האח הגדול (SEO, טייק 2)
עד לא מזמן, חיפוש “האח הגדול” בגוגל הביא בראש התוצאות אתר מעריצים של תוכנית הטלוויזיה האח הגדול. שחר מתודעה כוזבת התלונן על זה, וקרא לבלוגוספירה ללנקק את המילים “האח הגדול” לערך הוויקיפדי של הספר “1984” של ג’ורג’ אורוול, משם הגיע המונח במקור.
זה עבד חלקית: הערך הוויקיפדי טיפס במעלה התוצאות, אבל האתר הרשמי של התוכנית הגיע למקום הראשון. שוקי גלילי חושב שאפשר לתקן את זה על ידי לינקוק לערך “האח הגדול” שהוא כתב בוויקיפדיה. ננסה.
Challenge… Accepted.
נכון לעכשיו גיגול של האח הגדול נותן את ערך ויקיפדיה ל1984 במיקום השישי, שזה לא רע בכלל.
נכון לעכשיו, הערך בויקיפדיה נמחק,
כך שכל משחק ה-SEO נדפק פעמיים:
אלה שהצטרפו למשחק בשלב הראשון, קישרו ל-1984
אלה שהצטרפו למשחק בשלב השני, קישור ל-האח הגדול (1984)
ואלה שיצטרפו מעתה יצטרכו לקשר לערך “האח הגדול”
ככה מפצלים מאמצים במשחקי SEO
לגמרי שכחתי שאסור לעשות שום דבר בוויקיפדיה בלי קודם כל להעלות עולה, לזבוח זבח ולהקריב קורבן למנהלי המערכת הכל-יכולים. אנא סלחו לי, הו בני אלמוות נעלים, על שידיי האנושיות ובנות התמותה ההינו ללנקק אל הערך שנוצר על ידי זדים.
כן, תגיד, מה הסיפור עם הוויקיפדים הישראלים האלו? הם מחקו את הערך שלי על המכשיר הגאוני “שלופמטתחת” רק בגלל שהעזתי לטעון שכדאי שהם ישתמשו בו על עצמם.
Bounce Rate, עכשיו אתם יודעים בדיוק למה מקדמי אתרים מקצועיים באמת לא מתעסקים בחרא הזה.
[…] אלא ששתי הכתבות הללו עושות שימוש לגיטימי לחלוטין בביטוי השחוק “האח הגדול” במשמעותו המקורית. אני תוהה אם ורטהיים קרא את הספר “1984″, או בכלל מודע לקיומו. […]
[…] סביב הערך הזה. בשישי לספטמבר, הערך הוויקיפדי היה במקום השני בגוגל (אחרי אתר מעריצים כלשהו) והאתר של האח הגדול באתר הישן […]