ציטוטים

“וואלה היא לא חברת תוכן באינטרנט, אלא חברת שיווק ופרסום באינטרנט, שמעניקה למפרסמים פתרונות שיווקים” – אילן ישועה, מנכ”ל וואלה, מבהיר סופית שהוא לא בעסקי העיתונות (גלובס, 6/4/2008)

“ייתכן שלא רחוק היום שבו סצינות קולנועיות כדוגמת זו המתוארת בסרט “כל אנשי הנשיא”, שבה שני עיתונאים עשויים ללא חת פוגשים ב”גרון עמוק” בחניון תת-קרקעי אפלולי, יוסבו לפגישה של אוואטרים בעולם הווירטואלי Second Life” – רוני שני (העין השביעית, 30/3/2008)

“מערכת יחסים, אם יורשה לי להיות אובר-גיק לרגע, היא כמו משחק מחשב ממש גרוע – ברגע שנפסלת, אתה חוזר להתחלה, ולמי יש כוח לנסות לעבור שוב את שלבים אחד עד חמש רק כדי להגיע למקום בו היית כשנפסלת?” – נמרוד אבישר (בלוגיקה, 29/3/2008)

“פשוט עשינו חיפוש בבסיס הנתונים והשם שלה קפץ. היא היתה די פרועה” – ג’ו פרנסיס, מייסד אולפני הפורנו החובבני Girls Gone Wild, מגלה שיש לו בדאטהבייס את אשלי דופרה, זמן קצר אחרי שהציע לה מיליון דולר כדי להצטלם אצלו בעירום (E!, 18/3/2008)

“יש לי שעה בערב שאני גולשת. יוטיוב היא הטלוויזיה שלי. כל חודש יש מישהו אחר שאני טוחנת שם, נינה סימון – אי אפשר להפסיק, פארל ויליאמס, מייקל ג’קסון, יסלח לי אלוהים” – דאנה איבגי (הארץ, 18/3/2008)

“אם כבר יש בעיה בזה שאין לי טלוויזיה, זה שמבחינה פוליטית אני קצת מנותקת. צריך להסביר לי מי זה אחמדינג’אד. ככה זה. אני חיה באסקפיזם קשה. לא קוראת עיתונים, לא רואה טלוויזיה, רק יוטיוב. אולי צריכה לבוא כאן המורה שתגיד לי, ‘דאנה איבגי, תפסיקי לחלום'” – דאנה איבגי (הארץ, 18/3/2008)

“אני לא יודע לעבוד עם מחשב. דינוזאור. אני לא מדפיס לבד. או שאני כותב או שאני מכתיב. ממש ככה. נכה מוחלט” – עו”ד אלדד יניב (גלובס, 22/2/2008) (ויה ולווט)

“פתחתי את האינטרנט כדי לראות את ההגדרה בחוק של לוחם בלתי חוקי. כתוב כאן: אדם שנטל חלק בלתי חוקי בפעולות איבה נגד מדינת ישראל בין במישרין ובין בעקיפין, אך אינו נמנה עם כוחות צבא וכו’. אני מהדור הישן, אז דבר ראשון הלכתי לחפש כאן את היועץ המשפטי, ששנים היה יושב כשמתעוררות שאלות כאלה שחשוב שמישהו ייתן תשובה עליהן. לא ראיתי את היועץ המשפטי, אמרתי, ננסה עם זה. אז פתאום אפשר להיכנס לאינטרנט, אפשר להקליד ב’גוגל’ ‘לוחם בלתי חוקי’, ואלה התוצאות שקיבלתי. אז בגלל זה אולי לא צריך יועצים משפטיים יותר. אבל אני עדיין מעדיף שיהיה יועץ משפטי. כדאי שזה ייעשה” – ח”כ מיכאל איתן מהרהר בהחלפת מני מזוז במנוע חיפוש (האתר של ח”כ מיכאל איתן, 28/3/2008)

“לא הבנתי במה מדובר והתייחסתי אליהן כגרסה משודרגת של העוקץ הניגרי” – יואב עזר, מנכ”ל חברת קוגניוויו, על אימיילים שקיבל מזימבאבווה לאחר שהאופוזיציה שם האשימה את החברה שלו בסיוע למוסד בזיוף רשימת הבוחרים לטובת הנשיא רוברט מוגאבה (מעריב, 31/3/2008)

“זה מביך מאוד. אני כועס על עצמי שלא בדקתי מספיק טוב לפני שבחרנו בו. אני מודה שבתהליך הסינון היינו צריכים לבדוק קצת יותר לעומק, ואני משוכנע שבחיפוש קצר בגוגל היינו מגלים שהוגשו נגדו בעבר תלונות על הטרדה מינית” – אחד מחברי הוועדה לבחירת מדליקי המשואות מצר על שלא בדק את עברו של יוסי שדה, שתחקיר של מעריב מאשים אותו בהתעללות בילדים שהיו תחת מרותו (מעריב, 27/3/2008)

“פעם, כשהייתי מכור לטטריס, הייתי הולך ברחוב ומדמיין בניינים נופלים, מסתדרים על האדמה ונעלמים. כל מי ששיחק טטריס מכיר את התחושה הזו, ואולי זו ההצצה האינטימית ביותר שאנו יכולים לקבל אל תוך מי שהיה בובי פישר. כך לבטח הוא ראה את העולם, רק בעוצמה גבוהה פי אלף. בעוצמות האלה קשה לחיות, ומפעל החיים של פישר אכן היה להתרחק כמה שאפשר מהעולם” – דרור פויר (החיים בהיר, 29/1/2008)

“אני לא מתלהב מהרעיון של צעיר שיושב ליד המחשב, צופה בווידאו ובפורנו, לוקח שלוק מבקבוק בירה ומצביע מתי שמתחשק לו” – ירוסלב קצ’ינסקי, ראש ממשלת פולין לשעבר ומנהיג האופוזיציה בהווה, מתנגד להצבעה ממוחשבת בבחירות בפולין. ויש גם הסבר: הגולשים הם “הקבוצה שהכי קל לבצע עליה מניפולציות, להציע לה עבור מי להצביע” (רויטרס, 12/3/2008)

“אין לי כוונה להיכנס לכל הפורומים והצ’אטים והבלוגים, למעט מקומות שבהם אנחנו נזהה חד-משמעית שיש פגיעה בביטחון. מקור הכוח של האינטרנט, שזה בליל המידע הזה, הוא גם מקור החולשה שלו. לכן, להבדיל מהרבה אנשים, אני לא רואה באינטרנט סכנה כזו גדולה. תגיד לי איך מבליל השטויות שהאויב קורא באינטרנט הוא אמור להבין שדווקא ההתייחסות בטוקבק מספר 82 היא ההתייחסות הנכונה?” – הצנזורית הצבאית הראשית, סימה ואקנין-גיל, על פעולתה בקרב אתרי אינטרנט (הארץ, 21/3/2008)

“האיש לא עשה כלום חוץ מלהוסיף לעצמו עוד עמודים בגוגל. פופוליזם לשמו” – בכיר אנונימי ב-yes על פעילותו הרגולטורית של יגאל לוי, היו”ר הזמני וקצר המועד של מועצת הכבלים והלוויין (גלובס, מרץ 2008)

“הדימוי המשוחרר והצעיר של גוגל הוא לא אמיתי. זה ארגון מסודר מאוד, היררכי מאוד, שגם מה שאחר ומקורי בו מתקיים במסגרת קבועה מראש. למשל, הנוהג שלפיו לכל עובד מותר לעשות מה שהוא רוצה ב-20% מהזמן שלו אמנם פועל – אבל אלה 20% מתוך 120%, כך שבדיעבד זו היתה פנטזיה מטופשת שלי לגנוב ראיון עם המייסדים” – אילנה דיין, שעשתה כתבה על גוגל ל”עובדה”, שומרת את הביקורתיות שלה לראיון עיתונאי (מעריב, 23/3/2008)

תגובות

3 תגובות לפוסט “ציטוטים”

  1. איציק א on 21 באפריל, 2008 00:49

    זה הפרק הראשון מתוך ספר הציטוטים החדש שלך?
    פרץ ציטוטים מהארכיון? (ינואר-מרץ..)

  2. נמרוד on 21 באפריל, 2008 01:59

    אני לא בטוח איך אתה רואה כל ציטוט וציטוט – אבל אני רואה פה גם ציטוטים מהסוג המעניין (דרור פויר), המשעשע (ג’ו פרנסיס) והמגוחך (רוני שני) – כשכולם מובאים יחדיו בלי פרשנות שלך, קשה לדעת איך אתה רואה כל אחד מהם ולמה.

  3. נמרוד אבישר on 21 באפריל, 2008 09:10

    איזה אוסף ציטוטים מהנה. יש איזה משהו באוסף של קטעים נבחרים שעושה קריאה כיפית ממש. וכשמישהו כמוך, שמכיר כל חור ברשת ותופש כל שטות בעיתונות, אוסף אותם, אז זה ממש כיף. אולי לעשות מזה מנהג?
    (אבל למה בבלוגלי, למה?)

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.