שימושיות דפוקה: אתר הניו יורקר
רציתי לקרוא כתבה בניו יורקר. היא היתה מאחורי חומת תשלום, אז נרשמתי לאתר ושילמתי ששה דולרים כדי לקרוא אותה (ואת כל הגיליון שהיא מופיעה בו). מאחר ששילמתי, ציפיתי שיותר לי לקרוא את העיתון כפי שנוח לי, כלומר בפורמט הטמלי-טקסטואלי בו אני יכול לבחור את גודל וסגנון הפונט. ובכן, מאחר שאני לא פיראט אלא לקוח משלם, אני בהחלט יכול ללכת להזדיין אם רצוני בכך. הכתבה זמינה בפורמט אחד בלבד: עיתון אלקטרוני. אפשר גם להדפיס אותה. ההדפסה יצאה קטנה מדי, ואותיותיה מטושטשות. האם אפשר להדפיס את הטקסט נטו בלי העיצוב, כמו שמדפיסים כתבות באתרי חדשות? לא. האם אפשר לשמור אותה למחשב בפורמט טקסט דיגיטלי חפיש? לא. האם אפשר לשמור אותה למחשב? לא, משקר ה-FAQ של האתר. כן, מספר לכם כותב שורות אלה, עם כפתור ימני ושמירת העמוד, שיורד למחשב בקובץ PNG, ומשם כבר קל מאוד להפוך את זה ל-PDF לשם הדפסה או הפצה (כן! שילמתי ששה דולר כדי לדפוק את תאגיד קונדה נסט! אני הולך להעלות את הכתבה הזאת לנאפסטר!) לא אפסיק להתפלא על גופי מדיה שדופקים את המשתמשים המשלמים, ודוחפים אותם לזרועות הפיראטיות הנוחה.
ביקשתי לברר עניין מסוים עם מחלקת שירות הלקוחות. מילאתי טופס מקוון וקיבלתי הודעת שגיאה אדומה: “you can’t have a zip code for this country”. ובכן, ניו יורקר, יכול גם יכול. גם בישראל יש מיקוד. אפילו בירושלים. ואם הטופס התקול שלכם לא לוקח מיקוד לכתובות בישראל, חסמו את האפשרות למלא מיקוד מרגע שבחרתי בישראל, או שתקבלו את הטופס שלי עם המיקוד ופשוט תתעלמו ממנו. למה הבעיה שלכם הופכת להיות הטירחה שלי?
• עוד בעיות שימושיות: נוקיה • בנק הפועלים • אתרי חדשות • לוגין
:-S
עניין ה”שילמתי כדי לגנוב” מזכיר לי את הסטריפ הזה של אקס קיי סי די:
http://xkcd.com/488/
זה עניין ידוע – גם בתוכנות שמכילות מנגנוני הגנה ומערימות קשיים דווקא על המשתמשים המשלמים בעוד שהתוכנות הפיראטיות חפות ממנגנונים שדופקים את המשתמש.
אני איש קוד פתוח, אבל אני רוכש את מעט התוכנות הלא OSיות שאני משתמש בהן. ולא פעם אני נאלץ להוריד גרסה פרוצה של התוכנה שרכשתי במיטב כספי.
אני חושב שזה נובע מדביליות של אנשי שיווק שמבינים באינטרנט בדיוק כמו שאני מבין בשיווק.
אני חושב שהם מנסים לרמוז לך משהו. משהו כמו: “אנחנו הביו יורקר. עיתון בשביל אנשים מניו יורק. כללנו בטופס שדות למדינה ולעיר רק כדי שנוכל להתעלם ממי שהוא לא מניו יורק. עכשיו קח בבקשה את המיקוד הלבנטיני שלך ולך לקרוא ג’רוזלם פוסט.”