רוצים חיסיון עיתונאי? אל תקליטו שיחות אוף-רקורד
אילנה דיין הסכימה למסור את קלטות הראיון עם בני הזוג מיכאל ורות האפרתי, החשודים ביצירת תוכנת סוס טרויאני וריגול באמצעותה. המשטרה דרשה מדיין את ההקלטות המלאות אחרי שזו ראיינה את השניים ל”עובדה”, בטענה שהחומר דרוש לחקירה. דיין סירבה בתחילה בנימוק של חיסיון מקורות ואף הלכה לבית המשפט, אך הסכימה להעביר את הקלטות אחרי שנמסר שהאפרתים ויתר על היחסיון.
גם אם נתעלם מההסבר הלא-אפוי הזה (כפי שהעיר האח אהוד, האפרתים נתונים במעצר ומתים לעשות עסקת טיעון — מי יודע אילו לחצים הופעלו עליהם על ידי המשטרה כדי שיגידו שהם מוותרים על החיסיון ועד כמה ההחלטה הזאת התקבלה אצלם מרצונם החופשי), אבל הבעיה פה, כמו במקרה של צווי איסור הפרסום על חקירות, היא המשטרה שממהרת לדרוש (הדרישה לקבל את הקלטות התקבלה לפני שהחקירה נגד האפרתים אפילו התחילה) ובתי המשפט שממהרים למלא את דרישותיה.
ומאחר והמצב הוא כזה, כדאי לנקוט אמצעי מניעה שרפי גינת סיפר שהוא עושה בו שימוש בכלבוטק בהקשר אחר: לא מקליטים ולא שומרים מידע שנמסר שלא לפרסום (אוף רקורד). כשאין חומר, המשטרה יכולה רק לבקש לעצור את העיתונאי עד שימסור לה את המידע האצור בראשו, ואני רוצה לראות את משטרת ישראל מנסה להוציא מידע מאילנה דיין ואת בית המשפט שמורה לעצור אותה על בזיון בית המשפט.
אבל עכשיו יש לדיין קלטות, והשמדתן אחרי שהמשטרה הודיעה שהן חומר חקירה תהווה שיבוש הליכי חקירה, וזו כבר עבירה חמורה הרבה יותר.




אפשר לתמצת את הבעייה – רוצים ש*עיתונאי* יפרסם את הסיפור שלכם ? אל תלכו לאילנה דיין, כי עיתונאית היא לא.
עמית, אתה מוכן להסביר למה אתה לא רואה באילנה דיין עיתונאית? היא עשתה כל מה שהיא יכלה כדי לא לתת את הקלטות.
משפט שדה לסרן ר’ וזה. אתה חייב לקנות טלוויזיה, בנאדם.
עידו?
אתה קונה את הבולשיט של אילנה דיין?
הסכימה?
פחחח…..
בית המשפט פשוט תקע לה את הצורה.
חבל שאילנה דיין משקרת לצופים שלה.
עדיף שתקרא את ההחלטה של בית המשפט שהורה לאילנה דיין למסור את הקלטות.
לא היתה בכלל הסכמה
http://www.law.co.il/computer-law/trojan.pdf
[…] לארי וסרגיי הוציאו פיצ’ר לגוגל טוק, במיוחד בשבילך: […]