וואלה: לא אמרנו “הרצל אמר”

בשבוע שעבר חשף קפטן אינטרנט שוואלה מקימה את וואלה!פדיה, אנציקלופדיה מקוונת שתשאב את תכניה מוויקיפדיה העברית. וואלה יכולה לעשות את זה בלי לשאול ובלי לשלם, בהתאם לרשיון ה-GFDL של וויקיפדיה (אם כי בוואלה החליטו בכל זאת לתת כסף למימון האנציקלופדיה החופשית).

אחת הטענות שנשמעו נגד וואלה היתה שבעמודי הוואלה!פדיה מופיעה, לצד רשיון ה-GFDL, גם הודעת זכויות יוצרים של וואלה. זו הוסרה משם בעקבות פנייתו של הבירוקרט של וויקיפדיה העברית, דוד שי.

עכשיו מגלה הקורא דן שתקנון השימוש של וואלה מבטל למעשה את ה-GFDL של וואלה!פדיה. התקנון של וואלה, שלינק אליו אפשר למצוא בכל אחד מעמודי וואלה!פדיה, קובע כי

הוראות תקנון זה מתווספות לכל הוראות תקנון אחר המצוי באתר ובמקרה של אי התאמה, גוברות עליהן.

תגובות

5 תגובות לפוסט “וואלה: לא אמרנו “הרצל אמר””

  1. דוד אבוטבול on 3 בינואר, 2006 20:55

    וואלה שוב מצליחים להביא את הזוועה הארצישראלית גם לדפי הרשת.

  2. דורפל on 3 בינואר, 2006 21:32

    לא הייתי מגזים. אני מניח שהם פשוט לא חשבו עד הסוף, כמו מה שבטח קרה עם זכויות היוצרים

  3. יונתן דורטהיימר on 3 בינואר, 2006 21:59

    זה טוב שוואלה נותנים הכרה לויקיפדיה ומחזקים את המותג שלה בקרב הציבור הישראלי.

    אני חושב שזה חשוב מאוד שהגולש ההדיוט, זה שעמוד הבית שלו מכוון לוואלה, יחשף לתוכן הזה. זה מאוד חשוב להעמיד את האינציקלופדיה הזו בחינם לציבור.

    יהיה הוגן בצד וואלה לתרום כסף לויקיפדיה, אבל כפי שאני מכיר אותם, זה לא יקרה.

  4. Jtm on 3 בינואר, 2006 22:58

    למיטב זכרוני, שום כסף לא הולך להיתרם לוויקיפדיה מוואלה.
    ומצב הדברים בוויקיפדיה הוא שמרביתינו לא מרוצים במיוחד מהוויקיפדיה החדשה, מסיבות שונות, אבל לא אכפת לנו במיוחד, בגלל שהוואלה-פדיה לעולם לא תהיה ברמה של המקור. בעיקר כיוון שהיא פשוט שואבת מידע מיושן ולא מעודכן של הוויקיפדיה.
    מצד שני, היום הציעו לבקש מוואלה את מאגר התמונות העצום שלה, כך שייתכן ותועלת כלשהי אכן תצמח לשני הצדדים.

  5. siiie on 4 בינואר, 2006 08:52

    זה רק אני או שוואלה!פדיה לא עובדת כמו שצריך בפיירפוקס?

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.