🛡️ הגיימר שבטנק ינצח 😷 ממשל ביידן לרשתות החברתיות: סתמו ת’פה למתנגדי החיסונים 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

ביידן רוצה לחסן את הרשתות החברתיות

“הן הורגות אנשים. אני מתכוון, הן באמת.. תראה, המגיפה היחידה שיש לנו היא בקרב הלא-מחוסנים, וזה.. והן הורגות אנשים”. במילים חריפות אלו השיב נשיא ארה”ב, ג’ו ביידן, לשאלת עיתונאי מה המסר שלו לרשתות החברתיות כדוגמת פייסבוק בהקשר של מיסאינפורמציה לגבי מגיפת הקורונה.

בניגוד לקודמו דונלד טראמפ, שהכחיש את המגיפה וטען שהיא תיעלם במהירות, ביידן לוקח אותה ברצינות. אחד המהלכים שהבית הלבן שלו מוביל הוא מלחמה במיסאינפורמציה ובקונספירציות – בפרט ברשתות החברתיות.

הרופא הראשי של אמריקה (Surgeon General), ד”ר ויוק מורתי, כתב במסמך המייעץ הראשון שלו בתפקיד כי “מיסאינפורמציה רפואית היא סכנה רצינית לבריאות הציבור. הגבלת התפוצה של מיסאינפורמציה רפואית היא חובה מוסרית ואזרחית”. לדבריו, חברות טכנולוגיה צריכות להתאים את האלגוריתמים שלהן לדחוק הצדה מידע שקרי ולשתף יותר מידע עם החוקרים והממשל שיעזור למורים, אנשי בריאות ותקשורת להילחם במיסאינפורמציה. לדבריו, שהמיסאינפורמציה מגיעה בעיקר מאנשים שלא בהכרח יודעים שהם מפיצים שקרים, אבל גם מכמה “שחקנים זדוניים”.

ביום חמישי אמרה דוברת הבית הלבן, ג’יין פסאקי, בתדריך עיתונאים: “יש בערך 12 אנשים שמייצרים 65% מהמיסאינפורמציה נגד חיסונים ברשתות החברתיות. כולם עדיין פעילים בפייסבוק, למרות שחלקם נחסמו ברשתות אחרות, כולל […] כאלו ששייכות לפייסבוק”. למחרת שאל אותה עיתונאי: “במשך כמה זמן הממשל מרגל אחרי פרופילי פייסבוק של אנשים בחיפוש אחר מיסאינפורמציה על חיסונים?” פסאקי השיבה: “ובכן, זו היתה שאלה מאוד טעונה ובלתי מדוייקת, שאני אסתור”. לדבריה, “זהו מידע ציבורי פתוח – אנשים משתפים מידע אונליין – כפי שכולכם מדווחים מידע בתחנות הטלוויזיה החדשותיות שלכם. […] אין רשימה סודית. אני אגיד לך שהאנשים האלה משתפים מידע בפלטפורמות ציבוריות, בפייסבוק, מידע שממשיך לנוע, שאינו מדוייק. החשש הגדול ביותר שלנו, ואני בכנות חושבת שהוא צריך להיות החשש הגדול ביותר שלך, הוא מספר האנשים שמתים ברחבי המדינה בגלל שהם מקבלים מיסאינפורמציה שגורמת להם לא לקחת חיסון”.

פסאקי המליצה שהרשתות החברתיות “ימדדו ויפרסמו בפומבי את ההשפעה של מיסאינפורמציה בפלטפורמות שלהם והקהל שהיא מגיעה אליו, עם הציבור ועם כולכם [העיתונאים] כדי ליצור אסטרטגיות אכיפה עמידות”. לדבריה, “זה לא נכון לחסום אותך מפלטפורמה אחת ולא מאחרות […] על הפצת מיסאינפורמציה”, משפט שאפשר לפרש אותו כקריאה לרשתות החברתיות לשתף ביניהן רשימות חסימה של משתמשים מפיצי-מחלות. 

דובר מטעם פייסבוק מסר שהחברה משתפת פעולה עם מומחים מהממשל, רשויות בריאות וחוקרים במטרה לבצע “פעילות אגרסיבית נגד מיסאינפורמציה על קורונה וחיסונים כדי להגן על בריאות הציבור. עד כה הסרנו יותר מ-18 מיליון פיסות מיסאינפורמציה על קורונה, הסרנו חשבונות שחזרו והפרו את הכללים הללו, וחיברנו יותר מ-2 מיליארד אנשים למידע אמין על קורונה וחיסוני קורונה בכל האפליקציות שלנו”.

ההתערבות הבוטה של הבית הלבן בהתנהלות הרשתות החברתיות מעלה חשש להפרטה של הצנזורה והפגיעה בחופש הביטוי. באותו הקשר, לאחרונה דיברנו בפינה על כך שמשרד הבריאות הישראלי חסם בטוויטר מתנגדי- ומפקפקי-חיסונים.

ובינתיים בטראמפלנד: ה”פרידום פון“, טלפון החירות שמשווק לטראמפיסטים ב-500$ כאמצעי תקשורת שאינו כפוף לדיקטטורה ולצנזורה התאגידית של גוגל ואפל, שהוא קופסה שחורה מבחינת אבטחת מידע, התגלה כגירסה בתימחור מופקע למכשיר סיני זול.

מלחמה זה לא משחק, ילדים

גיימרים יכולים להיות קצת אובססיביים לפרטים הקטנים. דוגמה עכשווית היא @_Fear_Naught_, חובב משחק הרשת מרובה המשתתפים החינמי War Thunder של חברת גאיג’ין אנטרטיינמנט, שלא היה מרוצה מדמותו הווירטואלית של הטנק הבריטי האמיתי Challenger 2.

בטנק שבמשחק, הרווח בין מבנה הצריח הבסיסי לבין מערך השריון בחזית הטנק רחב מדי, הסביר Fear_Naught, שלדבריו שימש מפקד של צ’אלנג’ר 2 ומדריך ירי בחיים האפורים שמחוץ למשחק. כדי להוכיח את טענתו, הוא הביא ראייה חותכת כשפרסם בפורום של הצ’אלנג’ר 2 באתר המשחק עמודים מתוך ה-AESP (ר”ת Army Equipment Support Publication), שהוא ספר הטנק הצבאי הרשמי.

מתברר, באופן לא מפתיע, שחלק מהחומרים שם מסווגים. לפי דיווח של UK Defence Journal, במסמכים הופיע הכיתוב “UK RESTRICTED” (בריטניה מסווג) כשהוא מחוק, ולצדו נוספה חותמת “UNCLASSIFIED” (בלתי מסווג), כשחלק מהמידע בהם היה מושחר. אולם אחד ממנהלי הפורום, @Templar_, כתב בדיון לגיימר הנלהב כי “יש לנו אישור בכתב ממשרד ההגנה [הבריטי] שהמסמך הזה עדיין מסווג. מי שממשיך בהפצתו עבר על חוק הסודות הרשמי, כפי שמצויין באזהרה בכירת המסמך, עבירה שגוררת עונש של עד 14 שנות מאסר. את זה אתה כבר יודע, כאיש שירות שחתם על הצהרה שלפיה אתה מבין את החוק ואילו פעולות הוא מחייב אותך לבצע. בכל פעם שאתה מפרסם את זה, אתה מציב אותנו (נציגים בינלאומיים של גאיג’ין), במיוחד אזרחים בריטים, בבעיה רצינית, מאחר שכפי שהאזהרה השימושית מציינת, החזקה לא מורשית של מסמך שמור היא עבירה”. 

גאיג’ין אנטרטיינמנט (גאיג’ין זה “זר” ביפנית) מציגים את עצמם כסטודיו שפועל מקפריסין, אבל נוסדו במקור במוסקבה שברוסיה, ועדיין מפעילים שם משרדים. מנהלי הפורום מחקו את המסמך המסווג מהפוסטים. אחד המשתתפים בפורום הביע תקווה שלמרות התקרית הבטחונית, גאיג’ין ישתמשו במידע שקיבלו לתקן ולדייק את הטנק במשחק. אולם מנהל הקהילה של גאיג’ין, סקוט @Smin1080p מיינרד, פסל זאת על הסף: “אין מקור מידע חוקי שאפשר להשתמש בו. לפיכך לא יבוצעו שינויים. היינו מאוד ברורים במדיניות שלנו לגבי מקורות מידע”.

זו לא הפעם הראשונה שמישהו חושף מסמכים סודיים בהקשר של המשחק הזה. מיינרד ציין כי “בפעם האחרונה שמסמך כזה שותף ונטען שהסיווג שלו בוטל, הוא למעשה עדיין היה מסווג ואישרו לנו שהוא לא היה צריך להיות משותף בפומבי”.


אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (Go@podcasti.co) או בטלפון (053-7337419), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודות: הדר בן יהודה, יריב לנצ’נר, מדע פאקר, רן לוקאר🔧

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.