ביטקוין, חתולים ואד שירן 📻 האחראי על האינטרנט 6.2.2021

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

שירן בציבור

בסוף דצמבר, שבוע אחרי השקת הסינגל Afterglow, העלה הזמר אד שירן לטיקטק סרטון קידום שבו הוא מנגן ושר את הסינגל, ומבקש מהגולשות.ים להצטרף אליו לדואט – אפשרות לשירה משותפת שמוטמעת ביישומון. שירן הוא מוזיקאי פופ צעיר ומצליח מאוד, אבל משום מה אנו מאוד פעיל ברשת החברתית לסרטונים קצרים, שמציעה כלים מותאמים למוזיקאים ומעריציהם. 2.2 מיליון עוקביו קיבלו ממנו בסך הכל 8 פוסטים עד כה – שניים על אפטרגלואו והשישה האחרים על הסינגל Beautiful People מ-2019.

View this post on Instagram

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

אולי בגלל זה, אומת הטיקטק התחלקה לשתיים. היו כאלו שהצטרפו בשירה מרגשת, בתקווה שמישהו – אולי שירן עצמו – יבחין בכישוריהם. והיו הטרולים. הם הצטרפו לשירן בצעקות, תופים, חצוצרות, תראמינים – כל דבר שימנע מהצופים לשמוע את הזמר הג’ינג’י.

בינתיים, שירן יושב במקום השלישי במצעד ה-Top 40 הבריטי, כשאת המקום הראשון תופס רימיקס של שיר יורדי הים Wellerman, שהפך ללהיט דואטים בטיקטק אחרי שהדוור לשעבר והזמר החובב ניית’ן אוונז שר אותו לטיקטק ביולי אשתקד.

זומתי ברז למורה

התפרצויות-זום (Zoom-bombing) – כניסה בלתי קרואה לווידאו-צ’ט של גורמים שמפריעים להתנהלותן – מלוות אותנו מאז שזום הפך לשם נרדף לשיחות וידאו בזכות הקורונה. מדען המחשב ג’אנלוקה סטרינג’יני וצוותים מאוניברסיטות בוסטון ובינגהמטון חקרו התארגנויות זום-באמינג ששותפו בטוויטר ו-4צ’אן ב-12.2020-7.2021 וגילו שרובן קרו בגלל שמוזמנים/משתתפים בצ’ט חלקו את פרטי ההתקשרות וקראו לאנשים להיכנס ולהטריל את הפגישות.

גילוי נוסף של החוקרים מבהיר למה: רוב ההתארגנויות הללו – 74% מהמקרים ב-4צ’אן ו-59% מהמקרים בטוויטר – היו התפרצויות לזומים של שיעורים בתיכונים ובקולג’ים. משמעות הדבר היא שזום-באמינג הוא גירסת הלימודים-מהבית של המתיחות שתלמידים עושים למורים.

תרים ידיים, זה קוד!

כדי להשיג ביטקוין (שלא באמצעות רכישה), מפעילים תוכנה שמבצעת פעילות רישום של העברות ביטקוין על הבלוקצ’יין, אשר מתגמלת את המפעיל בביטקויינים חדשים שנוצרים בקצב שנקבע מראש בפרוטוקול של המטבע הקריפטוגרפי. כדי להגיע לכמות גדולה של ביטקויינים צריך להפעיל אותה על מחשבים חזקים וזוללי חשמל – או לשתול זודנה במחשבים רבים, ולהשתמש בכוח החישוב המשותף שלהם (ובחשבונות החשמל של בעליהם).

פושע מחשב גרמני הרוויח ביטקויינים רבים באמצעות הנוכלות הזאת. הוא נתפס, הועמד לדין, הורשע ונגזרו עליו יותר משנתיים מאסר. בנוסף, המשטרה החרימה לו ארנק עם 1700 ביטקוין, שערכו קפץ בשנה האחרונה, וכיום שווה יותר מ-50 מיליון אירו לאוצר הבווארי. 

תאורטית. כי מעשית, האיש, שריצה כבר את מלוא תקופת מאסרו, מסרב למסור את הסיסמה לארנק הביטקוין. התובע סבסטיאן מיורר סיפר לרויטרס: “שאלנו אותו אבל הוא לא אמר. אולי הוא לא יודע”. פרוטוקול הביטקוין בנוי בצורה מבוזרת, כך שאין בנק מרכזי של ביטקוין שאפשר לבקש ממנו לאפס את הסיסמה או לדרוש ממנו להעביר את המטבע המחולט לידי המדינה. 

התובעים טוענים שהבטיחו שאין לנוכל גישה לכסף, אולם יתכן שהם לא מבינים בדיוק את המכניקה של המטבע. בעקרון, אם הנוכל ייצא seed phrase – רשימה של 12 מילים שתוכנת הארנק הספציפית מייצרת עבור החשבון – הוא יוכל להתקין את התוכנה על חפיץ חדש, להזין את המילים ולהשתלט מחדש על הארנק. מאחר שעסקאות ביטקוין הן בהגדרה פומביות, הרשויות יוכלו לעקוב אחרי פרטי הארנק שלו ולדעת אם האיש העביר את הביטקוין לארנק אחר. אבל לא תהיה להן דרך למנוע זאת או לבטל את ההעברה.

הסקרנות חסמה את החתול

המחוקק במדינת ניו המפשיר מודאג מסוג אחר של זום-באמינג. יושי וג’ק פלשו למספר ישיבות-זום של שימועי ועדת המסחר וסוגיות הצרכנות של בית הנבחרים של המדינה הצפון-מזרחית של ארה”ב. שני האקטיביסטים הם חתוליה של הנציגה אניטה בורואוז (דמוקרטית – גלן). בישיבה ביום רביעי, יושי נעמד מול המצלמה והסתיר את פניה של נבחרת הציבור. במקרים אחרים, חתול של נבחר השתתף בשימוע, וכלב של נבחר אחר נבח ברקע.

יו”ר הוועדה, ג’ון האנט (רפובליקני – רינג’) שוחח על כך עם נציגה אחרת, שהעבירה את המסר לבורואוז: “אסור חיות בחדר”. “אני יכולה לנסות להשאיר את החתולים מחוץ למסך. להשאיר אותם מחוץ לחדר יהיה בלתי אפשרי”, אמרה בורואוז ל-AP. “זה חלק מהחיים שאנו חיים כרגע, וחיות בית הן גם חלק מזה. עבורי באופן אישי, זה פשוט מרגיע שהחיות שלי יושבות לידי כך שאני יכולה ללטף אותן, וזה לא מסיח את דעתי בשום צורה”.


אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודות: יובל פינטר, שגיא בן צדף, הדר בן יהודה🔧

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.