הוט לא תעביר מידע על לקוחותיה לצדדים שלישיים, למעט כשתעביר מידע לצדדים שלישיים

שידורי הוט. צילום: תומר כהן (cc-by-sa)

שידורי הוט. צילום: תומר כהן (cc-by-sa)

אפליקציית שירות הלקוחות בפייסבוק שהוט משתמשת בה היא חודרנית שלא לצורך, כפי שדיווחנו כאן. האפליקציה, שנוצרה על ידי חברת BumpYard ומשמשת גם חברות נוספות, מתנה את האפשרות לשלוח תלונה להוט בכך שהלקוח יתן לה גישה למידע שבפרופיל הפייסבוק הפומבי של הלקוח, רשימת חברים, כתובת אימייל, תאריך יום הולדת, עיר לידה ועיר מגורים נוכחית.

דוברת הוט, שירי קריספין, הסבירה כי “אפליקציית שירות הלקוחות החדשה עלתה בעמוד כחלק משיפור מערך השירות בפייסבוק. אנו מתחייבים לכך שלא יעשה כל שימוש, פרט לצרכי מתן שירות, בפרטי חשבון הפייסבוק של הלקוחות, וכמובן שפרטים אלו לא יועברו לאף גורם שלישי. מוזמן לקרוא את מדיניות הפרטיות שלנו בפייסבוק“.

קראתי. במסמך נטול התאריך, שמתארח על הדומיין twisted.co.il של חברת הפרסום טוויסטד (ומוטמע בתחתית פוסט זה), נכתב כי “הוט לא תעביר לצדדים שלישיים את פרטיך האישיים והמידע שנאסף על פעילותך בעמוד הפייסבוק אלא במקרים שלהלן […] ככל שהדבר דרוש לצורך אספקה תקינה של שירותי עמוד הפייסבוק וכן לשם ניהול ובקרת עמוד הפייסבוק”.

אספקת הפרטים האישיים לאפליקציית השירות נדרשת לצורך אספקה תקינה של שירות הלקוחות בעמוד הפייסבוק. כלומר, הוט כן תעביר לצד שלישי, במקרה זה חברת באמפיארד, פרטים אישיים על הלקוח. דוברת הוט לא השיבה לשאלתי בנושא.

עו”ד יהונתן קלינגר אומר:

הכלל בחוק הגנת הפרטיות הוא כי כל בקשה לאדם למידע מחייבת את המבקש לגלות האם יש חובה חוקית למסור את המידע (במקרה זה אין), מהם השימושים במידע, ולמי ימסר המידע; במקרה שלנו, הוט לא מספקת את התשובה לשאלה הראשונה והשלישית בצורה מובהקת. העדר ציון מפורש של “למי ימסר המידע” מונע ממני לקבל הסכמה מלומדת.

מדיניות הפרטיות של האפליקציה של הוט היא דבר אחד, ושם היא טוענת שתעביר את המידע רק כשהדבר נחוץ. אבל, אם נקרא את סעיף 84 לרשיון הבזק של הוט (שהוא יותר חשוב מהתקנון), תראה שלחברה יש בעיה אחרת:

“בעל הרשיון, עובדיו, שלוחיו וכל מי מטעמו אינם רשאים לגלות מידע אודות מנוייו, לרבות מנוייו של ספק שירות, בכלל זה רשימות או מסמכים הכוללים ציון שמו ומענו, פרטי החשבון שלו, מסרי הבזק שלו, זמניהן ויעדן, או כל מידע אחר הנוגע אליו (להלן – ‘פרטי המנוי’), למעט מידע הנמסר למי שהמנוי או מנוי של ספק שירות הסמיך לכך”.

כלומר, לא בטוח בכלל שלהוט מותר להעביר את הפרטים (אם Bumpyard היא שלוחה של הוט, הוט צריכה לציין את זה ספציפית ברשיון). מעבר לזה, העובדה של-Bumpyard אין מדיניות פרטיות מדאיגה עוד יותר. כלומר, הוט מעבירה את המידע לחברה מסחרית אחרת, ולא מפורט מה החברה ההיא עושה עם המידע.

שאלתי את הדוברת קריספין מדוע הוט לא מגלה ללקוחותיה שאין חובה חוקית למסור את המידע ולא אומרת למי יימסר המידע. הדוברת לא השיבה על השאלה.

שאלתי מדוע החברה מעבירה מידע לבאמפיארד בניגוד לסעיף 84 לתנאי הרשיון. הדוברת לא השיבה.

שאלתי מדוע הוט שולחת את לקוחותיה להשתמש באפליקציה שאין לה מדיניות פרטיות. הדוברת לא ענתה על השאלה.

להורדה (PDF, 140KB)

תגובות

2 תגובות לפוסט “הוט לא תעביר מידע על לקוחותיה לצדדים שלישיים, למעט כשתעביר מידע לצדדים שלישיים”

  1. דן לנוסעת: את חייבת לספק לנו פרטים אישיים כדי לקבל מידע על קו אוטובוס - חדר 404 on 29 במרץ, 2015 22:54

    […] למסור אותם בתמורה למידע שהיא חייבת לספק לציבור. כפי שהסביר עו”ד יהונתן קלינגר בהקשר דומה, של אפליקציית שירות […]

  2. » הוט מובייל הטרידו אישה בטלפון: “אנחנו לא מורידים אותך מהמאגר עד שתצטרפי אלינו. יש לך זמן לחשוב על זה עד הפעם הבאה שנתקשר” on 1 בספטמבר, 2015 15:29

    […] של חברה צד ג’, שבתנאי השימוש דורשת מהמתלוננים לתת לה גישה למידע פרטי עליהם שאין צורך בהם לשם טיפול בתלונה). עם זאת, יש בתשובה של […]

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.