האקרים מאיימים לשפוך מידע סודי על טראמפ, ליידי גאגא ופייסבוק אם לא יקבלו 42 מיליון$ 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ 16.5.2020

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

פייסבוק הטמיעו גיף

בזמן שאומת הרשת מתווכחת אם אומרים גיף או ג’יף, פייסבוק בלעו את אתר הגיפים הפופולרי גיפי (Giphy) ב-400 מיליון דולר, לפי דיווח של אקסיוס.

גיף הוא פורמט גרפי שמאפשר יצירת הנפשה/וידאו. הגיף אנימיישן הפך, לצד האמוג’י (רגשונים), לאמצעי ביטוי פופולרי שמשתמש בממים וברפרנסים לתרבות פופולרית. הוא משמש מתגלצ’ים ברשתות חברתיות ובתוכנות מסרים מידיים, ואלו, כמו גם יצרני מקלדות וירטואליות, הטמיעו חיפוש והטמעת גיפים ישירות מתוך התוכנה/יישומון, כדי לחסוך לגולשים יציאה למנוע חיפוש חיצוני.

זין על כולכם, אנחנו פייסבוק עכשיו 🎞️ גיפי

גיפי הוקם ב-2012 על ידי ג’ייס קוק ואלכס צ’אנג כמנוע חיפוש לגיפים מונפשים, ובהמשך הפך למאגר גיפים מונפשים שהמשתמשים העלו, אשר ניתן להטמיע או להוריד ולשתף. מאחר שגיפים מונפשים רבים מורכבים מתכני בידור ותרבות של גופי תוכן גדולים, גיפי יזמו שת”פים עם גופי תוכן כאלו, כדי להגדיל את מאגר הגיפים תוך כדי עקיפת סכסוכי זכויות יוצרים, ויצירת הכנסות מתוכן ממותג. החברה גייסה לאורך השנים 150 מיליון דולר ממשקיעים.

שירות גיפי הוטמע כספק גיפים בפלטפורמות שונות, ובהן הפלטפורמות של פייסבוק שליטת שוק הסושיאל (הרשת החברתית פייסבוק, פייסבוק מסנג’ר, אינסטגרם ו-וואטסאפ), שלפי הודעת הרכישה הרשמית אחראית כבר עכשיו ל-50% מהתעבורה של גיפי. לפני מגיפת הקורונה, פייסבוק וגיפי ניהלו מגעים לשותפות, אך אלו הובילו בסופו של דבר לרכישה, אסטרטגיה ותיקה של פייסבוק, שקונים או מעתיקים שירותים פופולריים שעלולים לאיים על מעמדם. פייסבוק מרוויחים מהשת”פ הזה חברה עם מאות מיליוני משתמשים יומיים שמשתפים מיליארדי גיפים, וגישה למידע על משתמשים בגופים מתחרים שגיפי מוטמע בהם – ובהם טוויטר וסלאק. הדבר העלה חשש בקרב משתמשי סיגנל, יישומון המסרים המידיים המוצפן והמאובטח, שגם בו מוטמע גיפי. אולם מייסד סיגנל, מוקסי מרלינספייק, הרגיע והסביר כי “סיגנל כבר משתמש בשיטה משמרת פרטיות למנוע מספקי חיפוש גיפים לקבל מידע על משתמשים”, והפנה לפוסט של סיגנל מ-2017 שמסביר את המנגנון הטכני.

כופרה של 42 מיליון$

כופרה היא נוזקה שמצפינה את קבצי המחשב שנדבק בה, ודורשת תשלום (בדרך כלל בביטקוין, מטבע מבוזר שמקשה על איתור בעליו) כדי לשחרר את ההצפנה. הרבה מתקפות כופרה פונות לאנשים פרטיים ועסקים קטנים, שלעתים קרובות מעדיפים לשלם ואפילו לא לערב את רשויות החוק, משום שהכופר נמוך מהמחיר של שיתוק העסק, תשלום למומחי מחשוב והתעסקות עם המשטרה ומערכת המשפט.

אבל לפי זידינט, במקרה של הכופרה REvil (Sodinokibi), כנופיית ההאקרים שעומדת מאחוריה מנסה לסחוט מיליונים מפירמת העו”ד הניו יורקית Grubman Shire Meiselas & Sacks, המתמחה בתחומי התקשורת והבידור. בחברה אישרו לעיתון תעשיית הבידור וראייטי את הפריצה, ואמרו שהם דיווחו ללקוחות וגייסו מומחים עולמיים לפתור את הבעיה.

בפוסט פומבי שפורסם בדארקנט, ההאקרים דרשו 21 מיליון דולר – או שישפכו לרשת 756 גיגהבייט של פרטי התקשרות, חוזים, תכתובות אישיות ומסמכי NDA של לקוחות מפורסמים של GSMS, ובהם חברת הריגול האזרחי פייסבוק; המוזיקאים מדונה, ליידי גאגא ואלטון ג’ון; השחקנית, הזמרת ומייסדת אפקט ברברה סטרייסנד, ברברה סטרייסנד; ואחד דונלד טראמפ, יזם נדלן ומשתתף ריאלטי שלפי וויקיפדיה משמש בתפקיד נשיא ארה”ב. ההאקרים צירפו צילומסך של תיקיות ווינדואוז עם שמות הלקוחות.

ההאקרים הקציבו לעיסקה שבוע, ולאחר מכן דיווחו כי החברה הסכימה לשלם רק 365 אלף $ – ועל כן הם מכפילים את דרישתם ל-42 מיליון דולר ומוציאים להורג חטוף ראשון – פרסום ארכיון בן 2.4 גיגהבייט של מסמכים שקשורים לליידי גאגא, רובם חוזים שעוסקים בהופעות, ממתגים (מרצ’נדייז) והופעות טלוויזיוניות.

אותה כנופיית האקרים תקפה מוקדם יותר השנה את טרוולקס (Travelex) הבריטית, רשת צ’יינג’ים לתיירים בשדות תעופה ואתרי תיירות. החברה שילמה להאקרים כופר של 2.3 מיליון $ בביטקוין כדי לשחרר את קבציה, שלושה חודשים לפני שקרסה.

השר לענייני השלמת מילים בסלולר

ממשלת נתניהו הקרובה עומדת להיות גדולה במיוחד, עם ריבוי שרים, סגנים ומשרדים מומצאים, כמו המשרד להשכלה גבוהה שהוצע בשלב מסויים (הערכת חדשות 13 מדברת על עלות של 720 מיליון ₪ ב-4 שנים). אומת הרשת המציאה כמה משרדים חדשים ונחוצים:

את ואני והממשלה הבאה 🎨 עמיר שיבי (מבוסס על תצלום של אוליבייה פיטוסי)

אסכולה מתחרה מבוססת על משחק הטוויטר האהוב, להתחיל להקליד משהו ולתת להשלמת המילים האוטומטית של הסלולרי להשתולל. “תכתבו ‘השר לענייני’ ותנו למקלדת להשלים. בואו נקים ממשלה אלטרנטיבית!”, כתבה נעמה נחליאל, אחת מרבים שהציעו את המשחק.

בין המשרדים שהטופשה המלאכותית המציאה:


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות 🔧

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.