סכנה: כלי תקשורת פרסמו כתבות יחצנות מטופשות על בתי חולים – בגלל פוקימון

קאי שוורץ רכב על סקייטבורד בבית אריה תוך כדי משחק בסלולרי, איבד ריכוז, מעד, נחבל בראשו, קיבל זעזוע מוח ואיבד את ההכרה. עובדי מחלקת הבטחון של הישוב העניקו לו טיפול ראשוני והסיעו אותו לביתו, ובני משפחתו פינו אותו לבית החולים תל השומר. אסף בן גוזי רץ לתוך הים באשדוד תוך כדי משחק בסלולרי, התמוטט, איבד הכרה וכמעט טבע למוות. אחיו משה אותו מהמים והוא אושפז בבית החולים קפלן. שני המקרים נטולי כל ייחוד רפואי. ובכל זאת, שני בתי החולים השיגו לעצמם כתבות יחצניות בהיקף משמעותי. המשותף לכתבות היחצניות היא שהן עוסקות במשחק הסלולרי שהנפצעים שיחקו בו בזמן שנפגעו, פוקימון גו.

כתבות יחצניות בתקשורת העברית על אנשים שנפצעו בזמן ששיחקו במשחק הווידאו הסלולרי פוקימון גו

בחדשות 10/נענע10 דיווחו כי “בעקבות המקרה, ביקשו מבית החולים [קפלן] להזהיר כי השימוש באפליקציה בסביבת הים ‘מהווה סכנת חיים בשל היעדר ריכוז בעולם המציאותי'”. טיפ שימושי לנער שלדברי אמו, ענת, “התמוטט מסיבה לא מובנת והחל לפרכס, איבד הכרה והתעלף” כשהוא במים – אילו רק לא היה לו סלולרי עם פוקימון גו ביד, כל זה ודאי לא היה קורה! כמו כן, ביקשו מבית החולים להזהיר כי אין לנשום מתחת למים בשל היעדר ריכוז חמצן מספיק בעולם התת-ימי.

חדשות 2/מאקו דיווחו כי ד”ר אילן בוש, פסיכיאטר ילדים בכיר בקפלן, אמר ש”במהלך המשחק הילד נראה כאילו הוא במצב של ‘עיוורון מכוון’ מכיוון שעיניו פקוחות אך קיים העדר הריכוז והתמקדות בעולם המציאותי המעלה את הסיכון, כמו במקרה דנן, לפגיעות גופניות ואף לתאונות מסכנות חיים, כגון תאונות דרכים, טביעה ועד נפילה וחבלות שונות”, דברים שכידוע מעולם בהיסטוריה המתועדת לא קרו לילדים לפני המצאת משחקי הסלולר בכלל ופוקימון גו בפרט.

ד”ר זאב פלדמן, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים בבית־החולים תל־השומר, מצוטט בידיעות אחרונות כאומר ש”היעדר תשומת לב כשמשחקים במשחק הזה בכביש או בדרך עלול להביא לאסון”. ד”ר פלדמן לא הזהיר, או שהעיתון לא טרח לצטט את אזהרתו, מפני היעדר תשומת לב בכביש או בדרך כשקוראים כתבות כאלו, או כשעושים כל דבר אחר שאינו משחק בפוקימון גו, דברים שכנראה לא מצדיקים ראיון בעיתון.

המלצה בפייסבוק של תל השומר על הכתבה בידיעות אחרונות על קאי שוורץ, שנפצע בגלל שרכב על סקייטבורד בלי קסדה ולא הסתכל על הדרך בזמן ששיחק בפוקימון גו

לפי הדיווח, אפשר להבין ששוורץ לא חבש קסדה, אבל הכותרת לידיעה בידיעות אחרונות לא היתה “זעזוע מוח בגלל רכיבה על סקייטבורד בלי קסדה ומבלי להסתכל על הדרך”, אלא “זעזוע מוח בגלל פוקימון”, ארס-פואטיקה של עורכים במרדף תקשורתי אחרי אנשים שנפצעו/נהרגו “בגלל פוקימון”. אגב, בכתבה לא מצאתי המלצה של אף רופא בכיר לחבוש קסדה כשרוכבים על סקייטבורד.

תימצת יפה את הטפשת אתר הידברות, “אתר היהדות הגדול בעולם” (שכנהוג בחלק מאתרי היהדות, העלים מתמונת היחץ את האישה, פרופ’ רונית גלעד, מנהלת המחלקה הנוירולוגית בקפלן), שדורש: “השאלה הנשאלת היא למה לחכות לאסון הבא שיגבה קורבנות נוספים, במקום לטפל בתופעה המתפשטת כאש בשדה קוצים, בהקדם”.

תגובות

2 תגובות לפוסט “סכנה: כלי תקשורת פרסמו כתבות יחצנות מטופשות על בתי חולים – בגלל פוקימון”

  1. » זהירות, פוקידיוט! • רובוחילזון ים • עוד מראה שחורה » האחראי על האינטרנט on 30 ביולי, 2016 18:54

    […] לפרסם שטויות על פוקימונים. בשבוע שעבר, ב-25 וב-26 ביולי, פורסמו כתבות על שני צעירים שנפגעו, אחד כשחטף התקף לא ברור בזמן שהיה […]

  2. » בהלת “בהלת הליצנים” on 11 באוקטובר, 2017 12:09

    […] סכנה: כלי תקשורת פרסמו כתבות יחצנות מטופשות על בתי חולי… […]

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.