⌚ מה יודע האפל וואץ’ של חשוקג’י? 🤷 ראיון עם מייסד הקבוצה הרותחת “כל התשובות נכונות” 📻 האחראי על האינטרנט, מוצ”ש 19:30 גלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

קבוצת הפייסבוק החדשה “כל התשובות נכונות“, נותנת לאנשים אפשרות לשאול – ולענות על – שאלות שנעות בין המעניין למוזר לשולי לפרובוקטיבי לעצוב, כמו “סדרת טלוויזיה שאף אחד לא זוכר, חוץ מכם“, “מה הדעה הכי לא פוליטיקלי קורקט/מקובלת חברתית שאתם מחזיקים בה?” ו”מה הטעות הכי גדולה שההורים שלכם עשו איתכם? מה הסיכוי שתחזרו על הטעות בעצמכם?

אנחנו מדברים בפינה עם מייסד הקבוצה, דור צח. בראיון מקדים הוא הסביר:

פתחתי את “כל התשובות נכונות” בשבת שעברה, אחרי שהירהרתי בזה לאורך תקופה. בחודשים האחרונים התמכרתי ל-AskReddit, סאברדיט שבו גולש אחד שואל שאלה – לא התייעצות, לא של כן/לא, אלא כזו שבאמת יכולה להוליד תשובות מעניינות – והרבה מאוד אנשים עונים לו מנקודת מבטם. הרגשתי שהקהילה הזאת מביאה משהו שהיה חסר לי ברוב עולם הסושיאל של היום: לא ניסיון לתחזק פרסונה, לא ויכוחים והתנצחויות, לא פרקטיקה קרה, אלא איזושהי… חמימות. ניסיון אמיתי, כן ולא שיפוטי להכיר את נקודות המבט של אחרים ולשתף בחוויות שלך. היו לי בעבר כמה פוסטים עם שאלות בסגנון והם הניבו מאות תגובות, חלקן מרתקות, אז אמרתי “יאללה, נפתח, בטח אני אהיה היחיד ששואל משהו”. צירפתי כמה מאות אנשים וחשבתי לעצמי, here comes nothing.

שבוע עבר מאז. היום אנחנו על יותר מ-2,000 חברים. קצב השאלות בקבוצה פסיכי, ברמה שאנשים יוצאים ממנה כדי שהפיד שלהם יפסיק להיות מוצף. הדיונים, למרות כמות החברים, כנים ואינטימיים ברמות שמפתיעות אותי (ומצחיקים רצח במקרים אחרים). התגובות שאני מקבל נעות בין “הרסת לי את החיים, לקחת לי את כל הזמן הפנוי” ל”זה דבר מדהים שקרה” ל”זהו הקבוצה קפצה את הכריש אפשר לעבור הלאה”, שזו תגובה שלדעתי קיבלתי עוד לפני שבכלל פתחתי אותה. אני די המום מכל הסיפור ומקווה שזה לא ייגמר לעולם.

דברים שלא נדבר עליהם בפינה

אייפון וואץ' וג'מאל חשוקג'י 📸 Alfagih cc-by-sa; צילומסך מאתר אפל; צילומסך מסרטון האבטחה של הקונסוליה הסעודית בטורקיה
אייפון וואץ’ וג’מאל חשוקג’י 📸 Alfagih cc-by-sa; צילומסך מאתר אפל ומסרטון האבטחה של הקונסוליה

» העיתונאי הסעודי ג’מאל חשוקג’י נכנס לפגישה בקונסוליה הסעודית בטורקיה ולא נראה מאז. ברויטרס דיווחו ששני בכירים טורקיים דיווחו שענד אפל וואץ’ אשר היה מחובר לאייפון שהשאיר אצל ארוסתו מחוץ לשגרירות. השעון עשוי היה לתעד מידע שיסייע לגלות מה עלה בגורלו, כמו מיקומו המדוייק ומדדי גופו. אולם השעון לא נמצא בידי הרשויות הטורקיות.

» העיתון הטורקי סבאח טוען שחשוקג’י הפעיל הקלטה באפל וואטץ’ שלו לפני כניסתו לקונסוליה, והקליט את תשאולו, עינויו ורציחתו. הרוצחים הצליחו להיכנס לשעון* באמצעות טביעות אצבעותיו ולמחוק חלק מהקבצים, אולם גיבוי נשמר בחשבון האייקלאוד שלו (*טענה לא ברורה, מאחר שאפל וואץ’ לא מכיל פד לזיהוי טביעות אצבעות)

» אבל זאק וויטקר מטקקראנץ’ טוען שהמידע כנראה לא עבר לאייפון או לאייקלאוד. בצילום של חשוקג’י הוא ראה על פרק ידו אפל וואץ’ מדור שלישי, שלא יכול להתחבר לרשת הסלולרית בטורקיה; חשוקג’י לא היה בטווח מספיק קרוב להעברת מידע מהשעון לסלולרי בבלוטות’; סביר להניח שהוא גם לא התחבר לווייפיי בקונסוליה; ובכל מקרה, מידע שעבר בין השעון לטלפון או לאייקלאוד מוגן בסיסמה, ולכן לא יהיה זמין לרשויות, וגם אפל לא תוכל להוציאו.

» בשישי בערב, הזמן שבו חברות מוציאות הודעות לעיתונות שהן רוצות שייקברו ואף אחד לא יקרא, עדכנה פייסבוק על הסרת 66 חשבונות, דפים ואפליקציות שמקושרים לחברות-האחיות הרוסיות  SocialDataHub ו-Fubutech, שבונות תוכנות זיהוי פנים עבור הממשל הרוסי. פייסבוק שלחה ביום שלישי מכתב לחברות, שבו טענה כי “לפייסבוק יש סיבה להאמין שעבודתכם עבור הממשל כללה השוואות תמונות מחשבונות רשת חברתית פרטיים של אנשים במטרה לזהותם”, ודרשה פירוט של המידע שנאסף ומחיקתו עד יום שישי. לדברי מנכ”ל שתי החברות, ארטור חצ’ויאן, בראיון לניו יורק טיימס, הסרת חשבונותיו אינה הוגנת, משום שהוא הוריד את התמונות דרך חיפושי גוגל, וכי השירות שהמוצר הראשי של סושיאלדייטההאב הציע, מערכת דירוג חברתי עבור חברות ביטוח ובנקים, מבקש אישור מהמשתמשים.


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ


תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.