AM:PM מתחכמים עם חוק הפיקדון
מחירו המוצג של מוצר חייב לכלול את כל מרכיביו, כמו מע”מ ותוספות שונות. מחירם המוצג של משקאות חייב לכלול את דמי הפקדון על מיכל המשקה. באתר המשרד להגנת הסביבה נכתב במפורש:
ש:האם מחיר המכל כולל את הפיקדון?
ת:כן, המחיר על המוצר חייב לכלול את דמי הפיקדון. זאת אומרת – על המוצר יוציין המחיר אותו נדרש הצרכן לשלם בפועל.
ב-AM:PM, סניף שינקין 24, לא שמעו על העניין הזה:
המחיר ב-AM:PM לא כולל פיקדון. צילום: עידו קינן, cc-by-sa
באתר רשום גם:
ש:האם ניתן להחזיר כל מכל?
ת:ניתן להחזיר מכלים שמוטבע או מודבק עליהם “חייב בפקדון 25 אג'” בלבד.
כיוון שבירה גרולש\חרולש מיובאת מהולנד, אני לא בטוח שהיא חייבת בפיקדון בכלל.
דור, אלא אם הבירה הזאת עשויה מחלב, מוגשת בבקבוק נייר או שהיא משקה נדיר שמיובא חד-פעמית וקיבל אישור, גם היא חייבת בפקדון.
טוב, אז בהחלט לא יפה מצידם. :)
פעם, כשגרתי בקינג ג’ורג’, ניגשתי לסניף האמפם המקומי כדי להיות אזרח טוב ולהחזיר בקבוקים. חלק, זה לא עבר, וגיליתי להפתעתי שהוראות ההנהלה הן: “מותר להחזיר בקבוקים רק אם קונים בכסף משהו בחנות *עכשיו*”. אפילו עד זיכוי הם לא שמעו שם המניאקים (אם זכור לי נכון).
ניסיתי להתלונן במשרד התעשייה, שנורא שמחו ואחרי שבועיים שלחו לי מכתב שהעניין בטיפול. אחרי עוד חודש שלחו לי עוד מכתב, בו הודיעו לי שהנושא עדיין בטיפול ונשלחה תלונה לאמפם. מאז? כלום. נאדא. העניין נשכח.
מוסר השכל? אין ממש. כבר ידענו מזמן שכולם חפיפיניקים פה :]
מצב חמור פעמיים לגבי בקבוקי הבירה של חצי ליטר . זאת כיוון שכאשר מחזירים את הבקבוק מוכנים לתת לך עבורו 1 שח בלבד , בעוד מחיר הפיקדון הוא 1.20 ( כמעו כמו עמלת שימוש בכספומט!). כלומר , הם עושים 20 אגורות נוספות על כל בקבוק ריק.
בתור דור שלישי לפריקים של איכות הסביבה, גיליתי בגיבויו של אבא שאם מתעקשים ולוחצים, גם מקומות כמו רשת אמפם המרושעת מסכימים לחוק הפקדון.
במיוחד שזורקים מילים כמו “הגשת תלונה”.
חבל רק שזה צריך להגיע לכך בכלל, ושמקשים על מי שרוצה לסייע לסביבה ולקיים את החוק.
[…] וזוהי לא הפעם הראשונה. […]
[…] זה לבדו דווח ב-2008 על לפחות שש הפרות של חוק הפיקדון ב-AM:PM (מקרה אחד, מקרה שני ומקרה שלישי של אי הכללת דמי הפיקדון במחיר […]