פותח פה גדול על רופאי השיניים // סמול טוק

ולדי דבוייריס רוצה לנקות את האבנית מתחום רפואת השיניים

אז גם אתה לא אוהב רופאי שיניים.
“האמת היא שאני אוהב רופאי שיניים. אני עושה הרבה דברים בזמן האחרון בשביל שלרופאי שיניים בארץ יהיה קצת יותר טוב לעבוד ולהתפרנס. אני עושה את זה במסגרת אלפא אומגה, אחווה בינלאומית של רופאי שיניים יהודים שקיימת כבר 107 שנים, שהמרכז שלה מצוי בארה”ב. ולדי דבוייריס. צילום: אלכס דבוייריס עיקר הפעילות של האחווה היא פילנתרופית, ופיתוח רפואת השיניים בישראל, בגלל שאנחנו יהודים באחווה, נמצא בראש מעיינינו. בזכות הפעילות הזאת, לאורך השנים הוקמו שני בתי ספר לרפואת שיניים בישראל. זה שהתחום ברמה מאוד גבוהה יחסית למיקום שלנו במזרח התיכון זה לא מעט בזכות הפעילות של האחווה. בישראל יש לאלפא אומגה שלושה סניפים, ירושלים, תל אביב וחיפה, אני מכהן כנשיא סניף ת”א בשנה האחרונה, והמטרה שלי היא העצמה של רופאי שינים בארץ, בייחוד רופאי השיניים הצעירים מהדור שלי – אני רופא שיניים חמש שנים. בסוף דצמבר יש לנו בתל אביב כנס בינלאומי גדול, וכמה שיותר רופאי שיניים ישראלים יהיו בו, הרי זה משובח”.

מה הבעיות שעומדות בפני רופאי שיניים בארץ?
“הבעיה הגדולה והמרכזית היא שבירת השוק על ידי קופות חולים ורשתות רפואת השיניים. קופות חולים משתמשות ברפואת שינים כמוקד משיכה לביטוחים המשלימים. הן מציעות את הטיפולים במחירי הפסד בכוונה, מתוך מטרה שהמטופל שיגיע יצטרף לכללית פלטינום או מכבי שלי וישלם עבור הביטוח המשלים לאורך זמן. מי שמפסיד מזה זה גם המטופלים, שמקבלים טיפול יותר מתועש ופחות אישי, וגם הרופאים, שהמשכורות שלהם בקופות החולים מקוצצות – השכר לא שעתי או גלובלי, אלא כאחוז מהתפוקה שלהם. הרופאים הצעירים, שגם עובדים יותר לאט מחוסר נסיון וגם מקבלים את הטיפולים הפחות שווים, נפגעים הכי הרבה מהסיפור הזה. כשרופא שיניים צעיר יוצא מהלימודים ורוצה להיכנס לשוק הפרטי, ששם המצב קצת יותר טוב בימינו, אם אין לו אבא או דוד רופא שיניים, מאוד מאוד קשה לו להיכנס”.

אודרי מלגו. צילום: Nathan Proudlove (cc-by-nc-sa)

התדמית של רופאי שיניים בארץ השתפרה בשנים שאתה פעיל בתחום?
“לא. יש זילות מתמדת בתדמית, רופא השינים היום בארץ לא כל כך נתפס כרופא, אלא כבעל מקצוע באותה מדרגה עם המוסכניק והאינסטלטור. אני חושב שזה נובע בין היתר מהעובדה שקיימת אווירה של מקח וממכר בתוך מרפאות השיניים. עצם העובדה שהמטופל יכול להגיע לרופא, לקבל הצעה לתוכנית טיפול ולהגיד, ‘אבל תשמע, הרופא מעבר לפינה הציע לי אותו דבר ב-30% פחות’. והרופא לא יגיד לו ‘אז תלך לרופא ההוא’, אלא ‘אוקיי, בוא נראה איך אני יכול להתגמש לקראתך’. זה משהו שבתחום רפואת העיניים, הקרדיולוגיה או אפילו הפסיכולוגיה הקלינית לא קיים פשוט. רופאי השיניים עצמם הם אלה שיצרו את זה, מטעמים שיווקיים. היום זה הועצם עוד יותר על ידי רשתות רפואת השיניים וביטוחים וקופות חולים שמציעים מחירים זולים. בעצם הזילות גורמת גם לזה שהיום רופאי השיניים רבים מאוד מוצאים את עצמם פחות ופחות עוסקים בשימור ובמניעה, שזה מה שלימדו אותנו לעשות, וזאת רפואת השיניים הטובה והנכונה, ויותר עוסקים במכירת טיפולים”.

אני לא יכול להתאפק. מה בדיחת רופאי השיניים הכי טובה שאתה מכיר?
“או, וואו וואו וואו. תשמע, יש לי בדיחות מאוד גסות על רופאי שיניים. הבדיחה הכי קצרה, שאני לא יודע אם אתה יכול לפרסם ב’הארץ’ – מגיעה מטופלת לרופא השיניים, ואיך שהיא מתיישבת היא תופסת לו בביצים ואומרת לו, ‘דוקטור, אנחנו לא נכאיב אחד לשני, נכון?'”.


התפרסם במדור “סמול טוק” ב”מוסף הארץ”, 14.11.2014


תגובות

תגובה אחת לפוסט “פותח פה גדול על רופאי השיניים // סמול טוק”

  1. ערן on 24 בנובמבר, 2014 15:51

    המחיר לבד הוא טיפול שורש בפני עצמו רק יותר כואב, וכולם ממליצים על עקירה והשתלה גם כשיש בקושי סתימה כדי להרוויח ממך יותר.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.