אקסלנס כסאמאמק

אקסלנס קסם תעודות סל רוצים שתהיו לקוחות שלהם, כל כך רוצים שבקמפיין שלהם הם מבטיחים להפוך את עובדיהם לביצ’ז שלכם.

“כדי שתקבלו שירות מצוין, אני לא מוכן לתת לאף לקוח להמתין”, מצוטט באחת המודעות בני כהן, מנהל מחלקת קשרי יועצים בקסם, שכנראה מעולם לא ראה באשנב שירות את השלט “אנא התאזר בסבלנות, הלקוח שלפניך מקבל את אותה תשומת הלב שאתה תרצה לקבל כשיגיע תורך”. כהן מצולם במודעה מחזיק שפופרת טלפון ביד, סלולרי בשנייה, אוזניה נוספת באוזן ויד זרה מניפה מולו סלולרי נוסף. אין ספק, האיש הזה הולך להיות בשיאו, חד ומרוכז, ולתת שירות מצויין לכל אחד מארבעת הלקוחות איתם הוא מדבר בו זמנית (זה מזכיר לי פרסומת של חברת הליסינג אופרייט ליס, שסיסמתה היא שאצלה “כל לקוח מועדף”. המשמעות של כל לקוח מועדף היא שכל הלקוחות מקבלים אותו יחס, כלומר אף לקוח לא מועדף).

עוד איש שנותן עבודה הוא אשר קוזקרו, סוחר בכיר בקסם. “כדי לתת את המחירים הטובים ביותר, אני לא זז מהמסך”, הוא אומר תוך שהוא בוהה במבט חושש, שפופרת תלויה בחוסר מעש בידו. עמיתתו אלה קלבנוג, מנהלת מסחר ניירות ערך זרים, נראית גם היא טרוטת עיניים מול המסך, ידה האחת מונחת (כנראה על המקלדת) והשנייה אוחזת במקלות אכילה איתם היא אוכלת מקופסת טייק אוויי אסייאתית שמונחת על השולחן המשרדי, כי “כדי שתקבלו את העסקה הטובה ביותר, אני לא מרשה לעצמי לקום מהכסא”.

שלושת אלה הם אנשים שלא הייתי קונה מהם אג”ח זבל משומש. ולא כי אני מזלזל ביכולותיהם המקצועיות, אלא כי אני חושב שהמעסיק שלהם, אקסלנס קסם, פוגע ביכולתם לתפקד בצורה מקצועית בכך שהוא מעודד אותם לעבוד בתנאי עבדות מודרנית – ארבע שיחות במקביל, בלי הפסקות להתרעננות ובלי הפסקת צהריים (המחוייבת על פי חוק). ולמעסיק כזה, שעוד מתגאה בכך בפומבי בקמפיין פרסומי, לא בא לי לתת אפילו שקל.

מודעה של אקסלנס קסם מודעה של אקסלנס קסם מודעה של אקסלנס קסם

תגובות

9 תגובות לפוסט “אקסלנס כסאמאמק”

  1. אלעד-וו on 15 באוגוסט, 2008 15:51

    עידו, מדובר בפרסומת. הפרסומאים גם לא באמת מתכוונים שאם תנעל נייקי אז תרוץ יותר מהר מצ’יטה.

    הפרסומת הזאת היא פלטפורמה טובה לבקר את הוורקוהוליות היאפית. אבל משפט כמו “שלושת אלה הם אנשים שלא הייתי קונה מהם אג”ח זבל משומש” נתפס כנאיווי כשאתה מדבר על פרסומת.

  2. עידו קינן on 15 באוגוסט, 2008 15:57

    אלעד-וו, פרסומת מייצגת ערכים של חברה, והחברה הזאת בחרה להציג בפרסומת שלה ערכים של נגישת עבדים. ומכיוון שהחברה לא השתמשה בדוגמנים/שחקנים אלא בעובדים אמיתיים, שמעידים על עצמם שהם עובדים כמו עבדים, אני מעיד על עצמי שאני לא רוצה לקבל מהם שירות (ואני יוצא מהנחה שהם לא אשמים, שזו החברה שמעסיקה אותם, והתרבות ההיפר-קפיטליסטית שהם חיים בה, שמעודדת וורקוהוליזם).

  3. efyska on 15 באוגוסט, 2008 16:32

    great post

  4. גיא on 15 באוגוסט, 2008 18:02

    True, true…

  5. אמיתי ס. on 15 באוגוסט, 2008 18:58

    אבחנה יפה.

  6. ניבה on 15 באוגוסט, 2008 22:07

    הדרישה מנותני שירות להפוך לעבדים הפכה למאוד אופנתית בקרב פרסומאים ישראלים לא רק באקסלינס ובאופרייט ליס, גם אלדן למשל מתגאה בפרסומות שלה שהעובדים שלה “נותנים את הנשמה”, כלומר מוכנים למשל לעזוב מסיבה בסוף השבוע כדי לסייע ללקוחה למצוא חניה או להחנות את הרכב. בכלל, הסיסמא “הלקוח תמיד צודק” תורגמה בישראלית ל”שילמתי עבור השירות ולכן קניתי את נותני השירות”. אפשר לתת שירות מצויין גם במגבלות ברורות על סוג השירות שעבורו משלם הלקוח ועל בשעות העבודה של נותני/ות השירות.
    ולאלעד-וו: פרסומות לא מיוצרות באוויר אלא מבוססות על מה שהפרסומאים משערים שאנחנו רוצים לקנות. מי שכתב את הפרסומת של אקסילנס תיאר לעצמו שהלקוח הישראלי רוצה שירות מהסוג הזה. ההצהרה “שלושת אלה הם אנשים שלא הייתי קונה מהם אג”ח זבל משומש” היא בעצם הצהרה לא זה השירות שאני מחפש לקנות ולכן היא משמעותית.

  7. ערן on 16 באוגוסט, 2008 18:53

    אתה כנראה מבין גדול בעסקים בכלל ובפרסום בפרט… יש לי תחושה שאתה גם חזק מאוד בשוק ההון…

    אני אשמח לשמוע רעיון מבריק שלך איך להעביר את המסר שבתחרות מנצחים בזכות שרות ומקצועיות של צוות ולא סיסמאות.

    שים לב שכל הקמפיין מיועד ליועצי השקעות בבנקים וממש לא אליך…

  8. עידו קינן on 16 באוגוסט, 2008 20:57

    ערן,

    אני לא חושב שהעברת ביקורת מותנית במציאת חלופה, אבל גם לא נראה לי שכל כך קשה לחשוב על קמפיין שמעביר מסר של מקצוענות בלי לקשר אותו לעבודה מסביב לשעון בלי הפסקות. אני לא קופירייטר, ולא בא לי להציע רעיונות מבריקים לאנשים האלה, אבל הם בהחלט יכולים לבקש זאת ממשרד הפרסום שלהם.

    קהל היעד של הקמפיין הוא לא טיעון רלוונטי פה, כי גם מול יועצי השקעות חברה לא צריכה להציג את העובדים שלה כעבדים.

  9. יואב on 17 באוגוסט, 2008 11:46

    אקסלנס בכלל קיבלו אצלי נקודות שחורות עוד מתקופת הפרסומות המעצבנות שלהם בטלויזיה – זוכרים את הנודניק הזה שבכל אירוע משפחתי או שמחה הוא היה חייב להרוס את כל הכיף באימרה בסגנון “שלי יותר גדול”? בא לי לתת לו סטירה ולא לקנות אצלו אג”חים.
    אלעד-וו – כל חברה אחראית לזבל הפרסומי שלה כי היא זו שמאשרת את מה שהרעיונאים חושבים עליו. ואקסלנס שוברת שיאים בהתבהמות הפרסומית שלה.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.