שמונה עובדות מפתיעות על האינטרנט בסין
פוסט של יובל חופשי
1. קצת מספרים. סין היא מדינה גדולה, את זה כולם יודעים. עד כמה היא גדולה יכולים להעיד המספרים הבאים: בסין יש 420 מליון משתמשי אינטרנט המהווים מעל 21% מכלל משתמשי האינטרנט בעולם. נכון להיום, סין היא המדינה עם כמות משתמשי האינטרנט הגדולה ביותר בעולם. לשם השוואה, ארה”ב נמצאת במקום השני עם 220 מליון משתמשים, ובכל אירופה ישנם 475 מליון. למקרה שתהיתם, הונג קונג ומקאו לא נספרו בדו”ח המדובר, בסך הכל מדובר בעוד 2.5 מליון משתמשים. זניח…
2. הרבה כסף מסתובב שם בחוץ. חברת האינטרנט המדורגת שלישית בעולם מבחינת הון היא Tencent הסינית, הרחוקה מרחק נגיעה מגוגל ואמזון הנמצאות בראש הרשימה. בניגוד לשתי החברות הבינלאומית, מרבית הכנסותיה של Tencent מגיעות מהשוק הסיני.
ואיך אפשר בלי הקשר הישראלי? מוצר הדגל של Tencent הוא תוכנת מסרים מיידיים שנקראה במקור OICQ. בשנת 2000 הפסידה החברה בתביעה לאייסיקיו ונאלצה לשנות את שם המוצר ל-QQ. זוכרים את הפרח הקטן שהיה לכולנו ליד השעון בחלונות 98/95?
3. האתרים המובילים בסין הם אתרים סיניים. כמו בכל תחום בסין, המספרים הגדולים הולכים למותגים המקומיים. תשכחו מגוגל, בסין מחפשים ב-Baidu. העיצוב, אגב, יראה לכם מוכר. רוצים לראות וידאו ברשת? youku.com היא הכתובת. מפטפטים ב QQ, מנהלים דוא”ל ב-163 וקונים ב taobao.com. סליחה, מה זה איביי?
4. האתרים החלשים בסין הם אתרים שהשלטון רואה בהם איום. אתרים רבים חסומים לגלישה בתחומי סין, בהם פייסבוק, יוטיוב, טוויטר, בלוגר, וורדפרס והרשימה ארוכה. בהונג קונג, אגב, התנועה זורמת כסדרה.
5. אז איך בכל זאת מתחברים לפייסבוק מסין? קיימים שירותים רבים המתיימרים לפרוץ את חומת האש הסינית, אולם יש להם נטיה לאכזב ברגע האמת. אני ממליץ על FreeGate, שעובד בסך הכל בצורה יציבה. באיזור שנזן, אגב, יש מלונות המחוברים לספק אינטרנט בהונג קונג והגלישה בהם חופשית.
6. אבטחת מידע היא לא הצד החזק של האינטרנט הסיני. בחצי הראשון של 2010, קרוב ל-60% ממשתמשי האינטרנט (כ-250 מליון משתמשים!) הותקפו ע”י וירוס או סוס טרויאני, ול-30% מהם נגנבו סיסמאות הכניסה לחשבונותיהם. בין אם אתם מתפרנסים מאבטחת מידע או שאתם האקרים מפוקפקים, הפוטנציאל העסקי ברור.
7. מה הם אוהבים? על פי סקר TIM האחרון, בישראל אוהבים את גוגל, פייסבוק, יוטיוב ואת אתרי החדשות השונים, אך האינטרנט הסיני שונה לחלוטין. מוזיקה, לדוגמה, היא יישום האינטרנט הנפוץ ביותר בסין, ואתרים מרכזיים ומכובדים מאפשרים הורדת שירים. היכנסו ל-mp3.baidu.com ולא תאמינו לקלות בה ניתן למלא את נגן המוזיקה שלכם. למקרה שתהיתם, אין צורך בכרטיס אשראי.
גם שירותי מסרים מיידיים, שנדמה לרובנו שחלפו מהעולם מאז שפייסבוק צבר תאוצה, נמצאים גבוה ברשימת ההעדפות הסינית עם יותר מ-300 מליון משתמשים פעילים. עסקי התיירות סוגרים את הרשימה עם 8.6% מהתעבורה בלבד. מצד שני עדיין מדובר ב-36 מליון משתמשים.
8. לא רק האתרים בסין זרים לנו, גם סלנג האינטרנט שונה מהמקובל במערב. לדוגמה, הסמיילי הוא לא אלא ^_^. 3 זה sān, ולכן 3Q זה… ניחשתם נכון: Thank You. אם נשים את התקינות הפוליטית בצד לרגע, אז NB הוא קיצור של niúbī, ומבטא משהו מאוד טוב או מאוד רע. המקבילה העברית היא “משהו בן זונה“. בתרגום חופשי מדובר ב”זין של שור“.
אזהרה: מתוך 420 מליון משתמשי האינטרנט בסין, רק שיעור נמוך מכיר את הקיצורים האלה, שצמחו באוניברסיטאות, והם אינם מקובלים בתקשורת עסקית. אל תבואו אלי בטענות שהתפוצצה לכם עסקה NB בגלל שכתבתם 3Q בסוף המייל.
הנתונים בפוסט נלקחו מהדוח התקופתי ה-26 של CNNIN ומ-Internet World Stats, ונכונים לסוף הרבעון השני של 2010. אם חפצה נפשכם להעמיק בנושא, בקרו בלימפיד, שם תוכלו למצוא דברים מפתיעים ומעניינים על האינטרנט בסין, התרבות ועולם העסקים. אם תרצו להרגיש כמו גולש סיני, תוסף הפיירפוקס chinachannel ידמה לכם את הגלישה בסין.
______________________
היה זה פוסט של יובל חופשי, ממייסדי "xiexie.co.il, בלוג סיני דובר עברית", שם התפרסם הפוסט במקור
מה?! למה חסמו את וורדפרס?!
דרך אגב, אתה מדבר על ה-.com או על ה-.org?
מדובר בוורדפרס.קום. בפלטפורמות הבלוגים הפופולריות מתפרסמים תכנים רבים שלא עומדים בקנה אחד עם עקרונות המשטר ולכן הם פוטנציאל לצרות בראיתם (כמו פייסבוק וטוויטר).
על פלטפורמות הבלוגים הסיניות, כמו על כל אתר סין, חלים חוקים מחמירים על התוכן. לדוגמה אסורים תכנים הפוגעים בכבוד הלאומי או באינטרסים הלאומיים, תכנים המפיצים שמועות המפרות את הסדר ועוד. הרשימה המלאה בלינק זה:
http://www.cnnic.net.cn/html/Dir/2007/06/04/4628.htm
מה הרעיון של האתר שלך? על מה בעצם אתה מדבר שם? זה מיועד לכולם או רק למי שנוסע לסין?
תודה
ארנון
הבלוג שלנו עוסק בסין מהרבה כיוונים, בעיקר מהכיוון העסקי והתרבותי.
התכנים מיועדים לכל מי שמוצא עניין בסין, החל מאנשים שגרים שם ועד סקרנים שמעולם לא טסו מזרחה אבל מעניין אותם להבין מה קורה שם.
סין היא מדינה מרתקת. הפוסט הזה הוא רק הצצה חפוזה לאימפריה אדירה ותרבות מיודחת. שום דבר בסין לא דומה למה שאנחנו מכירים בתרבות המערבית, מהמקרו ועד לפרטים הקטנים.
מקווה שתהנה.
מאוד מעניין , תודה!
אהבתי את הסמיילי.
^_^
שכחת לציין שהחסימות גם מונעות את גוגל סייט.
שירותי טלפון של jajah ועוד המון אתרים שאינם מזיקים
מה שכן מאוד קל לעקוף את החסימות באמצעות porxy חינמי.
[…] בנושא: שמונה עובדות מפתיעות על האינטרנט בסין 10 בApril, 2012 | בנושאים 404, אקטיביזם, גוגל, זכויות אזרח, […]
כתבה מעניינת, תודה! עברתי לגור בסין, לפני כמה שבועות, והכתבה בהחלט עוזרת להבין מה הולך פה
(:
[…] באנגלית, נתנו הרצאות, מספר פוסטים גם פורסמו בבלוג של עידו קינן, ובפורטל […]