מנהלת ישראבלוג: “בא לי גם שבלוגרים יחשפו עיתונאים עצלנים”
דיברתי עם מנהלת ישראבלוג, אילנה תמיר, על היוזמה שלה לחבר בין דוברים ויחצנים לבין בלוגרים. הנה השיחה שלנו, ואחריה המכתב המלא ששלחה למשרדי היחצנות.
[עדכונצ’יק 12/6/2008 1:42] את הראיון עם אילנה תמיר ערכתי בטלפון. אחר כך היא סימסה לי שהיא יוצאת לא מובנת, וביקשה שאערוך אותה קצת. אני לא אוהב לערוך מרואיינים, אז ביקשתי ממנה שתעשה זאת. בסוף העדכונצ’יק תוכלו לקרוא את הראיון הערוך, ובסוף הפוסט את הראיון המקורי, המתומלל כמעט אחד לאחד מהשיחה שלנו. מי שירצה ימצא שם שיעור קטן בהבדל בין איך שאנשים מדברים על פה לבין איך שהם מתבטאים בכתב, דילמה שכתבים ועורכים מתמודדים איתה כמעט בכל ראיון וציטוט. [\עדכונצ’יק]
עידוק: מאיפה הגיע הרעיון?
תמיר: “מכמה מקומות: ביום הראשון שנעשיתי עיתונאית הבנתי עד כמה מספר האייטמים שמופיעים בעיתונות ושנראה כאילו עומד מאחוריהם תחקיר מקיף אבל בעצם הם מגיעים מהודעות לעיתונות, הוא עצום. הבנתי שעולם העיתונות הוא לא איזשהי חוכמת הנסתר. מהצד השני, אני מקבלת מלא מלא הודעות לעיתונות, שהן מאוד מעניינות, אבל אף עיתונאי לא בוחר להתעסק בהן, בגלל כל מיני שיקולים – או שלדעתם זה לא מעניין את הציבור, או שהנושא קטן מידי או שולי מידי. וגם בעקבות איזשהו פוסט ממש ישן של אורי ברוכין, על כך שלא התפתחה בארץ סצינה של בלוגרים שיכולים לתת פייט רציני לעיתונאים. מהסיבות האלו, חשבתי לנסות לקרב את הבלוגרים לנקודת הפתיחה שיש לעיתונאים ולראות מה הם יעשו מכאן והלאה.
“אני מנסה להימנע עכשיו מהוויכוח האם בלוגרים באמת יכולים להיות עיתונאים או לא. אומנם בהחלט יש מקום לוויכוח בנושא הזה, אבל בנתיים הפרויקט הוא ממש ראשוני וניסיוני, ככה שעוד מוקדם לדבר. גם לא רציתי להגביל את זה ולעשות את זה משהו שסגור רק לבלוגרים בישרא-בלוג, ולכן בחרתי להשתמש בגוגל-גרופס, כדי שכל הבלוגרים בארץ, גם בלוגרים מפלטפורמות אחרות כמו תפוז ובלוגלי ובלוגרים עצמאיים, יוכלו לקחת חלק.
“ויאללה, שיהיה פה קצת בלגאן. בא לי שבלוגרים יחשפו עיתונאים עצלנים, שמעתיקים הודעות לעיתונות או מסלפים, כי עכשיו הכל יהיה נגיש לכל מי שרוצה. ובא לי לראות בלוגרים שנכנסים לאיזושהי נישה שלא מטופלת בשום מקום, או שהטיפולים בה מפוזרים, ומתמקצעים בה. כמובן שהודעה לעיתונות היא רק נקודת פתיחה ומשם צריך להשקיע ולעשות תחקיר”.
יחצנות זו לא נקודת הפתיחה היחידה. וזה שהעיתונות היום מורכבת מ-70% הודעות לעיתונות זה לא חיובי, זה לא דבר טוב.
“ברור שלא. במובן מסויים, ישנה סכנה שאנחנו עכשיו נותנים ליחצנים את הבלוגוספירה על מגש. וישנה סכנה שהבלוגוספירה תהפוך לאוסף של הודעות לעיתונות זבליות. אבל בכל אופן, אני מנסה לסמוך על האינטליגנציה של הבלוגרים ועל האינטגריטי שלהם. רבים בעיניי היתרונות מהחסרונות”.
הרבה זמן אני חושב על לבנות מערכת שבה יחצנים יזינו מידע לפי תחומים, ובלוגרים יירשמו לפי תחומים. את מצאת את הדרך הכי פשוטה לעשות את זה.
“ניסיתי קצת לפנות לכל מיני גופי תיווך שכבר עושים דברים כאלה, אבל הם די לא הבינו מה אני רוצה מחייהם. או שהם אמרו שזה רעיון נחמד אבל אין להם את המשאבים, או שהם התעלמו . בנוסף, צריך לזכור שכל עולם היחצ”נות כיום מבוסס על משלוח אימיילים, וכל מה שטיפה מסובך עלול להקשות על יחצנים, כך שהיה נראה לי שהדבר הכי פשוט בשבילם יהיה לקחת כתובת אימייל, להדביק אותה ברשימת הדיוור הקיימת שלהם שהם משתמשים בה כל הזמן, וזהו. בלי לטרוח מעבר לכך”.
יכול להיות המון ספאם.
“בין היתר גם בגלל זה בחרתי להשתמש בגוגל גרופס. יש שם אופציה לעשות מוניטורינג ואתה בכלל לא חייב לקבל את כל ההודעות לאימייל, אלא לבחור לעשות דייג’סט ולקבל אותן במרוכז פעם ביום”.
זה יהיה מנוהל?
“כרגע אני לא רוצה להיכנס לניהול. אולי עם הזמן אני ארגיש שאני חייבת לנהל את זה, אבל אני מקווה שלא תהיה ממש הצפה. בינתיים זה יתנהל מעצמו”.
המכתב של תמיר למשרדי יחסי הציבור:
שלום רב
שמי אילנה תמיר, ואני מנהלת את מערכת הבלוגים ישרא-בלוג. רציתי להציע לך, כדובר/ת ו/או איש/אשת יחסי ציבור, להשתתף בפרויקט חדש שלנו ולהזמין אותך להשתמש בכלי שיאפשר לך לשלוח בחינם וללא מאמץ “הודעות לעיתונות” לבלוגרים, לצד ההודעות הנשלחות לעיתונאים ממוסדים.
כמה מילים על ישרא-בלוג
ישרא-בלוג הינה מערכת הבלוגים הותיקה והגדולה בישראל ושייכת לפורטל נענע 10, מבית ערוץ 10. יש בה כ-400 אלף בלוגים פתוחים, ומתוכם כ-50 אלף בלוגים פעילים. מבקרים במערכת כ-55 אלף גולשים שונים (יוניקים) ביום.
מגוון נושאי הכתיבה הוא רחב. חלק מהבלוגרים בוחרים לכתוב על חייהם הפרטיים והיומיומיים וחלק אחר בוחר להתמקד בתחום ספציפי כמו אקטואליה, תיאטרון, טלוויזיה, אקולוגיה ועוד.
בשביל מה אנחנו עושים את זה?
המטרה שלנו בנענע 10 היא לחזק את מידת השפעתם של כל הבלוגרים הישראלים (גם בישרא-בלוג וגם בפלטפורמות אחרות) בשיח הציבורי הכללי, לקדם את הבלוגוספירה (סצנת הבלוגים) כגוף משלים לעיתונות הממוסדת ולעודד את אותם בלוגרים המעוניינים ליצור עיתונות אזרחית ולהתמחות בתחומי סיקור שמעניינים אותם.
מה יוצא לך מזה?
יצירת שיחה (באזז) – גם אם מבחינה מספרית קהל קוראי הבלוגים הוא לפעמים נמוך מקהל הקוראים של העיתונים המודפסים והאתרים הגדולים, זהו קהל קוראים מעורב, שמשתתף באופן פעיל בדיונים ומעביר מסרים באופן ויראלי “מפה לאוזן”. אחד התחומים החמים ביותר היום בשיווק הוא ה- Conversation Marketing, ומותגים וארגונים רבים עושים מאמצים רבים כדי להשתלב בשיחה שנערכת בין גולשים ובלוגרים באינטרנט.
אג’נדה אלטרנטיבית – מאחר שבלוגרים לא מחויבים לשיקולי רייטינג, בעלות צולבת ושאר שיקולים המופעלים על ידי עיתונאים רגילים, הבלוגרים יכולים לבחור לעסוק באייטמים שמסיבה כזו או אחרת לא מוצאים את דרכם לעיתונים, או שזוכים לסיקור מינימלי. הם יכולים לבחור להתייחס דווקא לנושאים שנמצאים בשולי החדשות, או לסקר את האייטמים מזווית מעניינת ולא שגרתית.
הגדלת נוכחות במנועי חיפוש – מכיוון שבלוגרים כותבים באינטרנט, ולרוב מקפידים לצרף קישורים (לינקים) למושאי הכתיבה שלהם, ככל שיותר בלוגרים יכתבו על הלקוח שלכם, כך גם תגדל בצורה משמעותית מידת האיזכורים שלו ברשת, ובאופן טבעי יגדל גם הדירוג שלו במנועי חיפוש כמו גוגל, כלומר האתר שלו יופיע במקומות גבוהים יותר בגוגל בעת חיפוש מילות מפתח רלוונטיות.
השפעה על התקשורת הממוסדת – רבים מהעיתונאים משתמשים בבלוגים כמקורות מידע וכן כמושאי סיקור. לא אחת קרה, גם בעולם וגם בישראל, שאייטמים גדולים שפורסמו בעיתונות הממוסדת הגיעו במקור מבלוגים.
כללי המשחק
אומנם ישנם לא מעט בלוגרים בארץ ובעולם שהמוניטין שלהם הוא הדבר החשוב להם ביותר, והם יהיו מדויקים ונאמנים לאמת (ולפעמים הרבה יותר מאשר עיתונאים רגילים), אך אין הם בהכרח אמונים על כללי האתיקה העיתונאית ולכללים הלא כתובים שישנם במערכת היחסים העדינה בין עיתונאים לאנשי יחסי ציבור. לפיכך, חשוב להיות מודעים לכמה עקרונות:
• הניחו מראש שכל דבר שתשלחו יכול להתפרסם. אל תסמכו על הבלוגרים ש”יוציאו אתכם טוב”.
• אל תשלחו הודעות תחת אמברגו.
• אל תשלחו פרטים אישיים שאינכם מוכנים שיהיו גלויים, כמו מספרי טלפון של ידוענים.
• היזהרו משגיאות כתיב. הבלוגרים יחגגו על זה.
• כבדו את אלמוניותם של הבלוגרים שבוחרים לכתוב שלא בשמם האמיתי.
• אל תצפו לכך שתוכלו להרים טלפון לכותב או לעורכיו במטרה לנזוף בו או לנהל משא ומתן. במידה וברצונכם להגיב לדברים שנכתבים בבלוג, הדרך הטובה ביותר היא פשוט לכתוב תגובה מתחת לפוסט, בשמכם האמיתי. לרוב גם תוכלו ליצור קשר עם כל בלוגר באמצעות כתובת האימייל המופיעה בבלוג.
• אומנם חלקם מהבלוגרים וודאי ישמחו לבדוק מוצרים, אבל אל תחצו את הגבול ואל תנסו “לשחד” אותם ולפתות אותם במתנות.
• האחריות על שליחת ההודעות ועל תוצאותיהן מוטלת עליכם.
אז איך זה עובד?
כל שיש לעשות הוא לצרף את כתובות האימייל המופיעות להלן, לרשימות הדיוור שכבר יש לכם, בחלוקה לנושאים:
אקטואליה
(פוליטיקה, צבא, בטחון ..)
pr2israbloggers-currentaffairs@googlegroups.comחברה ורווחה
(בריאות, חינוך, זכויות אדם ואזרח ..)
pr2israbloggers-socialaffairs@googlegroups.comכלכלה
(עסקים, שוק ההון, נדל”ן, צרכנות..)
pr2israbloggers-finance@googlegroups.comמדע וטכנולוגיה
(חוץ ממחשבים)
pr2israbloggers-science@googlegroups.comמחשבים
(חומרה, תוכנה, אבטחת מידע, אינטרנט, תרבות דיגיטלית..)
pr2israbloggers-computers@googlegroups.comתרבות ובידור
(אומנות, ספרות, מוזיקה, רכילות, סלבס, טלוויזיה, קולנוע…)
pr2israbloggers-culture@googlegroups.comלייפסטייל
(אופנה, אוכל, עיצוב הבית, תיירות, יחסים..)
pr2israbloggers-lifestyle@googlegroups.comספורט
pr2israbloggers-sports@googlegroups.comסביבה ואקולוגיה
pr2israbloggers-environment@googlegroups.comבבקשה שלחו כל הודעה רק לכתובת האימייל הרלוונטית.
כל בלוגר שיהיה מעוניין לקבל את ההודעות, ירשם באופן אקטיבי לקבוצת הדיוור בנושא שמעניין אותו, ויוכל לקרוא אותן ברשת או לקבל אותן באופן ישיר לתיבת האימייל שלו.
אשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה.
בברכה,
אילנה תמיר
מנהלת ישרא-בלוג
נענע 10
[הראיון המקורי, מתומלל משיחת הטלפון]
עידוק: מאיפה הגיע הרעיון?
תמיר: “מכמה מקומות: ביום הראשון שנעשיתי עיתונאית הבנתי כמה מהאייטמים הרגילים בעיתונות, שנראה כאילו עומד מאחוריהם תחקיר מקיף, בעצם מגיעים מהודעות לעיתונות. ככה שזה לא איזשהו חוכמת נסתר להיות עיתונאי; מהצד השני אני מקבלת מלא מלא הודעות לעיתונות, מאוד מעניינות, שאף עיתונאי לא בוחר להתעסק בזה, בגלל כל מיני שיקולים, בגלל שזה לא מעניין את הציבור או קטן מדי או שולי מדי; וגם בעקבות איזשהו פוסט ממש ישן של אורי ברוכין, על זה שלא התפתחה [בארץ] סצינה של בלוגרים שיכולים לתת פייט רציני לעיתונאים, חשבתי לקרב את הבלוגרים לנקודת הפתיחה שיש לעיתונאים ולראות מה הם יעשו מכאן והלאה.
“אני מנסה להימנע מהוויכוח של האם בלוגרים באמת יכולים להיות עיתונאים או לא. יש מקום לוויכוח בנושא הזה, אבל זה ברמת הניסוי. גם לא רציתי להגביל את זה ולעשות את זה משהו פנים ישראבלוגי, אז עשיתי את זה בגוגל-גרופס, כדי שכל הבלוגרים, גם בלוגרים מפלטפורמות אחרות, מתפוז, ישתתפו בזה.
“ויאללה, קצת בלגאן. בא לי גם שבלוגרים יחשפו עיתונאים עצלנים, שמעתיקים הודעות לעיתונות, או מסלפים, כי הכל יהיה נגיש לכל מי שרוצה. ובא לי לראות בלוגרים שנכנסים לאיזושהי נישה דוך, שלא מטופלת בשום מקום, או שהטיפולים מפוזרים, ובלוגרים שמתמקצעים באיזו נישה מאוד קטנה, שמלקטים את ההודעות לעיתונות, שהולכות לאיבוד. זה לא רק הודעות לעיתונות, משם והלאה מתחילים לעשות איזשהו תחקיר. לנסות לראות אם ברגע שמקרבים בלוגרים לנקודת הפתיחה של עיתונאים, מה הם יכולים לעשות מכאן והלאה”.
יחצנות זו לא נקודת הפתיחה היחידה. וזה שהעיתונות היום מורכבת מ-70% הודעות לעיתונות זה לא חיובי, זה לא דבר טוב.
“ברור שלא. במובן מסויים, יש סכנה שאנחנו נותנים על מגש ליחצנים את הבלוגוספירה. ישנה סכנה שהבלוגוספירה תהפוך לאוסף של הודעות זבאלה לעיתונות, אבל אני מנסה לסמוך על האינטליגנציה של הבלוגרים ועל האינטגריטי שלהם. רבים בעיניי היתרונות מהחסרונות”.
הרבה זמן אני חושב על לבנות מערכת שבה יחצנים יזינו מידע לפי תחומים, ובלוגרים יירשמו לפי תחומים. את מצאת את הדרך הכי פשוטה לעשות את זה.
“ניסיתי קצת לפנות לכל מיני גופי תיווך שעושים דברים כאלה, אבל די לא הבינו מה אני רוצה מחייהם. או שהם אמרו שנחמד אבל אין להם משאבים, או שהתעלמו. בגלל שכל העולם הזה עובד עם אימיילים, וכל מה שטיפה מסובך יכול להקשות על יחצנים, אז נראה לי הדבר הכי פשוט לקחת, להדביק את זה ברשימת הדיוור שלהם, שהם משתמשים בה כל הזמן, וזהו. בלי טרחה מכאן והלאה”.
יכול להיות המון ספאם.
“בגלל זה גם בחרתי בגוגל גרופס, כי יש שם אופציה לעשות מוניטורינג. אתה לא חייב לקבל את זה לאימייל בכלל, אתה יכול לעשות דייג’סט של לקבל רק פעם ביום”.
זה יהיה מנוהל?
“אני לא רוצה להיכנס לניהול. אולי עם הזמן אני ארגיש שאני חייבת לנהל את זה. אני מקווה שלא תהיה ממש הצפה, ובינתיים אני לא מתכננת לנהל את זה – זה יתנהל מעצמו”.
תגובות
31 תגובות לפוסט “מנהלת ישראבלוג: “בא לי גם שבלוגרים יחשפו עיתונאים עצלנים””
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
[…] 20:03] המכתב המלא וראיון עם אילנה תמיר כאן […]
רעיון יפה… איפה אני כבלוגר רואה את אותן הודעות לעיתונות? איפה הן מתפרסמות?
איזה רעיון נפלא! אני שולח לכאן אנשים משתיל כדי שיספרו על זה לארגונים. טוב לא רק יחצנים.
משום מה אני לא מצליח למצוא את הקבוצות המדוברות בגוגל גרופז’, מצד שני לעולם לא יצא לי להשתמש בשירות הזה אז יתכן שאני עושה משהו לא נכון. מישהו? X:
יוזמה יפה.
אגב, מאגר די גדול ועדכני של הודעות לעיתונות, בעבור מי שרוצה לחפש אותן בעצמו, אפשר למצוא באתר הזה של יפעת: http://www.infor.co.il/PressSrc.asp
אם היא לא תהרוג אותך על התמונה הזאת, היא בן אדם גדול באמת.
מצטער על הציניות, אבל זה לא רשימות תפוצה של CAN-SPAM?
“בגלל זה גם בחרתי בגוגל גרופס, כי יש שם אופציה לעשות מוניטורינג. אתה לא חייב לקבל את זה לאימייל בכלל, אתה יכול לעשות דייג’סט של לקבל רק פעם ביום”.
יאללה, תעשו את הראיון באנגלית וזהו.
לRandom Otako – כנס לגוגל גרופס (groups.google.com) וחפש שם את הקבוצות לפי השם שמופיע בפוסט של עידוק לפני השטרודל (נאמר, בשביל הקבוצה על המדע: pr2israbloggers-science).
לתומר – אני מניח שזה יכול להפוך, אבל יכול גם לא. מאוד תלוי באיך ישתמשו בזה, לא?
ובכללי – לאחרונה פרסמתי פוסט בנושא, אבל מכיוון די הפוך, אם מישהו מעוניין: http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=11789&blogcode=9291853
הקטע במכתב בו אילנה תמיר מדברת על “כללי המשחק” מחזק, לדעתי, את הטענה שאני טוען בו.
מחזק את דורה, היא תרצח אותך. אני לא מכיר את אילנה, אבל היא תרצח אותך.
Have you lost your mind or did you do it on purpose?
The picture is HORRIBLE
אילנה רוצה שבלוגרים יהיו עיתונאים? שתספק להם הגנה משפטית. עד אז אני מציעה לקרוא את מה שכתב על זה אורי קציר.
http://www.aplaton.co.il/story_441
[…] עידוק דיווח על היוזמה החדשה והברוכה של אילנה תמיר מישראבלוג. […]
[…] לפתיחת ערוץ תקשורת בין אנשי יח”צ לבין בלוגרים (עידו קינן מדווח בהרחבה) נחשפתי למנהג הנפסד של יחצ”נים להפיץ את ההודעות […]
זאת מן הסתם התלהבות חולפת של היום הראשון, אבל בינתיים כבר כתבתי שני פוסטים בתגובה להודעות היחצנות (מצד שני, אם הפוסטים שלי הם אופייניים סביר להניח שכל הפרויקט ייגנז).
אחד בהיתוך
http://zilzul.com/coldfusion/?p=2860
ואחד אצלי
http://false.blogli.co.il/archives/255
(ובמלים אחרות: לאן שולחים כאן טראקבקים?)
[…] שלחה מכתב לדוברים ויחצ"נים ובו היא מציעה להם לשלוח לבלוגרים הישראלים את מרכולתם. עידו קינן ראיין אותה על הצעד […]
לטעמי התמונה מקסימה.
[…] (ואין מספיק כוח אדם בשביל לטפל בשני הדברים גם יחד). דרך המיזם החדש של אילנה תמיר נתקלתי בידיעה יחצ”נית על אפשרות חדשה וחביבה במילון […]
[…] נוספת: עידו קינן מדבר עם אילנה תמיר על המהלך פנינה ראשונה: פסטיבל האוכל הכשר מקבל […]
אבל לא מקבלים מוצרים לתינוקים, מה זה שווה?
הביקורות המעטות שכתבתי עד עכשיו בבלוג שלי על הצגות וקונצרטים וספרים נמצאות בגוגל במקום יותר גבוה מאשר רוב-רובן של הביקורות שהתפרסמו בפורטלים הגדולים (“הארץ” ו”וויינט” וכו’). אם הייתי מקבל כרטיסים וספרים בחינם אז הייתי הולך יותר וכותב יותר, אבל אני לא יכול להתחייב להענות לכל הזמנה, אלא אם ישראבלוג ישלמו לי שכר-סופרים.
למשל הביקורת הזאת על ההצגה “האב” ב”הקאמרי”, מבלי שעשיתי מאמץ מיוחד להפיץ אותה:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=98991&blogcode=6776558
[…] כותב שאילנה תמיר, מנהלת ישראבלוג פונה ליח”צנים ודוברים, ומבקשת לכתב הודעות לעיתונות גם לקבוצות של גוגל, אליהן […]
עדין לא מצאתי את זה… משהו יכול לתת קישור מדויק לגוגל גרופס? כי אני לא מצליחה למצוא את זה עצמאית באמצעות חיפוש. זה קצת בעייתי לא?
[…] בלוגרים שרוצים לקבל הודעות לעיתונות במסגרת המיזם של מנהלת ישראבלוג, אילנה תמיר, יכולים למצוא את כל הפרטים בפוסט שתמיר פרסמה בבלוג הרשמי של ישראבלוג, או דרך הלינקים לעיל: […]
[…] מלים רבות כבר נשפכו בנוגע למיזם (המעניין) של אילנה תמיר מישראבלוג להפצת הודעות לעתונות גם לבלוגרים. אבל הנה לדעתי* הסיבה העיקרית שבגללה זה פשוט לא יצליח: […]
הפלוס העיקרי שאני רואה ביוזמה הזו היא שאולי יחצ”נים יקראו ויבדקו שוב את המייל לפני שהם שולחים אותו ויבדקו שאין בו טעויות…
50 אלף בלוגים פעילים, 55 אלף כניסות יוניקות ביום.
אם נניח שבלוג ממוצע משחרר פוסט (נהיה פסימיים) פעם בשבוע, אז יש לנו כ7000 פוסטים ביום.
מה שאומר שפוסט ממוצע מושך משהו כמו 7-8 קוראים.
סביר להניח גם שחלק משמעותי מהכניסות נוצרות על ידי הבלוגרים עצמם.
[…] מאילו, מיזמים שבהם יחצ”נים פונים לבלוגרים ישירות, כמו שהשיקה אילנה תמיר בשבוע שעבר, לא היו בנמצא, וכאשר מפרסם או יחצ”ן רצה לפנות לבלוגר, […]
[…] שהם לא מוכנים לעמוד מאחוריהם. תשוו את זה לאזהרות שכתבה אילנה תמיר ליחצ”נים כשהזמינה אותם לשלוח הודעות לעיתונות לבלוגרים […]
יוזמה חביבה אך יש בעיה. קוראים לה EYEBALLS ואין מספיק בישראל בכלל וקוראי בלוגים בפרט. את רוב הלקוחות לא מעניין אם האייטם שלהם מתפרסם בבלוג נידח כמעט בכל המקרים הם רוצים רק מיינסטרים מדיה.
[…] נוספת: עידו קינן מדבר עם אילנה תמיר על המהלך פנינה ראשונה: פסטיבל האוכל הכשר מקבל חשיפה 12/06/2008 […]