💡 כמה מהנדסים של ג’נרל אלקטריק צריך בשביל לכבות נורה חכמה? 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

נורות טפשות 🎨 opensource.com (cc-by-sa)

💰 חברת הריגול האזרחי פייסבוק מתחילה להשתלט על כלכלות העולם נכנסת לתחום המטבעות עם הכרזה על המטבע ליברה. בפייסבוק טוענים שמדובר במטבע מבוסס בלוקצ’יין, הפרוטוקול המבוזר שמאחורי הקריפטומטבע ביטקוין. אולם בניגוד לביטקוין, בחמש שנים הקרובות האפשרות להשתתף בניהול ליברה על ידי הקמת צומת (node) אינה פתוחה לכל אחד, אלא רק לחברות שפייסבוק אישרו להן להצטרף, ושילמו על כך; ובעוד בביטקוין אפשר לפתוח ארנק (מעין שם משתמש שלזכותו נרשמות הטרנזאקציות שהמשתמש מבצע), כשהמפתח הפרטי נשאר אצל המשתמש, שאינו חייב למסור את פרטיו לאיש, בפייסבוק החברה מנהלת עבור המשתמשים את הארנק, קליברה שמו, מה שאומר שהכסף שלהם לא בטוח, וכמוהו גם פרטיות המשתמש.


👛 כתבה בניו יורק טיימס מסבירה איך קמעונאים עוקבים אחרי לקוחותיהם באמצעות אותות בלוטות’, שבמקומות סגורים כמו חנויות וקניונים מספקים מידע מדוייק יותר מאשר תאים סלולריים, GPS ורשתות WiFi. הקמעונאים מפזרים משדרי בלוטות’ בחנויות, ששולחים אותות לסלולריים של הלקוחות. אלו קולטים אותם באמצעות אפליקציות – האפליקציות הרשמיות של הקמעונאים, אבל גם אפליקציות תמימות לכאורה, שיוצריהן קיבלו כסף או הטבות אחרות כדי לדחוף לתוכן רכיבי קליטת בלוטות’. כך יכולים הקמעונאים לדעת לא רק שאדם מסויים נכנס לחנות, אלא איזה מסלול הוא עשה בתוכה ואיפה התעכב. בשילוב מידע ממצלמות אבטחה מעקב, כרטיסי חבר מועדון, כרטיסי אשראי וקופונים, אפשר לבנות פרופיל פולשני מאוד של הלקוחות.

עוד בנושא: ברשת טארגט ידעו על הריון של תיכוניסטית לפני אביה


🗣️ יוטיוב מבצעים בהודו ניסוי שבו התגובות מוסתרות כברירת מחדל באפליקציית הווידאו באנדרואיד, כנראה כחלק מהמאבק בתגובות שנאה וגזענות – במקום להסיר תגובות גזעניות, הם פשוט מסתירים את כולן. כדי לראות את התגובות, המשתמשים נדרשים ללחוץ על כפתור הצגת תגובות. יוצרי סרטונים יכולים לבטל את הפיצ’ר הנסיוני, ותגובות יוצגו כברירת מחדל בסרטונים שלהם.


🦠 אם יש לכם טלוויזיה חכמה של סמסונג, בחברה ממליצים להריץ בדיקת וירוסים באופן קבוע מדי מספר שבועות, כי מי יודע איפה הטלוויזיה שלכם היתה ואם היא שטפה ידיים אחרי זה. סרטון שהחברה פרסמה בטוויטר, ואחר כך מחקה, מדגים איך לעשות זאת – רק יותר מעשר לחיצות כפתור כדי להגיע לתת-התפריט להרצת הבדיקה! סמסונג כבר הפחידו לקוחות בעבר, כשאמרו במדיניות הפרטיות שלהם שאם את מקיימים שיחות פרטיות וכאלו עם מידע רגיש בנוכחות הטלסקרין, כלומר הטלוויזיה, “המידע הזה ייכלל במידע שנקלט ומשודר לצד ג'”.

if your TV needs a virus scanner you fucked up pretty bad— Internet of Shit (@internetofshit) June 17, 2019

Just in case you missed how to virus check your Samsung TV before the tweet was deleted pic.twitter.com/bJctBQo8F6— Leo Kelion (@LeoKelion) June 17, 2019


💡 ג’נרל אלקטריק נותנים תחרות יפה לסמסונג: בחברה שהקים ממציא הנורה, תומאס אדיסון, פרסמו סרטון שמסביר איך לאפס את הנורה החכמה שלהם, C by GE. מדובר בתוכנית 12 שלבים, שקל יותר להיגמל מאלכוהול מאשר לפעול לפיה (14 שלבים אם הנורה שלכם משתמשת בגירסת קושחה ישנה; אין לי אומץ לשאול אותם כמה שלבים לוקח עדכון קושחה).


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות 🔧 הופק על ידי Podcasti.co – מפיקים פודקאסטים מעולים, בשיתוף אורבן פלייס

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.