🛬 צפו: מטוסים נאבקים בסופה 🧑🏽‍🦯 אל תצפו: עיוורים עם שתל ראייה עלולים לאבדה בגלל קריסת היצרנית 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

רוח במפרשי הוויראליות

תמונות שכמו נלקחו מהסרטים מרי פופינס והקוסם מארץ עוץ מציפות את ערוצי החדשות והאינטרנט בגלל הסופה יוניס, שהיכתה בבריטניה והאזור. רודפי סופות הם לא תופעה חדשה, אבל יוניס הכניסה לחיינו את רודפי הסופות המקוונים, שמביטים מביתם הבטוח בכוחות הטבע מחלעים גגות, עצים, ציפורים ואנשים במהירות שהגיעה לשיא מקומי של כ-196 קמ”ש. וכמו השלג הירושלמי שמצטבר על שרתי אתר ירושמיים, כך העיפה יוניס לשמיים את הטראפיק של ביג ג’ט טי.וי.


בימים כתיקונם, ביג ג’ט טי.וי הוא ערוץ יוטיוב שבעליו, חובב התעופה ג’רי דייר, עולה לאוויר פעמיים בשבוע ובכל פעם כשיש מזג אוויר גרוע, ומשדר שעות של נחיתות בשילוב פרשנות כורסה, בדרך כלל מהית’רו ולפעמים גם משדות תעופה אחרים בעולם. כתבה עליו מאוגוסט 2020 דיווחה על 85 אלף עוקבים ביוטיוב, מהם 4000 מנויים משלמים שמקבלים גישה מעבר ל-20 הדקות הראשונות של השידור. הוא דיווח אז על הכנסה של 20 אלף דולר בחודש, שאחרי עמלת יוטיוב הרצחנית של 30% נשארו מהם 14 אלף בידי דייר ושותפו לעסק.

אבל כשיוניס תקפה ורשויות בריטניה ואירלנד הזהירו אנשים לא לצאת מהבית, דייר יצא לשדר מהשטח לכל אומת האינטרנט:

השידור החי של ג’ון דייר מהסופה יוניס בביג ג’ט טי.וי

במשך כשמונה שעות ישב דייר על גג של ואן משופצ’ר, שהחנה בקצה מסלול הטיסה 27L בשדה התעופה הית’רו, ודיווח על נחיתות מטוסים מול הסופה הטרופה, כשהוא נוקב בזהות הלאומית של חברת התעופה, מעודד את המטוסים לנחות בשלום, משמיע הערות פוליטיות, מפרשן את מהלכי הטייסים וכמקובל בשידורי ספורט – מייעץ להם מה לעשות, וכמובן מפרגן להם כשהצליחו לנחות – אבל בניגוד לנוהג הישראלי, לא מוחא כפיים בנחיתה.

באתר הרשמי, דייר מציין שיש לו 142, אלף עוקבים ביוטיוב – כנראה שלא התפנה לעדכן את האתר, כי בשבת בצהריים כבר היו לו כ-250 אלף מהם. לצד הווידאו ביוטיוב רץ צ’ט חי של הצופים, כשבשיא השידור צפו בו 238 אלף אנשים בו זמנית. למחרת השידור, ההקלטה כבר עומדת על 6.5 מיליון צפיות. השידור המקביל בפייסבוק רשם 1.6 מיליון צפיות. “אולימפיאדת החורף לנחיתות מטוסים”, כינה זאת בטוויטר שדרן BBC ג’ון סופל. אפילו נטפליקס UK ואירלנד פירגנו לו. ההצלחה הוויראלית של ביג ג’ט טי.וי מזכירה את זו של אנדרו קאטר, פרשן ספורט ב-BBC שניצל את סגר הקורונה לפני שנתיים לשדר ולפרשן את שני כלביו העצלים.

דייר, שגדל בקירבת שדה”ת הית’רו, פיתח חיבה למטוסים בגיל צעיר. בבגרותו עסק בעיתונות ספורט אקסטרים, והוציא לאור מגזינים ובהם MX Racer על מוטוקרוס ו-Dirt עלאופני שטח. יום אחד הלך לראות את ברוס דיקינסון, סולם איירון מיידן וטייס מורשה, נוחת במטוסו Ed Force One, ושידר את האירוע בטוויטר. כשדייר ראה את כמות העוקבים ותגובותיהם, הבין שמצא ייעוד חדש. הוא התחיל בפריסקופ ז”ל של טוויטר, עבר לפייסבוק והתיישב סופית ביוטיוב לפני חמש שנים. השידור מיוניס הוא אפילו לא הארוך ביותר שלו: פעם שידר מטולוז שבצרפת במשך 11 שעות.

הצד האפל של הטכנולוגיה

הסיפור הבא, ממגזין ספקטרום של IEEE, מובא בחסות הדיסטופיה שאנחנו חיים בה, והלקח שלו נוגע לקפיטליזם, חמדנות, טכנולוגיות שהופכות מיושנות ומפסיקות להיתמך, ומעל לכל, האמונה שטכנולוגיה יכולה לפתור את כל הבעיות, כולל אלו שהיא יוצרת בעצמה.

ברברה קמפבל הלכה יום אחד במנהרות הרכבת התחתית בניו יורק. היא יצאה מקו 6 כדי להחליף לקו F, ובעודה יורדת במדרגות היא שמעה שלושה צפצופים – ואז הכל החשיך.

קמפבל התעוורה בשנות ה-30 לחייה בגלל מחלה גנטית. שתל עצבי ברשתית, Argus II של חברת Second Sight Medical Products החזיר לה סוג של ראייה ביונית של כתמי אור וחושך. השתל עלה 150 אלף דולר, ולפי אחד המושתלים, העלות הכוללת של השתל, הניתוח והשיקום הגיעו ל-497 אלף דולר, כשהביטוח הרפואי מכסה בד”כ 80% מההוצאה.

תקלה בשתל של קמפבל גרמה לו לצפצף ולכבות. אבל אין לה עם מי לדבר: סקנד סייט הפסיקה לפתח את השתלים ב-2019, והודיעה למטופלים שהיא עוברת לפיתוח שתל-מוח בשם אוריון, שאמור לפתור את הבעייה במקור ולייתר את שתלי העיניים, אולם היא תמשיך לספק תמיכה וחלפים לשתלי ארגוס (מה שכנראה לא היה נכון, לפי עדות של אחד העובדים שם). ב-2020, החברה פשטה רגל ופיטרה את עובדיה – הפעם בלי לעדכן את המטופלים. לשתל הראייה של סקנד סייט אין מפתחים, אין תמיכה טכנית, אין עדכוני תוכנה ואין מי שיתקן אותו. מלבד איבוד הראייה בפעם השנייה בחייה, קמפבל גם עלולה לסבול מסיבוכים רפואיים בגלל השתל הכבוי, שהוצאתו עלולה להיות יקרה וכואבת.

קמפבל לא לבד: 350 עיוורים מסתובבים עם שתלי ארגוס של סקנד סייט. כל עוד השתל תקין, אין בעיה. אבל כל תקלה קטנה בחומרה או בתוכנה עלולה ליטול את מאור עיניהם. מספר רופאים שמטפלים במושתלי ארגוס II משתפים פעולה בנסיון להמשיך ולתמוך בטכנולוגיה ולסייע למושתלים.

בינתיים, סקנד סייט גייסה 57.7 מיליון דולר ב-2021, איבדה 30% בבורסה והחודש דיווחה על אפשרות למיזוג עם חברת Nano Precision Medical ומעבר לפיתוח שתל למתן תרופות. מנכ”ל NPM, אדם מנדלסון, אמר לספקטרום שהחברה עשויה להמשיך ולפתח את אוריון, שתל המוח לעיוורים: “יש רצון חזק וכן למצוא את האפשרות האסטרטגית הטובה ביותר לספק את הטכנולוגיה למטופלים”. אבל אחד ממושתלי ארגוס, רוס דור, ספקן לגבי קבלת הפנים לחידוש הטכנולוגי הזה: “מי יבלע את השיווק של אוריון?”


אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל sales@podcasti.co או בטלפון 051-562-6638, או בקרו באתר Podcasti.co לפרטים נוספים


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30~ בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.