו, אבל זה מה שהם מניחים”.
יש לכם באנרים משלכם? צילומי מסך עם טרנדים של הבחירות? שלחו לנו וציינו מאיזה תאריך הצילומסך.
הפוסט מתפרסם במקביל בבלוגים הפלוג, הבלוג הפוליטי, שאריות ברשת וחדר 404
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.