רוטר.נט חוגג 20
אתרי טראמפ מנסים ללעוג לגולף של אובמה
האחראי על האינטרנט בגלצ
רוטר.נט בן 20
לפני 20 שנה החל הרב ישעיהו רוטר ז”ל לעסוק בתכנות, והצליח להעלות אתר לשרת האימייל של נטוויז’ן, סיפרה בראיון מקדים רעות רוטר ברק, בתו. כשהטראפיק של האתר היה עולה, נטוויז’ן היו מאתרים את הפעילות וסוגרים אותו. קרוב משפחה של הרוטרים, שעבד בחברה, הציע לישעיהו רוטר להקים אתר משלו.
כך נולד רוטר.נט, בתחילה אתר לצ’יטים של משחקים, שהעלה הבן של ישעיהו, נעם רוטר, ובהמשך קהילת פורומים שהתבססה ככלי תקשורת אלטרנטיבי של הימין. בפינה היום אנחנו מדברים עם רוטר ברק, כיום מנהלת רוטר.נט.
כלי התקשורת הימני שהשפיע הכי הרבה על השיח הפוליטי עם הכי פחות השקעה, ללא צורך טובות בדולרים מאף אחד – הוא אתר רוטר.נט, שהוקם על ידי נעם רוטר לפני 20 שנה כשהיה בסך הכל בן 12.
אני הייתי נותן למייסד האתר כבר השנה פרס ישראל למפעל חיים.
— אבישי גרינצייג (@avishaigrinzaig) December 29, 2017
האתר של טראמפ ניסה להעליב את אובמה וכשל
האתר הרשמי של נשיא ארה”ב דונלד טראמפ, donaldjtrump.com, ואתר המפלגה הרפובליקנית, GOP.com, הכילו קוד, שבזמן תקלה בשרת אמור היה להציג הודעת שגיאה שלועגת לנשיא הקודם, ברק אובמה, כך גילה עיתונאי הוושינגטון פוסט כריסטופר אינגראם.
אופס! משהו השתבש. בניגוד לאובמה, אנחנו עובדים לתקן את הבעיה… ולא על מגרש הגולף.
השורה הזאת מביכה משתי סיבות:
1) טראמפ, שהרבה לבקר את משחקי הגולף של אובמה, בילה במגרש הגולף יותר זמן ממה שבילה אובמה בתקופה המקבילה בעת כהונתו. לאחרונה תיעד צלם עיתונות את טראמפ משחק גולף, ומשאית של משרד השריף המקומי חסמה את זווית הצילום שלו.
2) שגיאת תחביר בקוד הביאה לכך שההודעה מעולם לא הוצגה לגולשים. בעקבות הפרסום בתקשורת, בעלי האתר הסירו את הקוד. המשמעות היא שהדבר היחיד שהקוד הזה עשה בחיים שלו זה להציג את טראמפ באור מגוחך.
The website of Donald Trump, who has spent several days in a row at the golf course, is coded to serve up the following message in the event of an internal server error: https://t.co/zrWpyMXRcz pic.twitter.com/wiQSQNNzw0
— Christopher Ingraham (@_cingraham) December 28, 2017
דברים שלא נדבר עליהם בפינה
• אפל התנצלה בפני הלקוחות על האטת המכשירים שביצעה בסתר, והורידה את מחיר החלפת הסוללה מ-80 ל-30$.
• חברת האופנה האיטלקית “סטיב ג’ובס”, שנפתחה ב-2012, ניצחה את אפל שהגישה תלונה למשרד הקניין הרוחני של האיחוד האירופי, ותורשה להמשיך להיקרא על שמו של מייסד אפל ולהשתמש בלוגו האות J עם סימן נגיסה, שמזכיר את לוגו התפוח הנגוס של אפל.
• Digmine, וירוס שמשעבד מחשבים לכריית קריפטומטבעות, מפיץ את עצמו דרך פייסבוק מסנג’ר על דפדפן כרום דסקטופ, באמצעות שליחת לינקים להדבקה בו לחברבוקים של המשתמש הנגוע.
• אישה כתבה בפייסבוק ביקורת על פיצה שהזמינה, “ספוג בנוזלים ברמה לא אכילה, בצל עם הקליפה מלמעלה ולקינוח שערה על הזיתים” ותייגה “#האיטלקיה” ו”#איכס”. בעל הפיצרייה תבע ובית משפט השלום בנצרת פסק שהיא תשלם 18 אלף שקל – 15 אלף פיצוי לבעל הפיצרייה על לשון הרע ו-3000 שקל הוצאות משפט.
• צרפתי לבוש תחפושת סנטה קלאוס ורכוב על אופנוע הצליח להביא למעצרו של נהג שביצע תאונת פגע וברח. הצרפתי תיעד את התאונה והמרדף, עד למעצר, באמצעות מצלמה על הקסדה שלו.
• ברק אובמה הזהיר מסכנות האינטרנט והרשתות החברתיות לחברה האנושית, בראיון שנתן לנסיך הארי מוויילס. “אחת הסכנות של האינטרנט היא שאנשים יכולים להחזיק במציאויות שונות לגמרי. הם יכולים להיות עטופים במידע שמחזק את ההטיות הנוכחיות שלהם. השאלה קשורה לדרך שבה אנחנו רותמים את הטכנולוגיה הזאת בדרך שמאפשרת מגוון של קולות, גיווניות של דעות, אבל לא מובילה לבלקניזציה של החברה ומאפשרת דרכים למצוא שפה משותפת. […] הרשתות החברתיות הן כלי מאוד עוצמתי עבור אנשים עם תחומי עניין משותפים להיוועד ולהכירזה את זה ולהתחבר. אבל חשוב גם שהם יתנתקו, ייפגשו בפאב, ייפגשו במקום תפילה, ייפגשו בשכונה ויכירה זה את זה. כי האמת היא שבאינטרנט, הכל מפושט וכשאתה פוגש אנשים פנים אל פנים מתברר שהם מורכבים”.
• נשיא ארה”ב דונלד טראמפ נעדר מ”השנה בחיפושים”, רשימת הטרנדים בחיפוש בגוגל לשנת 2017, לא בגלל צנזורה או היעדר עניין ציבורי, אלא כי לא רשם עלייה בחיפושים ב-2017 לעומת 2016.
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.