קליפים מילוליים בשם אומרם

נתן סבן העיר מחדש את הטרנד של יצירת קליפים מילוליים לקליפים עבריים. בהתחלה הזמרים הסתייגו, היום הם כבר מבינים את הפוטנציאל

באוקטובר 2008 העלה דסטין מקלין לאינטרנט את הקליפ המילולי הראשון, גירסה ל-Take On Me של א-הא שבה הוחלפו מילות השיר המקורי במילים שתיארו את המתרחש בקליפ. שנה אחר כך נולד הקליפ המילולי העברי הראשון, ל”בדרך אל הים” של משינה. “אנחנו כבר לא כל כך פעילים בתחום המוזיקה, אבל שמחים לראות את כל הפעילות שאנשים אחרים עושים”, אמר לי אדם לונדין, אחד מיוצריו.

אחד מהאחרים הללו הוא נתן סבן, תסריטאי ומדריך צילום סטילז בן 29 מתל אביב, שבחודש יולי העיר מחדש את הטרנד: “לפני יותר משנה נתקלתי בקליפ אמריקאי שעשו. צחקתי מאוד, התלהבתי ותהיתי אם יש דבר כזה בארץ. זה משהו שכל הזמן צפצף לי במוח שאני צריך לעשות. ביום קצת רגוע מהעבודה ראיתי את הקליפ של עומר אדם, וחשבתי שיהיה ראוי לעשות את הקליפ המילולי הראשון שלי”. התוצאה: גירסה היסטרית ל”הופה“. (“יש לנו בריכה / רקדני נינג’ה / זה כבר לא קשור אך יש כאן ילד עם שמלה […] הנה אני ערס / עם שני חברים / שוט של בחורה רוקדת / ועכשיו סוסים”). אחר כך יצר ארבעה קליפים נוספים, שבהם “תותים” של אתניקס ו”מילים פשוטות” של דודו אהרון.

“אני מאוד אוהב להסתכל על קליפים ולנתח אותם”, הוא מספר. “מספיק לפעמים משפט אחד או שוט אחד בקליפ שמצחיק אותי, ורק בשביל המשפט הזה אני יכול לשבת על כל השיר ולנסות לפצח אותו. יושבים פריים אחרי פריים, מחפשים סיטואציות, הבעות פנים. בדרך כךך לכל שוט או סיטואציה יש כמה וכמה אופציות, שכל אחת מצחיקה בצורה אחרת, וצריך להחליט מה היית רוצה להכניס. אח”כ מגיע שלב ההקלטה, שהוא לא פחות קשה – זה אומר לא לחקות, כי אני לא חקיין, אבל למצוא את המאפיינים של הזמר, כדי שזה בכל זאת ירגיש דומה”.

איך הגיבו הזמרים? “בהתחלה הם לא ידעו איך לעכל את זה. כששמתי את הסרטון של עומר אדם הורידו לי אותו לשבוע וחצי, זה היה פשוט עניין של לעכל את התופעה. אבל בהמשך אני חושב שהם הבינו את הפוטנציאל של זה. היום הערוץ ביוטיוב מקושר אליהם, כשיש פרסומת הם מקבלים תשלום. היו קליפים מקוריים שכמות הצפיות שלהם קפצה פי שתיים במהלך החודשיים שהקליפים המילוליים קיימים, לעומת שנים שהם היו ברשת והיו די תקועים”. בקרוב הוא מתכוון להעלות אתר שבו הגולשים יוכלו להציע ולדרג מילים לקליפים מילוליים, והוא יקליט את השירים המוכנים.

יש לך חלום שאחד הזמרים יקח את הגירסה שלך ויבצע אותה?
“זה נראה לי מופרך, אבל בוא נאמר שזמר שישים בהופעה שלו את הקליפ על מסך וישיר את השיר המילולי יצא ענק. צריך להיות אמיץ. הוא בטוח ישיר את זה יותר יפה ממני ויותר קרוב למקור”.

אוסף קליפים מילוליים >>

________________________
התפרסם במקור בגירסה שונה בטור “יוצרשת” במדור fi בגליון אוקטובר של מוסף פירמה של גלובס.

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.