👛 איך להחזיק ביטקוין בלי להסתבך עם רשות המסים 🐣 הטלפונים של החסידה עלו 10,000 זלוטי 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לתוכנית 🔊

קריפטומס

רשות המיסים החלה לפעול נגד מחזיקי ביטקוין. נדבר על כך עם תומר רביד, מייסד-שותף ומנכ”ל BloxTax. בראיון מקדים הוא סיפר:

רשות המיסים הישראלית היא בין הרשויות היותר ברורות בעולם בנוגע לדרישות הדיווח והטיפול בנכסי קריפטו. הרשות פרסמה בצורה מאוד ברורה את תפיסת עולמה לגבי קריפטו, ואף הייתה בין הרשויות הראשונות בעולם לעשות כן.
מטבעות דיגיטליים (קריפטו) נחשבים לנכס, וחייבים (למרבית המשתמשים) במס רווחי הון ולכן גוררים חובת דיווח. עסקאות בין מטבעות שני של קריפטו גם נחשבים לאירוע מס (“ברטר” המרה של ננכס אחד לנכס אחר היא אירוע מס), גם רכישה של כוס קפה בביטקוין מייצרת אירוע מס.
מה האתגר? – תקנות לחוד ומציאות לחוד.
מעבר לתקנות ונהלי הדיווח, מבחינה פרקטית, החישוב והדיווח עצמו מאוד מסורבלים. דבר המקשה מאוד על משתמשים ורו”ח לחשב ולדווח באופן בו רשות המסים מצפה. יצירת דו”ח וחישוב הרווחים לצורכי מס עבור מרבית המשתמשים הוא תהליך ארוך מאוד ויקר מאוד – דבר המקשה על הדיווח.

המידע בנוגע לפעילות המשתמשים מבזר, ונמצא בהרבה מאוד סוגים של רשומות. כל רשומה בפורמט אחר, עם מודל אחר. בנוסף רשות המסים הנחתה שאירועים של המרה בין מטבעות (“קריפטו – לקריפטו”) הם אירועי ברטר הגוררים אירוע מס ומחייבים דיווח. זה מיצר סרבול אדיר, מקשה על המשתמש לקבל ודאות בנוגע לחשיפת המס שלו וכמובן מייצר הרבה מאוד חששות.

דברים שלא נדבר עליהם בפינה

» החסידה הביא איתו חשבון סלולרי של 10 אלפים זלוטי (כ-9700₪). באפריל אשתקד, הארגון האקולוגי הפולני “Grupa Ekologiczna” הצמיד משדר GPS סלולרי לחסידה זכר בשם קייטק (Kajtek), כדי לעקוב אחרי נדידתו. בפברואר השנה החל קייטק את המסע חזרה לפולין, אך אחרי עשרה ימים נעצר בעמק הנילוס הכחול בסודאן, נשאר שם כמעט עד סוף החודש ומאז התנתק הקשר. ביוני קיבל הארגון את חשבון הטלפון המנופח. בפוסט בפייסבוק (שאח”כ מחקו), טענו אנשי הארגון שמישהו הוציא את הכרטיס הסלולרי מהמשדר של קייטק וביצע באמצעותו שיחות שהסתכמו ב-20 שעות.

המסלול של החסידה קייטק 📷 הפייסבוק של Grupa Ekologiczna

המסלול של החסידה קייטק 📷 הפייסבוק של Grupa Ekologiczna

» אחרי התקרית שבה אמזון אקו הקליט שיחה של בעליו ושלח אותה לאחד מאנשי הקשר שלהם במה שהחברה הגדירה “התרחשות מאוד נדירה”, עכשיו גם הטלפונים הסלולריים של סמסונג החליטו להכריז עצמאות והם שולחים תמונות אקראיות של המשתמשים לאנשי קשר אקראיים, כשהחברה “ערה לדיווחים” ו”בוחנת את העניין”.

» סוני פיקצ’רז ביקשו לקדם את הסרט Khali the Killer, והעלו ליוטיוב טריילר של שעה וחצי. כלומר, את הסרט המלא, בטעות, כי למה לחכות שהאקרים יגנבו אותו ויפיצו ברשת אם אפשר לעשות את זה בעצמך. אלפי אנשים צפו בסרט לפני שסוני קלטו מה קרה והסירו אותו.

פריים מהסרט Khali the Killer, שסוני פיקצ'רז העלו בטעות ליוטיוב

פריים מהסרט Khali the Killer, שסוני פיקצ’רז העלו בטעות ליוטיוב


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.