ג’ו רוגן ניצח את ניל יאנג בספוטיפיי
האחראי על האינטרנט בגלצ

“הם יכולים לקבל את רוגן או את יאנג. לא את שניהם”, כתב בתחילת השבוע המוזיקאי ניל יאנג, כשהוא מציב אולטימטום לפלטפורמת הפודקאסטים והמוזיקה ספוטיפיי: לבחור בינו לבין ג’ו רוגן, מגיש הפודקאסט המצליח Joe Rogan Experience. כצפוי, ספוטיפיי בחרו ברוגן. יאנג הוסר מהפלטפורמה.
“אני עושה זאת כי ספוטיפיי מפיצים מידע כזב על חיסונים, ופוטנציאלית גורמים למוות של אלו שמאמינים לדיסאינפורמציה שמופצת על ידיהם”, כתב יאנג במכתב פתוח (שאח”כ הסיר מאתרו) לאמרגנו פרנק ג’ירונדה וליו”ר וסמנכל התפעול של חברת התקליטים שלו וורנר רקורדז, טום קורסון.
יאנג, בן 76, הוא מוזיקאי קנדי ותיק ועטור פרסים. בשנת 1951, בגיל 6, חלה בפוליו, אירוע שהשפיע על חייו וכפי הנראה גם על המאבק שלו ברוגן. הוא שרד את המחלה, שהותירה אצלו צליעה קלה. “התחסנתי לפוליו בבית הספר שלי בקנדה”, כתב באתרו בשנה שעברה. “אין שום דבר חדש בחיסונים. הם קיימים כבר המון שנים. כמוני! סימכו על המדע”.
It’s worth noting that @NeilYoung had #polio at age 5.
— André Picard (@picardonhealth) January 25, 2022
His father, @globeandmail columnist Scott Young, told the story in his book “Neil and Me.” The Canadian musician and has always been a fierce advocate for #vaccination.https://t.co/xcYeLHyuVu https://t.co/lR3U4dKJbL pic.twitter.com/WVmTH8Elrt
בפודקאסט המצליח שלו, רוגן עורך ראיונות שיכולים להימשך מספר שעות, ומקפיד לראיין גם אנשים מעוררי מחלוקת בתחומים שונים, ובהם הפסיכולוג הקליני ג’ורדן פיטרסון, שטען בתוכנית שאין דבר כזה אקלים; משווק תרופות האליל ושדרן הקונספירציות והשקרים אלכס ג’ונס, שספוטיפיי עצמם חסמו את הפודקאסט שלו מהפלטפורמה בגלל “תכני שינאה”; ולאחרונה ד”ר רוברט מאלון, וירולוג ואימיונולוג שעבר להיות אקטיביסט אנטי חיסוני קורונה, אשר השווה בפודקאסט בין מאמצי החיסון בארה”ב לאווירה בגרמניה בשנים שהובילו לעליית הנאצים לשלטון. יוטיוב הסירו סרטונים של הראיון שלו אצל רוגן, וקבוצה של 270 רופאים, מדענים, אקדמאים, אחים, מחנכים וסטודנטים פרסמו מכתב פתוח (שיאנג הדהד ונראה שאף השתמש בטקסט ממנו), שבו התלוננו על כך שרוגן מרבה לקדם שקרים וקונספירציות על חיסוני הקורונה. החתומים על המכתב דורשים מספוטיפיי להחיל מדיניות אנטי-מיסאינפורמציה. אגב, רוגן עצמו חלה בקורונה בספטמבר אשתקד.
“עם כמות מוערכת של 11 מיליון מאזינים לפרק, JRE, שמתפרסם בלעדית בספוטיפיי, הוא הפודקאסט הגדול בעולם ויש לו השפעה עצומה”, כתב יאנג. “לספוטיפיי יש אחריות לצמצם את תפוצת המיסאינפורמציה בפלטפורמה שלה, אף כי כרגע לחברה אין מדיניות מיסאינפורמציה. אני רוצה שתודיעו לספוטיפיי מיידית היום שאני רוצה שכל המוזיקה שלי תוסר מהפלטפורמה שלהם”.
רוגן נגד ספוטיפיי
מעניין לציין שהן יאנג והן רוגן החרימו בעבר את ספוטיפיי, אם כי מסיבות שונות.
יאנג עשה זאת בגלל איכות הסאונד הנמוכה של ספוטיפיי בהשוואה למקור. בראיון לרולינג סטון בתחילת 2019 נשאל יאנג אם הוא מתפתה להסיר את המוזיקה שלו מספוטיפיי ואפל כדי שאנשים ייאלצו להקשיב להם באיכות גבוהה באתרו Neil Young Archives, והשיב: “כבר עשיתי זאת, אבל אז החזרתי אותם. זה המקום שבו אנשים שומעים מוזיקה. אני רוצה שאנשים ישמעו מוזיקה, לא משנה מה הם צריכים לעבור בשביל זה. אני רק מנסה לגרום לכך שהם ישמעו הרבה יותר וייהנו מזה הרבה יותר, אבל מוכר את זה באותו מחיר [באתר שלו; ע”ק] כי מוזיקה היא מוזיקה. זה לא שרזולוציה גבוהה יכולה להימכר בכפול מהמחיר של החרא שאנחנו מאזינים לו היום. זה צריך לעלות אותו דבר. זו צריכה להיות בחירה של האנשים. מה אתה רוצה? אם אמפישלושים הם נהדרים, תשמרו את האמפישלושים. בסדר”.
Joe Rogan just got paid the equivalent value of over 26 billion streams for a podcast license. #BrokenRecord
— Tom Gray #BrokenRecord (@MrTomGray) May 19, 2020
רוגן, לעומתו, דאג לפרנסה – הוא חסם את ספוטיפיי מלהפיץ את הפודקאסט שלו כי לדבריו הם לא שילמו מספיק (ככל הידוע, ספוטיפיי כלל לא משלמים תמלוגים על פודקאסטים, בניגוד למוזיקה), וסיפר שהוא מרוויח יפה מפרסומות ביוטיוב, לשם נהג להעלות גירסאות וידאו של הפרקים. לפני שנתיים ספוטיפיי פתרו לו את הבעיה כשגייסו אותו בחוזה בלעדי של יותר מ-100 מיליון דולר. במסגרת ההסכם הועבר ארכיון JRE במלואו לספוטיפיי, והופסקה הפצתו בפלטפורמות פודקאסטים מתחרות, כולל יוטיוב.

התכנים מעוררי המחלוקת של רוגן בספוטיפיי אינם באג, אלא פיצ’ר – ספוטיפיי ידעו מה הם קונים, בונים על הפרובוקציות שיביאו מנויים, ולדברי המנכ”ל דניאל אק, לא לוקחים אחריות מערכתית על התכנים שלו.
אבל בפועל, ספוטיפיי מחקו לפחות 42 פרקים עם מרואיינים בעייתיים – חלקם הושמטו בהסכמתו של רוגן במהלך העברת הארכיון ואחרים מאוחר יותר, והתכוונו למחוק פרקים נוספים אך הקפיאו זאת בגלל הביקורות כשהמחיקות נחשפו בתקשורת. מאחר שרוגן חתום בבלעדיות, הוא לא יכול להעלות את הפרקים המחוקים בפלטפורמות אחרות.
מובן, אם כן, מדוע רוגן חושש מדפלטפורמיזציה. לאחרונה פתח חשבון ברשת החברתית השמרנית גטר, אחת מרבות שהוקמו כחלופה לפלטפורמות של החברות הליברליות של עמק הסיליקון.
שיחתך חשובה לנו
בינתיים הציף גל של #DeleteSpotify את ספקית הזרימינג, וגרם להשעייה זמנית של האפשרות לסגור את החשבון, מסיבות ספק טכניות ספק עסקיות. מנכ”ל איגוד הבריאות העולמי, תאודרוס גברה-יסוס, צייץ ליאנג: “תודה שעמדת מול מיסאינפורמציה ואי דיוקים סביב חיסוני COVID-19, המגזר הציבורי והפרטי, ובפרט פלטפורמות מדיה חברתית, מדיה ואינדיבידואלים – לכולנו יש תפקיד בסיום המגיפה העולמית הזאת ומגיפת המידע”.
לחרם של יאנג הצטרפה ג’וני מיטשל, גם היא מוזיקאית קנדית משפיעה מהסיקסטיז שלקתה בפוליו ב-1951, ושהקריירה שלה שלובה בשלו.
If @spotify doesn’t immediately remove @joerogan, I will release new music onto the platform. #youwerebeautiful
— James Blunt (@JamesBlunt) January 29, 2022
המתחרות של ספוטיפיי מעמק הסיליקון ניצלו את ההזדמנות לחבוט ביריבה השוודית – אפל מיוזיק צייצו שהם “הבית של ניל יאנג”, ואמזון מיוזיק מציעים ארבעה חודשים חינם למצטרפים דרך האתר של יאנג, אחרי שהזמר שוחח בנושא עם בכירים בחברה. הרדיו הלווייני סיריוסXM הודיע על העלאה מחדש של ערוץ רדיו ניל יאנג לשבוע אחד.

ספוטיפיי לא הגיבו לתקשורת, ורוגן לא התייחס לפרשה גם בפרק החדש של הפודקאסט שלו.
ליאנג, לעומתם, היה חשוב להסביר את האידיאולוגיה שלו במאבק נגד רוגן: “אני תומך בחופש הביטוי. מעולם לא תמכתי בצנזורה. לחברות פרטיות יש הזכות לבחור ממה הן מרוויחות, כשם שאני יכול לבחור שהמוזיקה שלי לא תתמוך בפלטפורמה שמפיצה תוכן מזיק”.
הוא גם ניצל את ההזדמנות לחזור ולטנף על ספוטיפיי: “אנשי עסקים כמו אלו שמנהלים את ספוטיפיי [יכולים] לחתוך את איכות הסאונד ל-5% מהתוכן של המוזיקה. קל לעשות את זה עם דיגיטל, ולאפשר ליותר שירים ופחות מוזיקה לזרום יותר מהר. זה כי 95% חסרים. זה מה שספוטיפיי חברת הטכנולוגיה עושה. ואז ספוטיפיי מוכרת לכם את המוזיקה המשונמכת. […] אם אתם תומכים בספוטיפיי, אתם הורסים צורת אמנות. עסקים מעל אמנות. ספוטיפיי מנגנים את המוזיקה של האמן ב-5% מהאיכות שלה וגובים מכם כאילו זה הדבר האמיתי. […] אין עור ברווז מהסאונד של ספוטיפיי!”
אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל sales@podcasti.co או בטלפון 051-562-6638, או בקרו באתר Podcasti.co לפרטים נוספים
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30~ בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי
תודות:
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.