❎ “מיס אקסל” עושה מיליונים מטיקטוקים והרצאות על תוכנות משרדיות 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

הכסף בדוכן האקסלים

“היכרות עם יישומי אופיס – וורד ואקסל”. מי לא פיברק את השורה הזאת בקורות החיים שלו? קט נורטון, זה מי. נורטון מבינה באקסל. כל כך מבינה באקסל שהיא מכנה את עצמה ברשת מיס אקסל. עד כדי כך מבינה באקסל שהיא מעבירה שיעורי אקסל בסרטוני טיקטוק ואינסטגרם. כמה מבינה באקסל? היא צברה 700 אלף עוקבים בטיקטוק ו-565 אלף באינסטגרם עם סרטונים שמסבירים איך להרחיב שדות וכיצד להמיר שמות לכתובות אימייל. היא מוכרת קורסים מקוונים בתוכנות אופיס וג’יסוויט השונות. והיא עושה מזה המון, המון כסף.

נורטון למדה לתואר MBA, שבו הרבתה להשתמש באקסל – “יצרתי גליונות נתונים לכל דבר, אפילו לחיים הפרטיים שלי”, אמרה לביזנס אינסיידר. במהלך הלימודים החלה לעבוד בחברת ייעוץ. בתחילת דרכה שם בנתה קורס אימון באקסל בשביל הכיף. בחברה אהבו את הקורס ושלחו אותה להעביר אותו ברחבי ארה”ב. ואז הגיעה הקורונה, ובמרץ 2020 נורטון מצאה את עצמה בת 27 מקורקעת בבית הוריה. היא החלה לעסוק בטיפול עצמי רוחני – מיינדפולנס, מדיטציה וכו’. כדי למלא את הזמן, החליטה ביוני להקים ערוץ אקסל בטיקטוק – עד אז נמנעה מהרשת החברתית הממכרת כי חשבה שזה לא לגילה. בתחילה קראה לערוץ Built to Excel, אבל שינתה עד מהרה למיס אקסל. היא חזתה את העתיד ואמרה לאמה: “אמא, אני הולכת להיות עשירה ומפורסמת בקרוב, אז אני צריכה שתכיני את מערכת העצבים שלך לזה”. 

נורטון החלה לפרסם סרטוני טיקטוק מדי יום, כשהיא מתאימה אותם לשפה של טיקטוק: מוזיקה פופולרית, כיתובים במקום דיבורים והרבה הומור. הסרטון הרביעי שלה הגיע ל-100 אלף צפיות. ביום השישי היא קיבלה פנייה ממנכ”ל חברת טכנולוגיית מידע, שהיה אמון על התאמת בית ספר ללימוד מרחוק, ושביקש ממנה ליצור סרטוני הדרכה לכלים של ג’י-סוויט (אוסף תוכנות המשרד של גוגל, המתחרה באופיס של מיקרוסופט). היא קנתה טבעת תאורה ומסך ירוק, הקימה חברה והפכה למשפיענית אקסל מקצועית. בשבוע השלישי לתחביב החדש, היו לה כבר 100 אלף עוקבים ואחד הסרטונים שלה הגיע ל-3.6 מיליון צפיות. 

באותו זמן, טיקטוק היתה כבר על הכוונת של ממשל דונלד טראמפ (כוכב ריאלטי שהיה נשיא ארה”ב בסוף שנות העשרה של המאה), שראה בה איום בטחוני כחלק מהמלחמה הקרירה בין סין לארה”ב (חודשים ספורים לאחר מכן הוא יוציא צו נשיאותי נגד החברה, שידעך אצל יורשו, ג’ו ביידן). נורטון פתחה חשבון אינסטגרם, למקרה שטיקטוק תיסגר, ותוך מספר שבועות צברה 50 אלף עוקבים.

כדורספורט זה פאסה, הילדים המגניבים משחקים אקסל

לצד גאגים קומיים, חתולים, קוסמים ועבודות עץ, טיפים לתוכנות משרדיות הם חומר לוהט ברשתות הסרטונים הקצרים, כפי שמראה סקירה באינייסדר. להשתגית #excel יש 1.8 מיליארד צפיות בטיקטוק ויותר ממיליון פוסטים באינסטגרם. טיקטוקרים של אקסל צוברים עשרות עד מאות אלפי עוקבים, ולעתים יותר ממיליון: לטיקטוקר האנונימי Your Excel Friend יש 2.7 מיליון עוקבים ו-9.7 מיליון לייקים, פרנסיסקו טראן האקוודורי מחזיק ב-1.17 מיליון עוקבים ו-6.7 מיליון לייקים, אקסל רוס הרוסי מחזיר ב-460 אלף עוקבים, ולאקסל דאדי, שנחשף רק בעיניו ובשפתיו המולבשות על צילומסכים של אקסל, יש 444 אלף עוקבים ו-1.5 מיליון לייקים.

עם פופולריות מקוונת כזו, ברור שאקסל הפך גם ל-esport: תחרות The Financial Modeling World Cup (גביע העולם במידול כלכלי), שבה המתחרים נדרשים לפתור בעיות מהעולם האמיתי על ידי בניית מודלים כלכליים באקסל. 128 מתחרים השתתפו בגמר השנתי שהתקיים לפני שבוע, ושודר ב-ESPN3 וביוטיוב (שם נרשמו 260 אלף צפיות).

בפרס הגדול – 10,000 דולר, זכה אנדרו ניי מחברת הייעוץ Taylor Fry. אחד ממגישי האירוע, טים הנג, אמר בסיכום השידור: “אם אי פעם היית שואל אותי אם נוכל לגרום ל-2000 אנשים לצפות בסטרים חי של אקסל, שיהיה סטרים של אקסל ב-ESPN מכל המקומות שבעולם, לעולם לא הייתי מאמין לזה לפני שארגנת את זה”.

אקסלנט!

מיס אקסל עובדת לבד – היא הצלמת והעורכת (לפעמים היא מקבלת סיוע מגרפיקאי.ת בהכנת התמונות לאינסטגרם, ולפני מספר חודשים שכרה חברת פרסום כדי להקים נוכחות רשת בפייסבוק, אינסטגרם ולינקדאין). באוקטובר אשתקד היא קיבלה פנייה מהניוזלטר הפופולרי Morning Brew, וכדי לנצל את ההזדמנות היא לקחה שבועיים חופש מהעבודה ויצרה את קורס האקסל הראשון שלה, שאותו החלה למכור בבלאק פריידיי. תוך חודשיים ההכנסות מהקורס עברו את ההכנסות מהדיי ג’וב שלה, והיא התפטרה.

בעקבות הצלחת הקורס הראשון, נורטון פיתחה מאז קורסים נוספים לשאר תוכנות אופיס וג’יסוויט, כשלכל תוכנה יש לה כ-100 סרטוני הדרכה, שהיא משתדלת שיהיו כיפיים כמו סרטוני האינסטגרם-טיקטוק. היא מוכרת את הקורסים דרך האתר שלה ב-300-1000 דולר לקורס, הכנסה פסיבית שאחראית ל-95% מההכנסות שלה, לצד הכנסה אקטיבית כמו וובינרים חיים והרצאות. לדבריה, בחודש שבו היא לא יוצרת קורסים חדשים היא עובדת 15 שעות, וכשהתחילה ההוצאות החודשיות שלה עמדו על 500$ (המספר גבוה יותר היום, עם התשלומים השוטפים והעמלות לפלטפורמת מכירת הקורסים, לסליקה ולפרסום).

מיס אקסל, קט נורטון 🖼️ הטיקטוק של נורטון
מיס אקסל, קט נורטון 🖼️ הטיקטוק של נורטון

“אקסל הוא כישור”, הסבירה נורטון בראיון לביזנס אינדייסר. “זה משהו שיכול לחסוך לאנשים שעות בשבוע כדי שיוכלו לבלות יותר זמן בלעשות מה שהם אוהבים. זה אוסף כישורים שמוציא אנשים מוקדם יותר מהמשרד ובחברה הביתה למשפחות שלהם. זה אוסף כישורים שלפעמים הוא הדבר היחיד שמפריד בין אנשים לבין העבודה שהם רוצים, הקידום שהם רוצים. וזו הסיבה שאני עושה את מה שאני עושה”.

סיבה נוספת היא כסף. בזמן שכוכבות וכוכבי טיקטוק מתפשטים ומזדיינים בפלטפורמת הפורנו הביתי אונליפאנז כדי להתפרנס, נורטון מאקסלת את דרכה לעושר. בארבעת החודשים הראשונים של השנה היא הכניסה 80 אלף דולר, לפי ביזנס אינסיידר. בראיון לפודקאסט דיקואודר של הוורג’ היא סיפרה שבחצי שנה היא הביאה את העסק שלה להכנסה של שש ספרות בחודש, כשבחודש שעבר היה יום שבו הכניסה שש ספרות. בדולרים. ביום אחד. והיא חולמת בגדול: “אני רוצה חודשים של מיליון דולר  זה מה שאני מכוונת אליו”.

 תכניסו את זה לאקסל שלכם.

לך תתבסטר!

הבית הלבן הזמין את הפנטטוניקס לעודד אנשים לקחת זריקת בוסטר לקורונה. ככה זה נשמע:

View this post on Instagram

A post shared by The White House (@whitehouse)


אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (sales@podcasti.co) או בטלפון (051-562-6638), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודות: הדר בן יהודה🔧

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.