משחקי הכס והתקווה • אנדי וורהול, אמן מחשב • קראקרים רפואיים // האחראי על האינטרנט
הסיפורים היום בפינה “האחראי על האינטרנט”, המשודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית שישבת עם עידן קוולר בגל”צ:
1.

Campbell’s, ציור מחשב של אנדי וורהול משנת 1985, אחת מ-23 יצירות שהתגלו לאחרונה. ©The Andy Warhol Foundation for the Visuals Arts, Inc., (שימוש הוגן)
יותר מ-20 ציורים לא מוכרים של האמן אנדי וורהול נחשפו כמעט 30 שנה אחרי שצוירו על מחשב קומודור אמיגה 1000. הציורים היו כלואים על דיסקטים שאי אפשר היה לקרוא בגלל היעדר ציוד מתאים, וחולצו לאחרונה בזכות יוזמה של אמן בשם קורי ארקאיינג’ל. חלק מהם אפשר לראות כאן.
http://www.youtube.com/watch?v=3oqUd8utr14
2.
העובדה שמכשירים רפואיים מסויימים ניתנים לפריצה ולחבלה על ידי האקרים ידועה זה מכבר – ב-2007, ג’ונת’ן ריינר, הקרדיולוג של של סגן נשיא ארה”ב דאז דיק צ’ייני, החליף לו את קוצב הלב ונטרל את האפשרות לשלוט בו אלחוטית, מחשש להתנקשות בידי האקרים. אולם במחקר בן שנתיים שערך סקוט ארבן, ראש אבטחת מידע בחברת שירותי הרפואה האמריקאית Essentia Health, הוא גילה שאפשר לפרוץ בקלות לשורה ארוכה של מכשירים רפואיים, לגנוב מידע, לחבל בנתונים ולשנות טיפולים באופן שעשוי לגרום למטופלים נזקים ואף מוות.
בין הגילויים: אפשרות לשנות מינון של מורפיום שמטופטף לאינפוזיה באמצעות משאבות, לשנות מינון של אנטיביוטיקה וכימותרפיה שמחולקים לחולים, לשלוח שוק חשמלי מיותר או למנוע שוק חשמלי נחוץ בדפיברולטור שנשלט בבלוטות’, ליירט צילומי רנטגן דרך הרשת האלחוטית של בית החולים, לשנות טמפרטורה של מקררים שמאחסנים תרופות ודגימות דם ולשנות תיקים רפואיים.
3.
מיכאל גריילסאמר, שמרית גריילסאמר ואוריאל סברדין מערבבים את ההמנון הלאומי של ישראל “התקווה” ואת נעימת הנושא של “משחקי הכס”. זהירות: אין ספוילר.
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.