נוף תל אביבי© הגיע לבלוגוספירה האמריקאית, לרדיו ולפרינט

אני ממשיך פה את המעקב אחרי האזכורים של מבצע אופרה. הצלחנו להיכנס לרדיו, לפרינט ולבלוגוספירה האמריקאית, בין השאר בבלוג של יועץ זכויות היוצרים הבכיר של גוגל. יֶי!

אברי גלעד וג’קי לוי, המילה האחרונה, גל”צ (11/3/2008):
[audio:http://room404.net/wp-content/uploads/2008/03/last-word-galatz-OperaMob2008.mp3]

אייל דץ, טיים אאוט תל אביב (עמוד 16):

נדמה כי בניין האופרה בתל אביב, ללא ספק אחד המבנים הפחות אסתטיים בעירנו, כבר מזמן לא נהנה מכל כך הרבה תשומת לב ציבורית כמו בצהרי יום שישי האחרון (7.3), כשיותר מעשרים איש עמדו מולו ובמשך קרוב לחצי שעה לא פסקו מלצלם אותו כמעט מכל זווית אפשרית.

שרון קנטור, וואלה:

זה אולי ילדותי לצייר כך את התמונה: אנשים עם חליפות בונים מגדלים או חומות. אנשים בטי-שרטים אינם יכולים למנוע או להפיל את החומה והמגדל, אבל הם יכולים לרכוש לעצמם, או להחזיר לעצמם, בעלות על פיסות מרחב. האם המאבקים האלו מועילים? האם אינם מייצרים, בסופו של דבר, מעגל סימביוטי נוח, בו החליפות ממשיכות לבנות והטי-שרטים ממשיכים לשחק באמנות? האם “העלאת המודעות” – והמודעות עולה, עולה וגואה על גלי הגוגל – תייצר בסופו של דבר פעולה ממשית רלוונטית? לי נראה שכן, אבל אני בן אדם אופטימי.

וויליאם פאטרי, יועץ בכיר לזכויות יוצרים בגוגל ולשעבר יועץ זכויות יוצרים של הממשל האמריקאי, כתב עליו בבלוגו The Patry Copyright Blog:

תל אביב היא ישראלית חיונית וחילונית, שכמו ניו יורק לעולם לא ישנה. לאחרונה, כמה מתושבי תל אביב התעצבנו על חוק זכויות יוצרים, בפרט בגלל נסיון למנוע מצלמים לצלם מהרחוב את מגדל האופרה. […] התגובה היתה ‘פלאשמוב’, שבמסגרתו צלמים התאספו מול הבניין וצילמו אותו ב-7 במרץ, ככל הנראה בלי כל תקריות.

ג’ורג’יה הארפר מהמרכז לקניין רוחני בקולג’ של אוניברסיטת מרילנד קראה את הפוסט אצל פאטרי וכתבה על הסיפור בבלוגה, ollectanea© (שבאופן מאוד מתבקש, פועל ברשיון cc-by-nc-nd):

קראתי על צלמים חובבים בתל אביב שסירבו לקבל את זה שאסור להם לצלם בניין שנראה לעין ברחוב ציבורי […] וזה הזכיר לי לפני שני קייצים כששומרים של הפסל או מישהו ניסו למנוע מתיירים בשיקגו לצלם את “השעועית” (“the bean”), פסל נפלא, רפלקטיבי, המשתקף, הגדול בצורה מפלצתית, המעוצב בצורת פול שעועית בפארק ציבורי שם. האינטרנט הוצף בתמונות של השעועית, למרות טענת הזכויות שעמדה בניגוד להיגיון הבריא. אנשים מצלמים דברים כמו השעועית. הם פשוט עושים זאת. אנשים באמת לא מאמינים שמישהו רשאי למנוע דבר כזה. איפה הנזק, הם תוהים. […] זה אחד הסיכונים בחקיקת חוקים שנוגדים את ההיגיון הבריא ואת ההתנהגות האנושית השכיחה – לגרום לעלייה באי כיבוד החוק. זה מצער, אבל חשוב מכך, זה ניתן למניעה. הקונגרס צריך לעצור את ההתנפחות של חוקי זכויות היוצרים שלנו.

תגובות

7 תגובות לפוסט “נוף תל אביבי© הגיע לבלוגוספירה האמריקאית, לרדיו ולפרינט”

  1. אופיר on 12 במרץ, 2008 21:04

    שכוייח!

  2. חגי הלמן on 12 במרץ, 2008 22:47

    אולי כדאי להבהיר לקוראי שני הבלוגים האמריקאים שהחוק הישראלי עומד דווקא לצד המצלמים.

  3. שרון on 12 במרץ, 2008 23:54

    אגב, לבוינגבוינג שלחת לינק, או שהם יצאו מניאקים?

  4. קרצייה on 13 במרץ, 2008 00:38

    צלמים חובבים? כל אחד מאתנו הוא מינימום אנסל אדמס.

  5. תומר on 13 במרץ, 2008 01:12

    מעניין אותי לדעת איך המסר הזה הגיע לדוברי אנגלית. מי העביר אליהם את המסר?

  6. ברק פיטוסי on 13 במרץ, 2008 09:09

    והבוקר היה אייטם אצל אברי והילה בתכנית הבוקר של רשת.
    אני מניח שבהמשך היום יהיה גם וידיאו במכונת הוידיאו באתר רשת.

  7. עידו קינן on 13 במרץ, 2008 11:17

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.