👯‍♀️ מערכת זיהוי פנים חשפה את פרצופו האמיתי של תאגיד הבידור 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

רדיו סיטי מיוזיק הול ומדיסון סקוור גרדן משתמשים במערכת זיהוי פנים למנוע כניסה של עו”דים מפירמות שמייצגות תובעים נגדם

🎧 ארכיון “האחראי על האינטרנט” בכל הפלטפורמות 🔊


קלי קונלון לקחה את בתה בת ה-9 וכמה מחברותיה למופע ברדיו סיטי מיוזיק הול בניו יורק,  במסגרת טיול חג-ההודיה של שבט הצופות (Girl Scouts). קונלון ובתה העבירו את כרטיסיהן לסריקה ואז עברו דרך גלאי המתכות. אז ניגשו אל קונלון-האם שני מאבטחים, ביקשו ממנה להציג תעודה מזהה ומנעו ממנה להיכנס בטענה שהיא נמצאת ברשימה של עורכי דין מסורבי כניסה.

הסיבה לחרם אינה בטחונית אלא משפטית – קונלון עובדת בפירמת עוה”ד דייוויס, ספרסטין וסולומון, שמעורבת מזה מספר שנים בתביעת נזקי גוף נגד מסעדה שכיום נמצאת בבעלות MSG (מדיסון סקוור גרדן אנטרטיינמנט), שמחזיקה גם במותג הרוקטס ובאולם הרדיו סיטי מיוזיק הול. זאת למרות שקונלון עצמה לא מעורבת באותה תביעה. היא סיפרה שעו”דים נוספים מהחברה ואנשים אחרים נחסמו גם הם מלהיכנס לאולם. בתגובה לחסימה של קונלון מסרה החברה כי זו המדיניות שלה, משום ש”הליכים משפטיים יוצרים במהותם סביבה לא רצויה”, וציינה כי “כל עורכי הדין המושפעים מהמדיניות קיבלו הודעה עליה, כולל דייוויס, ספרסטין וסולומון, שקיבלו הודעה פעמיים”. 

מטרידה לא פחות היא הדרך שבה האבטחה של MSG זיהתה את קונלון. היא מספרת שכשהמאבטחים ניגשו אליה, היא שמעה במכשירי הקשר או באינטרקום שהם מחפשים “אישה עם שיער כהה ארוך וצעיף אפור”. לעדותה בראיון ל-NBC ניו יורק, “הם ידעו את שמי לפני שאמרתי אותו. הם הכירו את החברה שאני עובדת בה לפני שאמרתי להם”. קונלון חושדת ש-MSG השתמשו במערכת זיהוי פנים לאתר אותה – “אני מאמינה שהם אמרו ש’הזיהוי שלנו איתר אותך'”. 

קלי קונלון בראיון ל-NBC ניו יורק

בהתאם לחוק הפרטיות הביומטרית של העיר ניו יורק מ-21′, MSG תלתה במתחם שבו חסמה את קונלון שלטים שמיידעים את הציבור שהאבטחה עושה שימוש במערכות זיהוי פנים. החברה משתמשת במערכות כאלו לפחות מ-2018, אז נחשף בני”ט שימוש בהן בכניסה לטקסט פרסי הגראמי במדיסון סקוור גרדן. אבל האדם הסביר יניח שהמטרה היא מניעת מהומות, גניבות ופיגועים – ולא חסימת עו”ד, מתועבים ככל שיהיו.

MSG נמצאת בבעלות משפחת השפע דולן, ומחזיקה במתחמי אירועים נוספים, שבהם המדיסון סקוור גרדן ותאטרון הביקן, ובשליטה על קבוצות הכדורספורט ניו יורק ניקס וניו יורק ריינג’רז. החברה מחרימה עו”דים מחברות שמייצגות בתביעות נגדה לפחות מאז יוני השנה, אז שלחה הודעה על החרם לעו”דים שמעורבים בתביעה נגד מיזוג MSG עם חברה אחרת. השופטת בתיק המיזוג קראה למדיניות הזאת “הדבר הכי מטומטם שאי פעם קראתי”. בתביעה שהגישו עו”דים מהמיזוג פסק שופט בית המשפט העליון של ניו יורק שהחברה רשאית להימנע ממכירת כרטיסים לאנשים מסויימים, אך לא למנוע מהם להיכנס לאירועים אם הצליחו לקנות כרטיסים בדרכים אחרות. השופט כתב [פדף] שמותר לחברה “לבטל כרטיסים” כל עוד לא הוצגו בכניסה לאירוע, ו-MSG רואה בזאת אישור להמשיך במדיניות הנוכחית.

זיהוי פנים במופע הרוקטס
זיהוי פנים במופע הרוקטס 🖼️ איור: עידוק, באמצעות תמונות של joe shlabotnik (cc-by-nc-sa); parkjisun (cc-by), עידוק

“לקחת אמא, להפריד אמא מהילדה שלה וילדות צופות אחרות שהיא משגיחה עליהן – ולעשות את זה בתואנה של הגנה מפני חשיפת מידע בהליך משפטי – זה אבסורד”, אמר ל-NBC ניו יורק עו”ד סם דייוויס, שותף בכיר בפירמה שקונלון עובדת בה. “העובדה שהם משתמשים בזיהוי פנים לעשות זאת היא מפחידה. זה לא-אמריקאי לעשות את זה”. בראיון לניו יורק טיימס הוא הוסיף: “זה אקט דיסטופי ומזעזע של דיכוי”. 

“המתחמים שלנו הם יעדים ברחבי העולם, וחלקם יושבים בצמתי תחבורה מרכזיים בלב ניו יורק”, מסרה MSG בתגובה לפרשה. “מאז ומעולם הבהרנו לאורחים שלנו ולציבור שאנו משתמשים במערכת זיהוי פנים כאחד מהכלים שלנו לספק סביבה בטוחה ומאובטחת, ואנחנו נמשיך להשתמש בה להגן מפני כניסתם של אנשים שאסרנו עליהם להיכנס למתחמים שלנו”.

תומכי קפיטליזם המעקב נוהגים להצדיק את השימוש באמצעי מעקב ואבטחה פולשניים בכך שהם שומרים עלינו מפני מתקפות טרור. התגובה של MSG, שפורטת על הפחד ממתקפה כמו 9/11, אומרת בקול רם את החלק השקט: האמצעים יופעלו גם נגד יריבים משפטיים ועסקיים, כי עצם נוכחותם מסכנת את הבטיחות והבטחון של שאר המבקרים.

לאויב יש פנים

בתגובתה הרשמית לסיפור, MSG לא אישרה במפורש, אך גם לא הכחישה, שהשתמשה במערכת זיהוי פנים לחסום את קונלון. אבל תקריות קודמות מחזקות את החשד שזה בדיוק מה שעשתה.

באוקטובר הלכה ברברה הארט עם בעלה לחגוג את יום נישואיהם בהופעה של ברנדי קרלייל במדיסון סקוור גרדן. השניים כבר ישבו במושביהם כמאבטחים ניגשו וביקשו שיתלוו אליהם, והודיעו להם שהם מסולקים מהמקום בגלל עבודתה של הארט בפירמת עוה”ד גרנט ואייזנהופר, שמייצגת תובעים בתביעה הייצוגית נגד MSG על המיזוג האמור לעיל (כמו קונלון, גם הארט אינה מעורבת בעצמה בתביעה נגד MSG). הארט סיפרה לרולינג סטון שסירבה לתת למאבטחים תעודה מזהה, אבל הם ידעו את זהותה, והזכירו שתמונתה מופיעה באתר הפירמה.

אלקסיס מג’נו הוא עו”ד בחברה שמייצגת תובע בתביעה נגד MSG, אך אינו מעורב באותה תביעה. בנובמבר הוא סולק גם כן ממתחם של MSG, אחרי שמאבטחים זיהו אותו – למרות שהכרטיסים לא נרכשו על שמו והוא לא הציג תעודה מזהה. אדם בחליפה עצר אותו על הדרגנוע במדיסון סקוור גרדן, בדרך למשחק כדורספורט של הניקס נגד הסלטיקס, שאל אותו אם הוא אלכסיס מג’נו ואמר שמנהל רוצה לדבר איתו. עובד אחר שנשא מצלמת גוף הודיע לו שהשיחה מוקלטת, והחל לחקור אותו. מג’נו שאל איך זיהו אותו, ולדבריו העובד השיב: “תפסנו אותך בזיהוי פנים”.

זיהוי פנים 🖼️ Cdd20
זיהוי פנים 🖼️ Cdd20

בהנחה ש-MSG אכן משתמשת במערכת זיהוי פנים לאתר ולחסום עו”דים מלהיכנס, היא היתה צריכה להשיג ולהזין למערכת את תמונותיהם. לא ידוע מאיפה החברה משיגה את התמונות, לא ידוע את מי עוד הכניסה למערכת (עובדים לא-משפטיים? התובעים עצמם? בני משפחותיהם וקולגות שלהם לעבודה? השופטים בתביעות?). לא ברור גם אם התמונות הוזנו למערכת המקומית של MSG או למאגרים הכלליים של ספק זיהוי הפנים (שאת זהותו החברה מסרבת לחשוף), והאם הם ישמשו לקוחות נוספים של ספקית זיהוי הפנים, או יימכרו לספקי זיהוי פנים אחרים.

הפירמה שבה מועסקת קונלון כבר הודיעה שתפעל נגד MSG דרך תנאי רשיון מכירת האלכוהול שלה במדינת ניו יורק, והשותף הבכיר דייוויס הוסיף בראיון לניו יורק פוסט: “אם אכן נתבע, אנחנו הולכים לתבוע כדי למנוע [ממנכ”ל MSG, ג’יימס דולן] שימוש בנשק הזה נגד הציבור. תהיה שם עילה לתביעה על פרטיות. אני חושב שהציבור צריך לדעת מה [דולן] עושה עם התמונות הללו מרגע שהוא מצלם אותן. [התביעה] תגיע לעומק העניין כי מישהו עם המניעים שלו לא צריך להיות נושא הדגל של העידן החדש הזה של פלישה לפרטיות. ברגע שאתה מתחיל להשתמש [בטכנולוגיה] למטרה אחרת מזו שאתה מציג לציבור – שזה בשביל הבטיחות שלהם – אנחנו רוצים לדעת לאילו מטרות נוספות אתה משתמש בה. האם אתה משתמש בה לעקוב אחרי אנשים שאתה לא אוהב? האם אתה משתף את המידע עם מישהו נוסף? האם אתה משתף אותו עם רשויות החוק? [דולן] צריך להיות ישר עם האורחים שלו”.

ב-MSG מסרו: “אנחנו בהחלט לא משתמשים בטכנולוגיית זיהוי פנים לרווח כספי כלשהו. המערכת לא שומרת תמונות של אנשים, למעט אלו שהודענו להם כבר שהם לא מורשים להיכנס למתחמים שלנו, או שהתנהגות פסולה קודמת שלהם במתחמים שלנו זיהתה אותם כסיכון בטיחותי”.

מה הקטע של עו”דים עם כובעי בייסבול וזקנים?

עו”ד אחד הצליח להתגבר על האיסור – לטענתו באמצעים לא-משפטיים. זה התחיל מאוהד הוקי שחטף אגרוף במשחק בגרדן, והגיש בסוף נובמבר תביעה נגד MSG באמצעות פירמת עוה”ד גרינברג, בטענה לרשלנות בכך שלא סיפקו אבטחה ראויה ואיפשרו לאיש שהיכה אותו להשתכר. ביום הגשת התביעה הודיע עו”ד של MSG לחמשת הפרקליטים במשרד גרינברג שהם לא מורשים להיכנס למתחמים של MSG.

שניים מהם, אלן גרינברג וג’וזף דהפאולה, תבעו את MSG בבית המשפט העליון במנהטן על החרם, בטענה שהוא פוגע בתדמיתם וירחיק לקוחות פוטנציאליים מפנייה לפירמה לנקוט בהליכים משפטיים נגד MSG. השניים החזיקו בכרטיסים להופעות במתחמי MSG – דהפאולה למופע כריסמס ברדיו סיטי וגרינברג למופע של ג’רי סיינפלד בביקן.

אנונימיות. תמונה: KROCKY MESHKIN (cc-by-nc-nd)
עו”ד בלי פרצוף נכנס להופעה… 📸 KROCKY MESHKIN (cc-by-nc-nd)

גרינברג השיג מבית המשפט צו מניעה זמני שאוסר על MSG למנוע ממנו כניסה למתחמים, והלך למופע של סיינפלד עם הצו בידו. אבל הוא לא נזקק לו. לדבריו, מערכת זיהוי הפנים לא זיהתה אותו משום שגידל זקן ולבש כובע בייסבול. אם הטענה הזאת נכונה, הבעיה של MSG גדולה הרבה יותר מכמה עו”דים ערמומיים, כי משמעותה היא שמערכת זיהוי הפנים שלה חסרת תועלת בפועל. אלא שמערכות זיהוי פנים קיימות כבר יודעות להתגבר על תחפושות פשוטות כאלו.

כנראה שהמציאות קרובה יותר למה ש-MSG מסרה בתגובה לניו יורק פוסט: החברה צייתה לצו הזמני שגרינברג השיג, ולכן “הוא לא היה פעיל במערכת זיהוי הפנים שלנו והיה מוזמן להיכנס לביקן. לא היה צורך שהוא ילבש תחפושת”. אבל גרינברג בכל זאת השיג משהו בתעלול שלו: הוא הוציא מהחברה הודאה בשימוש במערכת זיהוי הפנים לעקוב אחרי עו”דים.


אם אתן רוצות להמשיך להפיק את הפודקאסט שלכן גם בימי הריחוק החברתי, אם אתם רוצים לנצל את הזמן הפנוי להתחיל את הפודקאסט שדחיתם עד עכשיו – דברו איתנו באימייל go@podcasti.co או בטלפון 051-562-6638, או בקרו באתר Podcasti.co לפרטים נוספים


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30~ בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.