🔌 אלכסה המחשמלת 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

להיות שליח זו שליחות

דורדאש, חברה למשלוחי מוצרי מזון ואוכל מוכן (שרכשה את וולט לפני חודשיים ב-8.1 מיליארד דולר), חושבת שעובדי הצווארון הלבן שלה צריכים להכיר מקרוב את העבודה של עמיתיהם כחולי הצווארון. החברה הפעילה מחדש את תוכנית WeDash החל מהשנה (2022). במסגרת התוכנית, כל עובדי המשרד של החברה כולל המנכ”ל יבצעו משלוח פעם בחודש. עובדים שאין באפשרותם לעשות זאת יתנו יום מילואים בצ’ט התמיכה או אצל הסוחרים – חנויות המזון והמסעדות.

ווידאש היתה פעילה מאז הקמת החברה ב-2013, והוקפאה בשנים האחרונות בגלל מגיפת הקורונה. “תוכנית ווידאש נותנת כוח לעובדים שלנו בכך שהיא מביאה אותם ישירות לליבה של הצרכן, הסוחר והדאשר [כינוי לשליחי החברה; ע”ק]”, הסבירו בדוברות החברה. דורדאש תתרום לצדקה את הכסף ששליחי ווידאש ירוויחו במשלוחים.

ירידה של מנהלים ועובדי משרד לשטח אינה קונספט חדש – מלכים נהגו להתחפש לאזרחים פשוטים כדי לשמוע מה באמת אומרים עליהם, וחברות משתמשות בתוכניות דומות כדי לאפשר להנהלה ולאנשי המשרדים להכיר מקרוב את העבודה, ולהתוודע באופן פרקטי לצרכים ולבעיות, כמו גם לעזור לתדמית החברה, כשהבכירים יורדים אל העם. דוגמה בולטת היא מייסד קרייגזליסט, קרייג ניומרק, שעבד בשירות הלקוחות של החברה שהקים גם כשכבר היה למולטימיליונר. זה אפילו הפך לתוכנית טלוויזיה מצליחה, שגירסתה הישראלית היא “בוס בהסוואה”.

אבל לא כל עובדי דורדאש מרוצים, כפי שעולה מתגובות לפוסט ביקורתי של אחד המהנדסים בדורדאש, שפורסמה באתר תלונות העובדים האנונימיות בליינד וגררה דיון בן כאלפיים תגובות. “מה לעזאזל המזויין?”, שאל המהנדס, שציין ששכרו השנתי 400 אלף דולר. “לא בשביל זה הצטרפתי, לא היה שום דבר על זה בהצעת העבודה ובתיאור המשרה”. “זה לא מקובל בשום אופן”, כתב אחד, ואחר כתב: “אני מקווה שחברות אחרות לא יקבלו השראה, אחרת עובדי לינקדאין יצטרכו לחפש עבודה פעם בחודש”.

אלכסה, לכי תדחפי אצבע לשקע

בתה בת ה-10 של קריסטין ליבדל ביקשה מאלכסה, העוזרת הווירטואלית של אמזון שגרה באקו דוט שלהם, לתת לה אתגר. “עשינו אתגרים התעמלותיים ממורה לחינוך גופני ביוטיוב עם התקררות מזג האוויר, והיא פשוט רצתה עוד אחד”, סיפרה האם.

אלכסה לא איכזבה:

הנה משהו שמצאתי ברשת. לפי ourcommunitynow.com: האתגר הוא פשוט: תכניס את מטען הטלפון חצי דרך לתוך השקע בקיר, ואז תיגע עם מטבע של סנט בפינים החשופים. 

אתגר השקע, שמסתובב ברשת מזה מספר שנים, גורם במקרה הטוב לקצר חשמלי עם ניצוצות יפים, ובמקרה הרע גם לשריפה או לחישמול הילדה למוות.

כדי למלא בקשות משתמשים, אלכסה משתמשת במנוע החיפוש בינג של מיקרוסופט, מה שכבר מעיד על שיקול דעת לקוי. הטקסט שמתאר את אתגר הפני הגיע מכתבה שפורסמה ב-ourcommunitynow.com לפני שנתיים, ואשר הזהירה מפני האתגר, כולל הכותרת המפחידה “היזהרו, הורים – ‘אתגר השקע’ הוויראלי גורם לילדים לעשות את הבלתי מתקבל על הדעת!” מעל תמונה של שקע שרוף. המשך הפיסקה שאלכסה קראה הוא “הניצוצות שזה ייצור אמורים להיות מגניבים מספיק לתת לכם תהילת אינטרנט מיידית (מובן מאליו, *אל* תנסו את זה!)“. השבוע פרסם האתר כתבת הסבר על התקלה של אלכסה, וסיכם אותה בהתנצלות: “לקריסטין ובתה, אנחנו ב-Our Community Now מביעים את צערנו והתנצלותנו העמוקים והכנים ביותר על התקלה העצומה הזאת”.

ליבדל, שלמרבה המזל נכחה במקום בזמן האירוע, צעקה על העוזרת הבוגדנית “לא, אלכסה, לא!”, “כאילו מדובר בכלב”, כפי שהעידה בשיחה עם בליפינג קמפיוטר. “הבת שלי אמרה שהיא חכמה מדי לעשות משהו כזה גם ככה”. 

בהמשך היא פנתה לטוויטר להזהיר את הציבור. אחד המגיבים אמר: “את צריכה לכבות את הגדרת ‘תרצח את הילד שלי'”, ואחר השיב לו שהאפשרות הזאת מוגבלת למנויי פריים בלבד. אחר כעס עליה: “למה ציפית כשעשית מיקור חוץ של ההורות לבינה מלאכותית?”

נציג של אמזון השיב למחרת ביעילות תאגידית: “היי לך. אנחנו מצטערים לשמוע זאת! אנא פני אלינו ישירות דרך הלינק הבא כדי שנוכל לבדוק את הנושא לעומק: https://amzn.to/3sGEtkT. מקווים שזה עוזר. -דארה”.

ובכן, לא. כשהמכונה הרצחנית שלכם מנסה להרוג ילדים ולשרוף את ביתם עליהם, התגובה לא צריכה להיות קריאה לצרכן לפנות בהודעה פרטית, אלא הודעה שהבעיה טופלה מיד והנה כרטיס מתנה של אמזון לקנות לה איזה צעצוע נחמד שלא מתחבר לחשמל. אחר כך צריך ללמד את אלכסה הרוצחת להבדיל בין אתרים ראויים למפוקפקים ולהבין סנטימנט בטקסטים.

כשהסיפור הגיע לתקשורת, אמזון מסרו בתגובה: “אמון הצרכנים הוא בליבה של כל מה שאנחנו עושים ואלכסה נבנתה לספק מידע מדוייק, רלוונטי ושימושי. ברגע שנודע לנו על הטעות הזאת, מיהרנו לתקן אותה, ונמשיך לפתח את המערכות שלנו כדי לעזור למנוע תגובות דומות בעתיד”.

בבדיקה יומיים אחרי הפרסום הראשוני, צייצן הראה שאלכסה משיבה לבקשה זהה עם ההודעה “סליחה, לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה שלך”. “גם לנו זה לא עובד”, השיבה ליבדל. “אולי הם תיקנו את זה”.

המורה לזימרה

מיז ג’נקינס היא מורה למוזיקה ופסנתר בבית ספר יסודי. בסושיאל שלה, TheChromaticMusicTeacher, היא מדגימה שיטת לימוד נגינה באמצעות צינורות באורכים ובצבעים שונים, שכל אחד מהם משמיע ומייצג תו מסויים. ולפעמים היא עושה ריקרולינג, כמו אות הפתיחה של הפינה “האחראי על האינטרנט”. 

View this post on Instagram

A post shared by Ms. Jenkins (@thechromaticmusicteacher)


אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל (sales@podcasti.co) או בטלפון (051-562-6638), או בקרו באתר לפרטים נוספים Podcasti.co


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודות: הדר בן יהודה🔧

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.