הסתירו את הפנים מהמשטרה
חברות הטק זורקות מטבע נגד קורונה
האחראי על האינטרנט בגלצ

הַסְתֵּ֨ר אַסְתִּ֤יר פָּנַי֙ בַּיּ֣וֹם הַה֔וּא
הפגנות, ביזה והתפרעויות אלימות, ולהבדיל, מגיפות, הן הזדמנות למדינות ולרשויות האכיפה שלהן להגביר את המעקב אחרי אזרחים. זו גם הזדמנות לאזרחים להקשיח את אבטחת המידע שלהם.
בפרק הזה של סייברסייבר אפשר למצוא טיפים נגד מעקב בימי קורונה ובכלל.
במינסוטה, שם שוטר רצח את ג’ורג’ פלויד ושם החלו ההפגנות, החלה המשטרה להשתמש בכלי מעקב המגע – שבחודשיים האחרונים הפכו לכלי המוני לאיתור הדבקות קורונה – לאיתור מפגינים, כך אמר נציב בטחון הציבור של מינסוטה, ג’ון הרינגון, במסיבת עיתונאים.
Minnesota Public Safety Commissioner John Harrington says they’ve begun contact tracing arrestees.
— NBC News (@NBCNews) May 30, 2020
“Who are they associated with? What platforms are they advocating for? … Is this organized crime? … We are in the process right now of building that information network.” pic.twitter.com/U0KNIVHnf6
ה-FBI צייצו בטוויטר: “ה-FBI מחפש מידע ומדיה דיגיטלית שמראים אנשים שמסיתים לאלימות במהלך הפגנות שלוות של התיקון הראשון לחוקה [שמבטיח חופש ביטוי]: http://fbi.gov/violence“. בתגובה, אומת הרשת הציפה את הפיד בתמונות של שוטרים. גם משטרת דאלאס ביקשה מידע: “אם יש לכם סרטונים של פעילות לא-חוקית מההפגנות ואתם מנסים לשתף אותה עם @DallasPD [משטרת דאלאס], אתם יכולים להוריד ואתם ליישומון iWatch Dallas שלנו. אתם יכולים להישאר אנונימיים”. מעריצי קיי-פופ הציפו את היישומון בסרטוני מעריצים של הזמרים האהובים עליהם, ושעתיים לאחר מכן המשטרה הודיעה כי “בגלל קשיים טכניים, יישומון iWatch Dallas יהיה לא-זמין זמנית”. נכון לעכשיו, מדווח הניו יורקר, יש ליישומון דירוג כוכב אחד באפסטור, אולי בגלל מתקפת דירוג. מתקפה דומה הופנתה כלפי בקשה דומה של משטרת גראנד רפידז. למחרת, המשטרה הודיע כי היא “סוגרת את הפורטל המקוון לסרטוני מרי אזרחי”.
i got a video for you pic.twitter.com/VVDkRRmsfO
—anahi
(@belispeek) May 31, 2020
קיארה דה בלסיו, בתו של ראש עיריית ניו יורק ביל, נעצרה באחת ההפגנות. איגוד סמלי המשטרה של ניו יורק חשף בטוויטר את דוח המעצר המלא שלה, כולל מידע פרטי שלא אמור היה לעלות, ואח”כ מחק אותו.

“טשטשו את הפרצופים השחורים היפים הללו לפני שאתם מעלים”, ביקש הצייצן ברט גריי מאנשים שמצלמים ומפרסמים ברשתות החברתיות תמונות מהפגנות ג’ורג’ פלויד. חברת קלירוויו AI מוכרת למשטרות טכנולוגיה לזיהוי פנים, והיא כנראה לא היחידה. טכנולוגיות זיהוי פנים משמשות משטרות לסמן מפגינים בזמן אמת ובדיעבד, לגלות את זהותם דרך חיפושים ברשת וברשתות חברתיות, לקשור אותם להפגנות אחרות, לעקוב אחרי מיקומם ועוד.
BLUR THESE BEAUTIFUL BLACK FACES OUT BEFORE YOU POST
— Brett Gray (@brettgray) June 1, 2020
אומת הרשת מספקת פתרונות:
- Image Scrubber של אוורסט פיפקין: מעלים תמונה, מסמנים עם האצבע אזורים לטשטוש, מסירים את המטאדאטה שעלול להסגיר פרטים (ויה)
- Facepixelizer: מעלים תמונה, בוחרים סוג טשטוש, התוכנה מזהה חלק מהפרצופים ומטשטשת אותם, מטשטשים את השאר ידנית (ויה)
- Anonymous Camera של Playground AI הוא כלי להסתרת פנים בסרטונים, שיושק בקרוב.
Working on wrapping up Anonymous Camera, a camera app developed together with investigative journalists to capture anonymised footage in real time. pic.twitter.com/tO5lweN7Gg
— Aaron Abentheuer (@aaronabentheuer) May 28, 2020
- סיגנל: יישומון המסרים המיידיים המוצפן בקוד פתוח, שפרוטוקול התקשורת המוצפנת שלו משמש גם את וואטסאפ, השיק כלי לטשטוש פנים בתמונות, שמשלב זיהוי פנים אוטומטי וטשטוש ידני משלים (ויה). מייסד סיגנל, מקסי מרלינספייק, כתב:
רבים מהאנשים והקבוצות שמתארגנים להשיג את השינוי הזה [באמריקה] משתמשים בסיגנל לתקשר, ואנחנו עובדים קשה לעמוד בתעבורה המוגדלת. אנחנו גם עובדים על למצוא דרכים נוספות לתמוך בכולם ברחובות עכשיו. דבר מיידי אחד כבר ברור לנו: 2020 היא שנה מוצלחת להסתיר את הפנים שלכם.
טשטוש פנים בסיגנל אתר סיגנל
מיליארדרים יתמליירדו
מגיפת הקורונה פגעה ופוגעת בפרנסה של רבים. אם אתם רוצים להתחסן בפני הפגיעה הזאת, כדאי שתהיו מיליארדרים. לפי מחקר מתעדכן של Institute for Policy Studies ו-Americans for Tax Fairness, מיליארדרי ארה”ב הצליחו לא רק לשמר את הונם אלא אף להגדילו בתקופה הקשה הזאת. מה-18.3 ועד 4.6, המיליארדרים הוסיפו להונם המצטבר 565 מיליארד $, שהם עלייה של 19.15%.
מתחילת השנה ועד אמצע אפריל, המרוויחים הגדולים הם כולם עשירי הייטק:
- ג’ף בזוס, מייסד ומנכ”ל אמזון
עלייה של 10 מיליארד $
- אילן מאסק, מייסד ומנכ”ל טסלה
5
- מקנזי בזוס, פילנתרופית וסופרת, גרושתו של ג’ף
3.5
- אריק יואן, מייסד ומנכ”ל זום
2.58
- סטיב באלמר, לשעבר מנכ”ל מיקרוסופט
2.2
שער דוח בוננזת המיליארדרים 2020 Jannae Knospe
המיליארדרים, ובהם בעלי חברות טכנומידע, תורמים כסף למאבק במגיפה, אולי מתוך פילנתרופיה אמיתית ודאגה לעולם, ואולי כי זה יחסי ציבור טובים והם לא יכולים להרשות לעצמם שלא לתרום לאור הביקורת הציבורית – ובמיוחד לאור היחס הגרוע של חלקם לעובדיהם, בכלל ובתקופת המגיפה בפרט, וחלקם ההולך וקטן בעול המס. הוושינגטון פוסט כותב שהאמריקאים העשירים ביותר משלמים כיום את שיעור המס הנמוך ששילמו מאז העשור השני של המאה הקודמת, כך לפי הפרופסורים לכלכלה מברקלי עמנואל סייז וגבריאל זוכמן. ב-1970 העשירים שילמו יותר מ-50% מס, כפול ממעמד העובדים, אבל ב-2018, אחרי קיצוצי המס של טראמפ, המספר צנח ל-23%, מה שהוביל לכך שה”One Percent”, ה-1% שכולל את העשירים ביותר, מחזיק יותר כסף מה-90% התחתונים.
בעוד התורמים אוהבים לדווח על תרומותיהם במספרים אבסולוטיים שנראים מרשימים – 50 עשירי ארה”ב תרמו כמיליארד דולר, הפוסט בדק את התרומות ביחס להון של התורמים והביא מספר הרבה פחות מרשים () – פחות מ-1% מהונם המשותף, שעומד על כ-1.6 טריליון דולר.
כדי להמחיש את השיעור הנמוך, הפוסט בדק מה היה גובהה של התרומה לו העשיר היה בעל הון של משק בית אמריקאי חציוני, שעומד על 97,300$ (337.5 אלף ₪):
ג’ק דורסי: $27,000
דורסי, מייסד-שותף ומנכ”ל טוויטר, והאיש ה-147 הכי עשיר באמריקה לפי פורבס, התחייב בתחילת אפריל לתרום מיליארד דולר במניות חברת התשלומים הניידים שלו, סקוור, שהם 28% מהונו באותו זמן. דורסי מפרסם את פירוט תרומותיו במסמך גוגל דוקס פתוח לציבור.
ביל גייטס: 283$
גייטס, מייסד ולשעבר מנכ”ל מיקרוסופט, והיום פילנתרופ שמנסה לפתור את בעיות העולם, מחזיק בהון של 103 מיליארד דולר, ותרם 300 מיליון דולר דרך קרן ביל ומלינדה גייטס.
סטיב באלמר: 118$
באלמר, בעלי קבוצת הכדורספורט L.A. קליפרז ולשעבר מנכ”ל מיקרוסופט, מחזיק 62 מיליארד דולר ותרם 75 מיליון לשלוש ערים שהוא קשור אליהן.
ג’ף בזוס: 85$
בזוס, מייסד ומנכ”ל אמזון, בעלי הוושינגטון פוסט שפרסם את הבדיקה והאיש העשיר בעולם עם 143 מיליארד דולר, תרם 100 מיליון דולר לתוכנית הזנה בשם Feeding America ועד 25 מיליון לפרוייקט הסיוע למדינת וושינגטון, All in WA, וכן התחייבות של חברת תעופת החלל שלו, Blue Origin, לתלתפיס מסיכות פנים לעובדים בקו הראשון של הקורונה, בסכום שלא פורסם.
מארק זאקרברג: 84$
זאקרברג, מייסד ומנכ”ל פייסבוק, מחזיק בהון של 67 מיליארד $. הוא תרם אישית 58 מיליון $ למחקר רפואי וסיוע באזור המפרץ של סן פרנסיסקו (חברת פייסבוק תרמה עוד 100 מיליון $ לעסקים קטנים, סכום שלא נלקח בחשבון בחישוב).
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ
אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי
תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות
תגובות
תגובה אחת לפוסט “ הסתירו את הפנים מהמשטרה
חברות הטק זורקות מטבע נגד קורונה
האחראי על האינטרנט בגלצ”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
[…] [עוד בנושא: טכנולוגיות להסתרת פנים של מפגינים] […]