עיריית תל אביב דורשת כרטיס אשראי בשביל שתוכלו לשתות מברזיות ציבוריות // עידו קינן
עיריית תל אביב התקינה במספר מקומות בעיר (כיכר רבין, רוטשילד פינת בר אילן, חוף מציצים, טיילת תל ברוך, גן מאיר והספורטק) מתקן בשם Woosh, שמחליף את הברזיות הציבוריות בנוסף לברזיות הציבוריות אחד במקום ברזיה ציבורית, אחד לצד ברזיה ציבורית שלא עובדת ואחרים לצד ברזיות שעובדות. המתקן מאפשר שטיפה ומילוי של מיכלי מים. חידוש נחמד.
או שלא. כדי להשתמש בברזיות החדשות חייבים בקבוק – אי אפשר לשתות מהן ישירות. וכדי שהמים יצאו, צריך להוציא שבב מיוחד או להכניס כרטיס אשראי. אני חושב שפה ראוי לשים סימן קריאה: !
בדפייסבוק של ווש נכתב:
כדי ליהנות מהמים הקרים, הטהורים והטעימים בתחנות Woosh, כל מה שצריך זה בקבוק ריק בתיק ואמצעי זיהוי. חברים שירשמו באתר, בטלפון או בתחנה עצמה יוכלו להפעיל את המכשיר באמצעות ה-Woosh tag – תג הזיהוי האישי שלהם, או בלעדיו ע”י קוד אישי. עוברי אורח מזדמנים יוכלו להזדהות באמצעות כרטיס אשראי ולהפעיל את המכשיר ללא כל חיוב. פשוט.
אז חברה פרטית אוספת בחסות העירייה מידע על תושבים תמורת הזכות לשתות מים, מי שלא נרשם צריך להכניס כרטיס אשראי וגם עליו נאסף מידע, ומי שסתם רוצה להשתמש בברזיה עירונית, לשתות, לשטוף ידיים או להשקות את הכלב שלו, אין לו בקבוק מים, ואין לו כרטיס אשראי או שהוא לא מעוניין לספק לעירייה מידע עליו ועל הרגלי השתיה שלו – שישתה מהים של עזה [עדכון] המתקנים לא מחליפים כרגע את הברזיות אלא באים בנוסף להן לדברי העירייה, המתקנים לא באים במקום הברזיות אלא בנוסף להן. לטענות על החלפת ברזיות או על ברזיות שאינן עובדות, ראו תגובת העירייה בהמשך הפוסט. [\עדכון]
מזכיר קצת את בטר פלייס, המכונית החשמלית שאפשר להטעין רק בעמדות הטענה של החברה שייצרה אותה ופשטה את הרגל – רעיון לכאורה ירוק וחיובי, אבל בפועל ירוקת שיווקית מזיקה.
חם בחוץ. תשאירו קערות לך-זדיין לרון חולדאי.
תגובת העירייה וחברת ווש בתחתית הפוסט.
[עדכון 9:33] עו”ד יהונתן קלינגר הפנה את תשומת לבי לאתר האינטרנט של Woosh, לתנאי השימוש של הברזיות: אין כאלו. האם החברה אוגרת מידע על המשתמשים? האם היא עושה בו שימוש? האם היא מעבירה אותו לגורמים צד ג’? ניחושיכם טובים כשלי. [עדכון 11:18] העירייה התייחסה לעניין בתגובתה בתחתית הפוסט. [\עדכון]
הדר רייזמן מגיבה: “אני כנראה עברתי את שלב האופטימיות בחיי. תוהה לעצמי אם זה גם בשביל למנוע מפליטים לשתות”. ואני אוסיף: גם הומלסים, שהעירייה משפרת את איכות חייהם על ידי הצבת משענות הפרדה באמצע ספסלים ציבוריים, כדי שלא יוכלו לישון עליהם.
עירא אברמוב: “כשאתה לוחץ על הכפתור אתה משאיר טביעת אצבע ביומטרית! מאוד מסוכן. עדיף כרטיס אשראי של מישהו אחר, ואז מבלבלים את המערכת…אבל ברצינות עכשיו: מההההה???!?!?!?!?!?!? למה צריך מתקן מסובך, אלקטרוניקה, קו תקשורת, קורא כרטיסים, מסך, תוכנה והכל בשביל למלא מים? כאילו, מישהו ישב ופיתח את הדבר הזה, מישהו שכר אותו כי הוא חשב שזה רעיון ששווה השקעה ומישהו בעיריה החליט שזה רעיון מצוין להשקיע בו כסף או מה לעזאזל?”
[עדכון 9:51]
טל אסף: “‘מה רצית שייצא לך משם? קולה??? חחחחחח’. לא מצחיק”.
שאול חנוכה מסביר למה צריך זיהוי אישי כדי לשתות: “אחרת איך ידעו מי מהקבוצה שמקבלת ליתיום, מי מהקבוצה שמקבלת קסנקס ומי מקבוצת הביקורת?”
[עדכון 10:19] ווש מגיבים לפרסום בדפייסבוק שלהם:
אין צורך בכרטיס אשראי, אין חיוב, המים בחינם
שקר: יש צורך בכרטיס אשראי, למי שאין לו שבב.
איש קש: לא אמרתי שיש חיוב ושהמים עולים כסף.
תחנות המים של woosh אינו מחליפות את הברזיות אלא באות לתת מענה לכל האנשים שקונים היום בקבוקי פלסטיק ברחוב כדי לשתות מים
יש מענה לאנשים שקונים בקבוקי פלסטיק: ברזיות.
התחנות כן מחליפות את הברזיות – פיזית, הן הוקמו במקום שבו היו ברזיות, במקומן. [תיקון 11:18] בניגוד למה שכתבתי, המתקנים מותקנים בנוסף לברזיות ולא במקומם. אני מתנצל על המידע השגוי. [\תיקון]
תחנות המים שלנו באות לייצר חוויה אישית מכיוון שאנו מאמינים שבכך אנשים יתייחסו בכבוד למים וישתמשו בתחנה אך ורק לשתייה ולא לרחיצת ידיים, כלבים וכו… שאלו הסיבות שגורמות לאנשים להפסיק לשתות מברזיות במרחב הציבורי
זאת אומרת שאם אנחנו רוצים לשתות אנחנו קודם צריכים לעבור חינוך מחדש, ולספק פרטים אישיים או כרטיס אשראי. נשמע הגיוני, ברוסיה הסובייטית. אגב, מה לא מכובד ברחיצת ידיים והשקיית כלבים?
[עדכון 11:18] תגובת עיריית תל אביב:
מתקני המים של Woosh מוצבים בנוסף לברזיות הפזורות ברחבי העיר לשימוש חופשי.
אין צורך להשתמש בכרטיס אשראי על-מנת להשתמש במתקנים, ניתן להפעילם באמצעות צ’יפ המונפק חינם על-ידי חברת Woosh, על-ידי צ’יפ של תל-אופן, על-ידי כרטיס דיגיתל או באמצעות קוד זיהוי אישי.
מטרת הפיילוט של מיזם Woosh הינה לאפשר חלופה לבקבוקי המים המינרליים שמאפשרת שתיית מים מסוננים וקרים תוך חיסכון לכיס ולסביבה.
במסגרת הפילוט, מאפשרת העירייה לחברת Woosh להתחבר לצינורות המים שלה ולהציב 6 מתקנים למילוי מים במרחב הציבורי.מיזם Woosh נועד לתת מענה לכך שכ-80% מהאוכלוסיה מעדיפים לרכוש בקבוקי מים מינרלים ולא לשתות מברזיות ציבוריות מכיוון שחוויית השימוש בהן אינה נתפשת כנקייה ונעימה. Woosh מבקשת לאפשר שתייה חופשית של מים, וחסכון סביבתי, תוך מתן פתרון לחוויית השימוש הנעימה במוצר.
אלמנט הזיהוי של המשתמש ב-Woosh נועד מחד להבטיח חוויה אישית, מהנה ונקיה, ומאידך לגרום לציבור לנהוג בכבוד לאספקת המים במרחב הציבורי – למנוע וונדליזם ובזבוז של מים ולהבטיח שהשימוש במים המסוננים ייעשה לצורך שתיה בלבד.
בנוסף, הליך הזיהוי מאפשר לכל משתמש לקבל מידע אישי ולבצע מעקב אחר כמות המים שהוא שותה וכמות בקבוקי הפלסטיק שהוא חוסך, במטרה לשמור על הסביבה.מחברת woosh נמסר כי התחנות אמנם הוצבו בשלב זה במרחב הציבורי – אך הן אינן פעילות. טרם הפעלת התחנות בשבוע הבא,
יפורסם באתר האינטרנט של woosh כמו גם במערכת עצמה, במעמד הרישום, התקנון המפרט את תנאי השימוש, במסגרתם מתחייבת Woosh שלא להעביר מידע אישי שנאסף במסגרת השימוש בתחנות לצד ג’ כלשהו, לרבות עיריית תל-אביב-יפו.
עוד נמסר מהעירייה שלחברת ווש שני מודלים עסקיים, ושבמתקנים הנוכחיים, העירייה בחרה במודל שבו היא מסבסדת את המים והתושבים מקבלים אותם בחינם. כאמור, תמורת מסירת מידע אישי שלהם או כרטיס אשראי, מה שמונע שימוש במתקנים, הממומנים מכספי הציבור, מאנשים שלא רוצים למסור פרטים אישיים ושאין להם כרטיס אשראי.
[עדכון 18:51]
משה שרף, שצילם את המתקן בגן מאיר, אומר שהמתקן מחליף שם ברזיה שהיתה ביציאה מהגן לכיוון דיזנגוף סנטר. זוהר סוסנקו, עוזר דובר העירייה, מסר בתגובה: “אם הוסרה ברזייה – טעות שתתוקן מיד בשבוע הבא”.
שחר כותני טוען מפי חבר שהברזיה ליד המתקן ברוטשילד-בר-אילן אינה תקינה. סוסנקו השיב לו: “תן כתובות של ברזיות שלא עובדות ונטפל בזה”.
מחברת ווש נמסר בתגובה:
בשבוע הקרוב יושק הפיילוט של woosh, כאשר בשלב הראשון יוצבו שבע תחנות מים במקומות מרכזיים בעיר, כך שהעוברים והשבים יוכלו לחטא ולמלא את הבקבוקים האישיים שלהם במים קרים ונקיים ללא תשלום. מדובר בקונספט ראשון מסוגו בעולם לשתיית מים ברחבי העיר, אשר יאפשר למשתמשים לחסוך מאות עד אלפי שקלים בשנה, שיוצאים כיום על רכישת בקבוקי מים. התושבים יוכלו ליהנות ממים איכותיים ויעודדו אותם לשתות יותר ולשמור על אורח חיים בריא. [היזם, איתי] תייס-זמיר ביקש לקדם שתייה איכותית של מים במרחב הציבורי, והחליט לעשות זאת תוך שימור על איכות הסביבה – כל שימוש ב- Woosh יחסוך עוד בקבוק חד-פעמי ויבטיח הפחתה משמעותית בכמות הפלסטיק.
למה צריך מידע פרטי בשביל להירשם?
ההפעלה היא כמו בכל שירות שיש בו רישום, כמו בתל אופן לדוגמה. אין צורך בת״ז או בכתובת או בפרטי כרטיס אשראי, אלא די במספר טל’ וסיסמה שהאדם מקיש כאופציה קלה ומוכרת מכל אפליקציה כיום. התחנה נותנת חוויה אישית, פניה אישית כי אנחנו מאמינים שזו הדרך לגרום לאנשים להתייחס בכבוד למים. מה גם שהמידע נועד לניהול מאגר לקוחות ונשמר אצל woosh בלבד.באשר לסוגיית כרטיס האשראי,
התחנה מיועדת להיות גם במקומות בהם המים יינתנו עבור תשלום סמלי וזול בהרבה ממים מבוקבקים. בתל אביב העירייה החליטה להשקיע משאבים ולספק את המים בחינם כשירות לכולם, ולכן בתל אביב אין חיוב ואין צורך בפרטי כרטיס אשראי.איך דואגים שהוא לא ידלוף?
כאמור, המידע שנשמר אצלנו הוא רק פרטים בסיסיים כמו טלפון וסיסמה לכניסה. אין שמירת פרטי כרטיס אשראי, אז גם אין מה שידלוף. באשר לתקנון, התחנות עדיין לא פתוחות לציבור ולכן הן מחופות. הפיילוט מתחיל רק בשבוע הבא. כשנפתח את הפיילוט יהיה כמובן תקנון ותנאי שימוש מלא ומפורט, גם באתר האינטרנט.
________________________
* תודה, אסף מגידש ומשה שרף
תגובות
81 תגובות לפוסט “עיריית תל אביב דורשת כרטיס אשראי בשביל שתוכלו לשתות מברזיות ציבוריות // עידו קינן”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
אין דבר כזה ארוחה חינם – לא בגוגל, לא בפייסבוק וגם לא בברזיות בתל-אביב. נקודה.
המתחם WOOSHWATER.COM נרשם עם מספר טלפון שמוביל למותג שמשוייך לטיהור מים. חיטוטים נוספים מעלים עוד תוצאות מעניינות.
ראוי היה בהחלט שהיוזמים יציינו באתר מי הם, מי מממן את היישות הזו (תאגיד?) ומה החזון העתידי שלה. היעדר המידע מטריד (מעבר למדיניות פרטיות שחסרה), בייחוד מאחר ולא מדובר בסודות מדינה.
זוהי פנייה לאיתי זמיר, מנכ”ל ומייסד וושואטר:
על מנת להזים את החששות המוצדקים שהמיזם שלך מעורר, האם תסכים לפרסם את חוזה ההתקשרות של וושואטר עם עיריית תל אביב ואת האמצעים הננקטים להגנה על מאגרי המידע של וושואטר ועל פרטיות המשתמשים? ככה תוכל לסתור כל טענה על אודות איסוף מידע אודות התושבים.
חברים,
ביקורת היא טובה ומבורכת אבל כדאי לבדוק מראש.
מהחוויה שלי:
א. רוב הברזיות הקיימות בעיר לא תקינות
ב. המתקן של ווש ממש לא ביקש ממני כרטיס אשראי
ג. מי אמר לכם שאי-אפשר להכניס פרטים בדויים?
ד. המכירה של מעיין המים (הציבורי) ע”י חברת מי-עדן לחברה זרה הרבה יותר מקוממת אבל הושתקה יחסית בתקשורת
לידיעתכם…
[…] ניחוח הייטק מתוחכם, למילוי בקבוקים במים מטוהרים. פרסומים ראשונים הביאו במהרה לטרוניות בנוגע למיזם החדש: על שנדרשים […]
אין פה פרטיות. ברגע שהם דורשים כרטיס אשראי או טלפון ובנוסף דורשים כתובת על מנת שישלחו לך הביתה את התג נגמרה הפרטיות. עקרונית הם יכולים להנפיק לך על המקום את התג. בלי מספרי טלפון/כתובת/כרטיס אשראי. אתה יכול לבחור על המקום (הנפקה בתחנה) קוד וזהו.
שים לב מספר הטלפון הוא גם שם המשתמש בוושוואטר. כל מומחה אבטחת מידע היה זורק אותם מכל המדרגות.
אין פה הגנה על מאגרי המידע. תנסה להירשם ותראה שהכל נעשה באופן לא מוצפן.
מה יעשה קשיש המזדמן למקום ולא יודע להשתמש במחשב/אינטרנט? חוצפה.
בגרסה האנגלית הם דואגים הם נלחמים בהשמנת יתר ע”י שימוש במים אלו. שם גם מתגלה מילה מפתיעה “affordable”
A major threat to the sustainability of healthy human beings in our cities today is obesity. One of the major causes identified is the increased drinking of soda drinks.
The only answer to this growing global threat to our health is water. Making it available, make it safe and making it attractive, affordable, fashionable and tasty are all crucial if we are to reverse this trend towards obesity and encourage healthy urban hydration for citizens
http://www.english.wooshwater.com/154166/See-more-of-the-problem.
אפשר להזדהות מול המכשיר גם עם מספר טלפון וססמה אישית. עכשיו זה רק עניין של זמן עד שמישהו יקים שירות דוגמת bugmenot שידאג לתחזוקת חשבונות משותפים שיגבירו את פרטיות הציבור הצמא.
“מסבסדת את המים” – חחחח
“מסבסדת את המים” -פחחחחח
“מסבסדת” – חחח, “את המים” – חחחחח
טוב, נרגעתי. רגע רגע, פחחחח!
שחכתי לרגע שאנחנו לא משלמים יותר ארנונה.
אהה, ושחלק מתפקידי העיריה זה לטפח את המרחב הציבורי לרווחת התושבים.
“מסבסדת את המים” – פחחחחח, זה חזק!
[…] עיריית תל אביב התחילה להציב "ברזיות ממוחשבות", עידו קינן הרחיב בנושא כתבה נוספת באתר "הארץ" קבוצת פייסבוק שקמה נגד […]
טוב, מסתבר שסטטוסים שלהם מהדף התחילו להעלם באופן מפתיע.
טוב יהיה אם לצורך הכתבה ועניין הציבור הכללי מישהו יבדוק כמה ברזיות (פעילות ובכלל) יש לאורך הטיילת, ויתרה מכך, את אחוז הפיזור והתקינות ככל שמתקרבים ליפו \ אזורים עמוסי תיירים.
קונספירטיביות היא לא רק לקיחת פרטים אלא גם גרימה ללקוחות שבויים לשלם ביוקר, לתת לתושבים ה”פחות טובים” שירות חסר וכמובן מניעה כללית של נקודות שתיה חינם באזור חם וראוי מאוד לצרכים כאלה ואחרים.
העמוד הזה נבנה ע”י חבורה של אפסים שלא מסוגלים להתמודד עם ביקורת וכנראה יש להם אג’נגה נסתרת על גב תמיכת הציבור.
מעניין מה התומכים יגידו על סתימת פיות בדמות מחיקת צד אחד בלבד בדיון ברמה גבוהה שהתייחס לנושא.
ככה פועלים מנהלי העמוד.
חבורה של עלובי נפש כבר אמרתי?
אין פה אבטחת מידע. מי שנותן את פרטי כרטיס האשראי שלו/טלפון מופקר לחלוטין
*אג’נדה
[…] עצמו פוצץ ע"י עידו קינן בתחילת סוף השבוע האחרון. בעקבות הפוסט של עידו, ובשילוב […]
מ ה ? ! ? ?
זהו הדבר המזעזע, המטורף והמפלצתי ביותר, ששמעתי לאחרונה. או בעצם, בכל ימי-חיי.
להזדהות בשביל לשתות מים מברזיה?!?
תנו לי את מי, שיזם זאת ואת כל מי, שתומך בזה – ואני, אישית, אעשה, מן הפרצופים שלהם, פיתה באגרופיי!!!! מלה של דני!!
אז הם מקבלים מים בחינם מהעירייה.
להבנתי הם מסננים אותם בדרך כלשהיא (נכון? זה לא סתם מים מהברז בעטיפה יפה כן/לא?) ובתמורה דורשים הזדהות – כדי למנוע בזבוז של מים, וכדי לגבות בעתיד באיזורים ספציפיים סכומים מוזלים (בהשוואה למים מינרלים באותם אזורים – שבתגובה טבעית לכוחות השוק -יוזלו גם), וכדי שיהיה להם מידע יקר ערך (??) על כמה מים אנחנו שותים מחוץ לבית. ההזדהות מסתיימת בשם ומס’ טלפון – מידע די נגיש בימנו (בהנחה, הדי הגיונית, שהכפתור לא באמת אוסף טביעות אצבע – WTF? מישהו הגזים עם הקונספירציה פה). אז זה המודל העסקי שאמור להחזיק את המיזם הזה – מים זולים +מידע על צריכת מים. נשמע לי הוגן תמורת ההשקעה באותם מתקנים, פילטרים (בהנחה שהם שם) והמערך. זו דוגמה לאיך רשות מקומית מזהה פרויקט בעל ערך לאזרח, ונעזרת בגופים פרטיים כדי לעשות משהו שהיא לא יכולה/מספיק רוצה כדי לעשות לבדה. החשש מהמאגר הביומטרי נובע מכך שמישהו יוכל לפרוץ לתוכו ולהפליל כל אחד מאיתנו בכל דבר שירצה, אני לא כ”כ רואה את הדמיון ועדיין -אני בעד. למיזמים איקולוגיים לרוב יש בעיה של מימון, ובעקבות כך אנחנו מפסידים ראיונות רבים וטובים. במקרה הזה נראה שנמצא פתרון והרווח הוא שלנו.
מרתק ואף מדהים להתבונן בתגובות הפבלוביות של לוחמני העיר הצעירים.
לא חשוב מה זה, כמה זה חכם, כמה זה אסתטי, כמה זה נכון, כמה זה חסכוני – אם העירייה מעורבת בזה – מייד מתנפלים כולם ומשתלחים.
מה לא בסדר לקבל ערך מוסף כתושב העיר שמשלם ארנונה? מישהו אמר לאלה שלא יכולים להזדהות לא לשתות מים? כל מה שזה אומר שמי שמשלם ארנונה בתל אביב ולא רוצה לשתות מהברזיות יחד עם הכלבים, או אחריהם, מוזמן להשתמש במתקנים של ווש. יופי של רעיון. יופי של ביצוע. תנסו להגיב באופן חיובי לאיזושהי יוזמה חדשה. תנסו לשמוח. זה משחרר!
חולדאי צריך לסיים את הקדנציה שלו ולעוף הבייתה בחזרה לקיבות ממנו בא. זוועה.
אני אמנם עדיין לא בטוח לגבי טיבו של המיזם, אך “קונספט” ו”חווייה אישית” הם ביטויים שממש עדיף שלא יושמעו מחוץ למחלקת השיווק.
כאות מחאה לא להשתמש זה לא שרות
זה פשע
מה כולכם קופצים ונרגשים כמו חבורת מפגרים?
כל מיזם נבחן על ידי המציאות בשטח. אם אנשים יאהבו את זה, ויבינו שזה מונע בזבוז מים ומשפר את איכות הסביבה על ידי הפחתת השימוש בפלסטיק, אז זה יצליח להם. ואם המודל העסקי שלהם לא שווה ולא עובד, אז גם אם האנשים יאהבו את הקונספט, זה עדיין יכשל. אז מה עושים? תנו לזה לרוץ, ונראה אם החברה עדיין תהיה קיימת עוד שנה, או אם היא פתאום תהפך לשלאגר בינלאומי ותביא למדינה גאווה וכסף.
אני באופן אישי מפרגן ומאחל ליזמים בהצלחה. כל הכבוד על המאמצים הרבים, שללא ספק השקעתם במחשבה על המוצר. על הלילות הרבים שבטח ישבתם על התחת לבנות את כל הסיפור. אני באמת מאחל לכם בהצלחה.
[…] גם כסף לאדם, וגם את הזכות להשתלטות על נכסי הציבור, אותו אדם אוסף מידע פרטי. וזה הקסם של […]
[…] גם כסף לאדם, וגם את הזכות להשתלטות על נכסי הציבור, אותו אדם אוסף מידע פרטי. וזה הקסם של […]
הייתי רוצה לקבל שבב כדי שאוכל להתשמש במתקן המים החדש של עירית תל אביב איך אני מקבלת אותו צרו עימי קשר 0546508595
[…] תל אביב שהתושבים והסביבה אינם בראש מעייניה (כמו במקרה הברזיות הביומטריות) – וכל אשר מעניין אותה הוא רדיפת הממון, על חשבון […]
באשר לסוגיית כרטיס האשראי,
התחנה מיועדת להיות גם במקומות בהם המים יינתנו עבור תשלום סמלי וזול בהרבה ממים מבוקבקים. בתל אביב העירייה החליטה להשקיע משאבים ולספק את המים בחינם כשירות לכולם, ולכן בתל אביב אין חיוב ואין צורך בפרטי כרטיס אשראי.
דואגים לפרטיות? תנו קפיצה לסניף דואר הקרוב, תרכשו כרטיס ויזה נטען ואז וואלה, יש לכם כרטיס אשראי אנונימי.
מצטערת, אבל לכל אחה שתוהים מה לא נעים בברזיות רגילות, אז כן – לי לא נעים לשתות מברזייה שכלב לקלק אותה לפני. מפה ועד ״עוד שניה נצטרך להתחסן לפני שאנחנו שותים מהברזיות כדי שיהיה נעים לאנשים״ המרחק רב מאוד.
חולדאי – פשוט נמאסת, ולאחר קריאת הסיפור על המים בברזיות והדרך לצרוך אותם, אני מודיעה לך שלא רק שלא אצרוך שם מים – אני גם לא אצביע עבורך! די להתחכם איתנו, כאילו שלא די לנו בצרה שהפלת עלינו עם “מי אביבים” שאולי צריך להחליף את שם החברה ל”מי זהב יקרים”…?
עירייה תל אביב יפו אני עשית בשלזה הכל תקבל
[…] מתקני-הנפקת-המים כשדרוג של ברזיות המים המסורתיות, אולם מבחינות רבות מדובר בשנמוך: מי שמעוניין לשתות צריך להירשם חד-פעמית לווש ולספק […]