☠️ הקורונה מאיטה את גלגלי האינטרנט 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ 21.3.2020

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

טבע דומם

בימים האחרונים אנחנו מוצפים בסיפורים חמודים על חיות שמנצלות את ההסגר של האנושות להשתוללות אביבית: ברבורים ודולפינים ממלאים את תעלות ונציה, פילים השתכרו מיין תירס והלכו להעביר את החמרמורת בנמנום בגן תה.

נטשה דיילי מנשיונל ג’יאוגרפיק באה לחרב את המסיבה: הברבורים תמיד היו שם, בתעלות של אי קטן בונציה רבתי; הדולפינים בכלל צולמו בסרדיניה; והפילים אמנם עברו בכפר במחוז יונאן הסיני, אבל זה לא חריג, הם לא השתכרו ולא הלכו לנמנם בערוגות התה – והם לא הפילים שצולמו ישנים בתמונה שלא ברור מה מקורה.

While humans carry out social distancing, a group of 14 elephants broke into a village in Yunan province, looking for corn and other food. They ended up drinking 30kg of corn wine and got so drunk that they fell asleep in a nearby tea garden. 😂 pic.twitter.com/ykTCCLLCJu— Corono she better don’t (@Spilling_The_T) March 18, 2020

קרדי בי נגד קוביד-19

View this post on Instagram

@iamcardib lettin’ y’all know sh!t real out here 😩. Y’all know I had to get ignant 😎🚀 • {BEAT/REMIXED BY ME‼️ – FULL SONG LINK’S IN MY BIO‼️} • {Swipe Left For Original Video} . #iMarkkeyz #coronavirus #shitisreal

A post shared by DJ iMarkkeyz (@imarkkeyz) on

קרדי בי פרסמה סרטון באינסטגרם שבו היא מתפלצת מהחומרה של מגיפת וירוס הקורונה, והמוזיקאי DJ iMarkkeyz מיקסס מזה שיר מצליח. בדיון באינסטגרם, אחד המגיבים הציע שהשניים יתרמו את הכסף לנפגעי הקורונה, והם הסכימו ואמרו שזה מה שיעשו.

בשבוע שעבר דיברנו על שירה משותפת ממרפסות איטליה. הטרנד הגיע, כמובן, לישראל. הגירסה המקומית: שבט אחים ואחיות ותפילות.

ובינתיים, בסין: עופר סין מדווח שהעוצר המלא בווהאן הוסר, וכעת ניתן לצאת לטייל ברחבי השכונה.

מאמצי הריגול נמשכים

נמשך הדיון על הפגיעה בפרטיות בשימוש באמצעי מעקב וריגול טכנולוגיים לשם התגוננות מהקורונה. תום כהן, חולה מספר 411, דיווח על פגיעה חמורה בפרטיותו בבידוד בבית החולים לניאדו. לדבריו,

אתה מוכנס לחדר בו אתה מצולם ומאזינים לך 24/7. האחים שמפקחים עלינו, רוב היום צופים בנו ושומעים אותנו מנהלים שיחות שב-99% מהן לא קשורות בתוכנן למחלה. אין בזה שום יתרון מלבד חדירה מוחלטת לפרטיות. וגם: אין טפסי הסכמה, אף אחד לא שאל אותי מה דעתי לגבי זה – אין אפילו אפשרות להחליף תחתונים בלי שמסתכלים עלייך. אני מבין ותומך ברציונל שמאחורי הפעולה, לשמור על הצוות הרפואי ולהקטין את הצורך שלהם לבוא איתנו החולים במגע, אך עם זאת יש דרך. אולי אם היה מותקן כפתור של בו יש למטופל שליטה או אינדיקציה מתי רואים ושומעים אותו, ויש עוד מגוון פתרונות יצירתיים.

אחרי שנפלו לי קצת אסימונים כיסיתי את המצלמה עם כפפה ותוך 3 שניות האחות עלתה מולי ברמקול, ביקשה ממני להסיר את הכיסוי ואישרה לי לצאת מהחלון ולעשן. מה שמחזק את הטענה שהם פשוט צופים בנו ומאזינים לנו, לא התלוננתי בפני אף אחד מהצוות הרפואי לגבי עניין העישון, המקום היחידי שהתלוננתי בו על הנושא היה בשיחות אישיות בטלפון עם חברים ומשפחה. כיביתי גם את הרמקול שבחדר במחשבה שהם מקליטים סאונד דרכו, לאחר מכן הבנתי שזה לא המצב ומצאתי מיקרופון קטן מושתל בתקרה שמזכיר יותר אמצעי ריגול מאשר ציוד בה”ח.

תום כהן, חולה 114

נעה לנדאו דיווחה בהארץ שהממשלה אישרה, ללא פיקוח של ועדת חוץ ובטחון של הכנסת, תקנות שיתנו למשטרה היתר לאסוף נתוני מיקום ללא צו שופט על כל מי שנחשד שחלה בקורונה, ושיאפשרו לשב”כ לאסוף על תושבי המדינה כל “מידע טכנולוגי” שאינו תוכן השיחה – כלומר מטאדאטה, נתונים שעוסקים בשיחה עצמה (כולל צ’טים, אימיילים וכל אמצעי תקשורת אחר), מאיפה נערכה, בין מי למי וכמה זמן ארכה.

עתירות של עו”ד שחר בן מאיר, עדאלה והאגודה לזכויות האזרח הביאו את בג”ץ לפסוק שהשב”כ יפעל רק לאיתור מי ששהו בסביבת חולי קורונה, המשטרה לא תוכל לפעול לפי התקנות שאושרו, וכל התקנות יושעו החל מיום שלישי אם לא יוקמו עד אז ועדות לפיקוח פרלמנטרי עליהן.

ובינתיים, בארה”ב: הוושינגטון פוסט דיווח על מגעים בין הממשל האמריקאי לאנשי רפואה וחברות הטכנומידע הגדולות בנוגע לשימוש בנתוני האיכון הסלולריים לטובת מלחמה במגיפה, כולל מעקב לווידוא שמירה על ריחוק חברתי, וכן למעקב אחרי התפשטות הווירוס. 

גוגל אישרו מגעים עם הממשל, וסיפרו שהם פועלים במקביל בעצם להפיק מידע איכותי מהמשתמשים: “אנחנו בוחנים דרכים שבהן מידע מיקום אגור אנונימי יוכל לסייע במאבק ב-COVID-19. דוגמה אחת יכולה להיות סיוע לרשויות הרפואה לנתח את השפעת הריחוק החברתי, בדומה לאופן שבו אנחנו מראים שעות עומס במסעדות ותבניות תעבורה בגוגל מפות”.
פייסבוק הכחישו שהם במגעים עם הממשל לגבי שיתוף מידע איכון. גם אפל הרחיקו את עצמם מהנושא, אמרו לוושפוסט שהם עובדים רק על סוגיות שקשורות לטלרפואה ולמדידת מרחקים, והדגישו שאינם אוספים נתוני איכון של משתמשי אייפון.

אינטרנט בהאטה

האינטרנט שלך היה איטי מאז פרוץ ההסגר? האנושות מעיקה על האינטרנט. מגיפת הקורונה וההסגרים במדינות השונות שלחו אנשים למקום שבו הם מקבלים מידע, חדשות ובידור, מתקשרים עם המשפחה והחברים ומעדכנים על חייהם בתקופה המשונה הזאת.

מייסד ומנכ”ל פייסבוק, מארק זאקרברג, אמר במסיבת עיתונאים טלפונית ביום ד’: “זו עדיין אינה התפרצות מסיבית ברוב המדינות בעולם. אבל אם זה יגיע לכך, אנחנו נצטרך להבטיח שאנחנו בשליטה מנקודת מבט תשתיתית ולוודא שלא תהיה קריסה”. לדבריו, באיטליה, שנמצאת בסגר בעקבות התפשטות הקורונה, נפח השיחות בוואטסאפ נמצא כעת באופן קבוע בנפח גדול יותר מזה של הקפיצה המסורתית של ערב השנה החדשה הנוצרית.

זוללי רוחב הפס הגדולים, ספקי הווידאו, התגייסו למאמץ הבריאותי. בעקבות פניות של תיירי ברטון, הנציב לענייני השווקים הפנימיים באיחוד האירופי, נטפליקס, יוטיוב ואמזון פריים החלו להגביל את איכות הווידאו שהם מספקים באירופה כדי להוריד את העומס על קווי האינטרנט. נטפליקס העריכו שההגבלה שהטילו תוריד את תעבורת נטפליקס באירופה ב-25%. 
בבזק דיווחו השבוע על עלייה של 30% בשימוש באינטרנט, להערכת החברה “ככל הנראה מצריכה מוגברת של תלמידים שנמצאים בבית ולומדים מרחוק או צורכים תכני וידיאו וגיימינג מספר שעות גדול מבדרך כלל, וכן מעובדים שהסיטו את עבודתם לבתים”. מאקו דיווחו על לקוחות בזק בינלאומי והוט שחווים ניתוקים בימים האחרונים בגלל העלייה בשימוש באינטרנט. 

מבזב”ל נמסר: “לאור הצריכה הגבוהה על רשת האינטרנט, החברה מבצעת בדחיפות הרחבות נוספות של עשרות אחוזים לרוחב הפס. […] במסגרת תהליך השדרוג ייתכנו קשיים נקודתיים בגלישה”. מהוט נמסר: “איננו מכירים תקלות אזוריות הנובעות מעומס ברשת”.


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות 🔧

תגובות

תגובה אחת לפוסט “☠️ הקורונה מאיטה את גלגלי האינטרנט 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ 21.3.2020”

  1. » ענקיות הטק מודיעות על מדיניות פנים חדשה 😶 האחראי על האינטרנט בגלצ 13.6.2020 on 13 ביוני, 2020 17:43

    […] בארה”ב, זכה לרימיקס של דיג’יי iMarkkeyz (שאחראי גם לרימיקס קרדי בי נגד קורונה) ודיג’יי סווייד, ושינה את […]

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.