תוסף הצפייה שמסכן את המחשב שלכם וסרט האייטיז המטורלל באוויר // האחראי על האינטרנט בשישבת

האייטיז יוצאות משליטה בסרט שאומת האינטרנט מימנה
“קונג פיורי” הוא בי-מובי אייטיזי מטורלל, שתקציר העלילה שלו באתרו הרשמי הוא,
בלש משטרת מיאמי ואמן הלחימה קונג פיורי נוסע בזמן מהאייטיז למלחמת העולם השנייה לרצוח את אדולף היטלר, הידוע גם כ”קונג פיהרר, ולנקום את מותו של חברו בידי המנהיג הנאצי. טעות במכונת הזמן משגרת אותו לעידן הוויקינגי.
מי יממן דבר כזה בעשרטיז? אומת האינטרנט, כמובן. הסרט עלה כפרויקט מימון-קהל באתר קיקסטרטר בסוף דצמבר 2013 עם בקשה ל-200 אלף דולר, וטריילר שדגדג את בלוטות האפקטים הזולים-למראה ומשחקי הווידאו של ילדי האייטיז, והציג את הכוונות של היוצר, הבמאי, הכותב והכוכב של הסרט, דייויד סנדברג.
היעד המקורי הושג תוך יומיים, וב-25 בינואר, חודש אחרי השקת הפרויקט, 17,700 איש התחייבו לממן את הסרט ב-630 אלף דולר, יותר מפי 3 מהיעד. סנדברג קיווה להגיע למיליון דולר ולהוציא סרט באורך מלא, אך נאלץ להסתפק בסרט בן חצי שעה, שיצא השבוע.
את הסרט מלווים שיר נושא ששר דייויד האסלהוף, גם הוא אייקון אייטיזי מטורלל, שעלה ליוטיוב באמצע אפריל ורשם 11.7 מיליון צפיות עד כה, ומשחק וידאו אייטיזי בשם “קונג פיורי: סטריט רייג’“, להורדה בחנות סטים ב-2 דולרים.
הסרט זמין לצפייה בחינם ממש כאן:
תוסף HOLA לעקיפת חסימה גאוגרפית מסכן את משתמשיו
גאוחסימה היא שיטת חסימה שמונעת גישה לתכנים מסויימים ממקומות גאוגרפיים מסויימים. לדוגמה, ספקית הסדרות והסרטים נטפליקס מאפשרת לתושבי ארה”ב וקנדה להתחבר לשירותיה, אך חוסמת אותם בפני גולשים ישראלים. תוסף-דפדפן ישראלי בשם HOLA (אולה) מחבר את משתמשיו ברשת פרטית וירטואלית (VPN) מבוזרת במבנה עמית-לעמית (P2P), ומאפשר להם לגשת כך לתכנים שחסומים בפניהם – בקשה שנשלחת ממחשב ישראלי לאתר אמריקאי שנגיש רק לאמריקאים תועבר דרך מחשב אמריקאי, וכך לא תיחסם.

עוד שירות ישראלי שעושה שימוש ברשת פרטית וירטואלית (VPN) מבוזרת במבנה עמית-לעמית (P2P) הוא Luminati. לומינטי מציע שימוש ברשת שלו בתשלום. לקוח של לומינטי השתמש השבוע בשירות הזה לבצע מתקפה על אתר בשם 8chan, שכללה הספמת הפורומים והקרסת האתר לזמן קצר. כמות גדולה של מחשבים שמגוייסים יחד למתקפה כזאת נקראים בוטנט, ובדרך כלל הם מאוגדים באופן לא לגיטימי ובלי ידיעת בעליהם, למשל על ידי וירוס שמשעבד אותם לרצון בעלי הבוטנט. בעלי 8צ’אן, פרדריק ברנן, הצליח לגלות שהמתקפה אורגנה על ידי משתמש לומינטי, אבל הדגיש שלא מצא שום סימן שלומינטי השאירה לכך שהמחשבים שיצרו קשר עם אתרו הם חלק מהרשת שלה. כלומר, כאשר משתמש לומינטי אחר יחליט להשתמש בשירות לתקיפה, המותקף יתקשה לאתר את מקור ההתקפה – הוא פשוט יראה המון מחשבים מרחבי העולם תוקפים אותו, ולא ידע מי עומד מאחוריהם.
עופר וילנסקי מלומינטי הסביר בראיון לאתר טורנטפריק:
8צ’אן הותקף על ידי האקר עם הכינוי BUI. […] הוא יכול היה להשתמש בכל VPN מסחרית, אבל הוא בחר לעשות זאת עם שלנו. […] אם 8צ’אן נפגע, התנהלות סבירה היא להשיג צו בית משפט לקבלת מידע ואז נוכל לשחרר את פרטי ההתקשרות של המשתמש הזה, כדי שהם יוכלו להמשיך מולו את הטיפול בנזקים.
במהלך חקירת המתקפה חשף ברנן מ-8צ’אן את הקשר בין לומינטי לאולה. אולה מציעה שירות בתשלום ושירות בחינם. את השירות החינמי היא מממנת באמצעות מכירת השימוש ברשת המחשבים של משתמשי-החינם שלה, תחת המותג לומינטי. בזמן שהמחשבים הללו פועלים, הם עושים שימוש באולה, עבור בעליהם. כשהם במצב מנוחה, הם משמשים את לקוחות לקוחות לומינטי. השם לומינטי כלל לא הופיע באתר של אולה עד למתקפה השבוע. מספר שינויים נערכו באתרים של אולה ושל לומינטי במהלך חשיפת הפרשה, ולא תרמה לאמינות של החברה.
וילנסקי, שהוא באופן טבעי גם המייסד-המשותף של אולה, הודה בראיון למאד’רבורד שמשתמשי אולה לא בהכרח יודעים על מה הם חתמו:
האם 100% מהמשתמשים מודעים לכך שהם על רשת P2P ומה זה אומר? התשובה היא לא. לא כי אנחנו מכסים את זה, מנסים לא להראות להם – כי אנחנו אומרים להם על זה – אלא כי לרובם לא אכפת, הם רק רוצים שירות טוב, זה עובד טוב וזה לא דופק אותם.
ובכן, לגבי זה. ראשית, משתמש אולה שמחשבו שימש דרך לומינטי למתקפה על אתר, או לפעולה לא חוקית אחרת, למשל הפצת חומרים פדופיליים או פרטי אשראי גנובים, עלול להידפק – הוא עלול להיחקר, להישפט ואפילו לעמוד לדין, כשהוא יתקשה להוכיח שלא הוא עשה את המעשה הבלתי חוקי, ולא יצליח לאתר את מי שכן.
מלבד זאת, הפרשה הביאה מספר חוקרי סייבראבטחה לבדוק את אולה לעומק, והם העלו את תוצאות המחקר באתר בשם “אדיוס, אולה!“. באתר הם מזהירים מפני פגיעה בפרטיות המשתמשים וסיכון מחשביהם, וקוראים להסיר את התוכנה.
פינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ. הפינה הזאת שודרה ב-30.5.2015 בתוכנית בהגשת אילאיל שחר
תגובות
תגובה אחת לפוסט “תוסף הצפייה שמסכן את המחשב שלכם וסרט האייטיז המטורלל באוויר // האחראי על האינטרנט בשישבת”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
קונג פיורי הוא אחד הדברים היותר משעשעים שראינו בשנים האחרונות. הפרוייקט כולו רק מוכיח את התשוקה הגדולה של הגיקים ברחבי העולם לקבל משהו קצת שונה מהמוצרים הבנאליים אותם מייצרים אולפני הקולנוע רוב השנה.