גם ב-IRC לא נרשמה תנועה חריגה בעקבות פרשת אולמרט-טלנסקי
גדי להב כתב היום בדה מרקר:
ביום רביעי האחרון נתבשרו אזרחי ישראל על פרוץ תהליך השלום בין ישראל סוריה. […] ביום רביעי האחרון קרה דבר מוזר: מבדיקה קצרה שערכתי, התברר כי למרות החדשה המרעישה, לא השתנה דבר בטראפיק של אתרי החדשות – לא באתרי קבוצת הארץ, לא בוואלה, לא בנענע10 ולא בחדשות ערוץ 2 שבאתר קשת. המסקנה המתבקשת מכך: הציבור חושב שהשאלה אם מדובר בספין אינה חשובה. הוא נמצא רחוק מאוד מכך. הציבור כל כך ספקן – שהוא החליט בשקט, בלי מחאות גדולות, פשוט לא להתעניין בנושא.
זו מסקנה אפשרית אחת. מסקנה אפשרית אחרת היא שלהב פשוט בדק באתרים הלא נכונים – וואלה הפופולרי לשלל שימושים שחדשות הוא לא המוביל שבהם, קבוצת אתרי הארץ מתחלקת לדה מרקר הכלכלי, עכבר העיר הבידורי-תרבותי והארץ, שרחוק מלהיות אתר חדשות מוביל ברייטינג; נענע10 עם המיתוג הלא-ברור; ואתר קשת המוקדש לכוכב נולד וארץ נהדרת. בדוק את ynet, אתר החדשות הגדול בארץ; את NFC, שאולמרט הוא אחד מכוכביו הראשיים והקבועים; ואת פורום הסקופים של רוטר.נט, וחזור אלינו עם התוצאות.
תגובות
12 תגובות לפוסט “גם ב-IRC לא נרשמה תנועה חריגה בעקבות פרשת אולמרט-טלנסקי”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
לאו דווקא. אם הציבור אכן היה מתעניין, היית רואה את זה גם בוואלה, נענע ויתר האתרים. לומר שאם שם לא זז עדיין יכול להיות שבוויינט לבד היה זינוק של אחוזים ניכרים זה קצת לחשוב שרק בוויינט יש חדשות, ושאם יש עניין שמעניין באמת את הציבור זה יתבטא רק שם. אהם, מחשבה קצת רני רהבית.
גדי, כשיש אירוע חדשותי חשוב ואתה רוצה להתעדכן בו, אתה הולך לוואלה, לנענע10 או ל-ynet?
אותי דווקא מעניין איך הוא קיבל את הנתונים, כי גם אני רוצה.
עידו, אני זה לא דוגמא לכלום.
כשיש אירוע חדשותי, גם קוראי וואלה מעיינים בחדשות. וגם אלו של נענע. הם לא מחזיקים שם מערכות רק כדי שיהיה לך על מי להריץ דאחקות. אם זו הנחת היסוד שלך, למה אתה טורח בכלל להריץ את להב להביא לך מסקנות?
עזוב, קורה. מודה ועוזב ירוחם משל. רק תודה כבר.
לא הבנתי. אם עידו מודה שהוא טעה הוא צריך לקרוא את שליחות ודרך של ירוחם משל? עידו, אל תודה!
ועכשיו ברצינות: איך גדי להב בדק את הטארפיק של כמה מהאתרים הגדולים בישראל? נגיד שאני אידיוט. תסבירו לי כמו שמסבירים למישהו שעובד בטלוויזיה. איזה כלי אמין יש ללהב לבדוק את הטארפיק של כל האתרים האלו שלי אין? גם אני רוצה לדעת מה הטראפיק של המתחרים שלי?
לי, דרך אגב, יש כלי מאוד אמין כדי לבדוק את רמת ההתעניינות של הגולשים באייטם מסויים. קוראים לו גוגל טרנדס.
אבל גדי, לא היה קורה כלום אם גדי היה בודק גם בווינט ובנפס.
זה היה מחזק את טענתו. אי אפשר להתעלם משני אתרי ניוז מרכזיים שכאלו.
[…] השלום עם סוריה, על סמך בדיקתו את הטראפיק במספר אתרים. עידוק חושב שהוא לא בדק את האתרים הנכונים. אני מוצאת שהתזה של […]
כשיש אירוע חדשותי גדול, באמת גדול (אריק שרון נופח את מוחו, נגיד) , רואים את זה בכל האתרים הגדולים (לפחות באלקסה רואים). יש יותר כניסות, יותר קליקים פר גולש. גדי להב צודק לגמרי כשהוא טוען שהבדיקה שלו (איך הוא בדק זו שאלה אחרת) היתה צריכה להניב תוצאות שקל להבחין בהן אם אכן היה מדובר באירוע שמישהו מוותר על פיהוק בשבילו. והוא גם צודק לגמרי כשהוא אומר שצמד הבדרנים חקירה-ושלום לא מעניינים אף אחד.
ואולי זו בכלל לא הדרך לבדוק? אולי הדרך לבדוק היא התנועה בתוך האתר לתוך האייטמים הספציפיים? אולי יש מספיק אנשים שבכל מקרה נכנסים לאתרים האלה?
חברה חברה, רגע רגע. למה אתם נחפזים למסקנות בלי לבדוק?
ראשית – בדקתי בצורה הפשוטה ביותר: הרמתי טלפון ושאלתי. לא ביקשתי נתונים מדוייקים אלא שאלתי אם היה שינוי כלשהו בטראפיק. בכל המקרים נעניתי בשלילה.
שנית, בדקתי גם בויינט אבל התשובה מהם הגיעה מאוחר יחסית ולכן לא נכנסה (נכון שזה בלוג, אבל זה מתפרסם גם בפרינט).
שלישית, כמי שאחראי על אתר הארץ והקים את וואלה! חדשות, אני יכול להבטיח לכם: לא רק בויינט קוראים חדשות ולא רק ויינט מגיב לאירועים גדולים. וואלה חדשות הוא אתר החדשות השני בגודלו בישראל, גדול יותר מנרג’ חדשות (אולי אפילו גדול מנרג’ כולו), ובטח גדול מנפס.
לגבי אלקסה – זה כלי לא מספיק אמין. לגבי גוגל טרנדס – הנתונים לא תמיד מוצגים במהירות כזו גדולה (כלומר האתר לא תמיד מעודכן על אתמול או היום).
[…] הישראלי, וייחס זאת לחוסר עניין של הציבור בנושא. אני טענתי שהוא בדק באתרים הלא-נכונים (כי הוא לא בדק את ynet, אתר […]