מקיסטים, היזהרו: אם איידיגיטל/אפל התקינה לכם הארדיסק חדש, הישן עם הקבצים שלכם הופך לרכושן
לקוח שמסר לאיידיגיטל מחשב מק עם הארדיסק תקול לתיקון קיבל הארדיסק חדש. כשביקש לקבל את ההארדיסק הישן, כדי לנסות ולשחזר את הקבצים שעליו, התבקש לדבריו לשלם מעל 200 שקל כדי לשאול אותו (!) לחודשיים. בדיקה בתקנון החברה מגלה שכשהיא מתקינה פריט חדש במסגרת תיקון, הפריט הישן עובר לבעלותה.
הלקוח, אורי זילכה, כתב בפייסבוק של איידיגיטל:
נשמע לא סביר, אבל כך כתוב במפורש בתנאי האחריות: “מוצהר במפורש, שבמידה והחברה תחליף פריט או חלק פגום בציוד, ישאר החלק או הפריט הפגום בבעלותה. הלקוח רשאי לרכוש מהחברה את הפריט/החלק הפגום שהוחלף במחיר כמפורט במחירוני החברה באותה העת”.
[עדכון 23:48] תנאי זהה מופיע בתנאי האחריות של אפל בארה”ב: ”
When a product or part is replaced or a refund provided, any replacement item becomes your property and the replaced or refunded item becomes Apple’s property.
בתרגום לעברית, “כשמוצר או חלק מוחלף או ניתן עבורו החזר, כל הפריטים החלופיים הופכים להיות רכושך והחלק שהוחלף או שניתן זיכוי תמורתו הופך להיות הרכוש של אפל”.[\עדכון]
יש הגיון בכך שהחברה תשאיר אצלה את הפריט הפגום – יתכן שהיא מזדכה עליו אצל אפל, מתקנת אותו ומוכרת אותו כפריט משומש או מתקנת ומשתמשת בו כחלק חילוף משומש. אבל הארדיסק אינו פריט ככל הפריטים – מעבר לברזל, יש עליו תכנים שעשויים להיות יקרים לבעליו. מכירתו ללקוח, כפי שכתוב בתנאי האחריות, היא אפשרות סבירה. אפשרות נוספת היא השאלתו ללקוח בחינם וכנגד ערבון, כדי שיוכל לנסות להעתיק ממנו את התכנים (למה לא לנסות את ההעתקה לפני מסירת המכשיר לתיקון באיידיגיטל? כי סביר להניח שאם ינסה לתפעל את התקלה לבד או באמצעות טכנאי לא מורשה, האחריות תפוג). אין הצדקה לגביית 200 שקלים על ההשאלה.
ועוד לפני שזה קורה: תמיד תמיד לשמור את המחשב מגובה, עדיף בשירות שמבצע גיבוי אוטומטי מתוזמן מראש, ושומר את הקבצים רחוק פיזית מהמחשב המגובה.
איידיגיטל הגיבו לסטטוס של זילכה דקה אחרי הפרסום: ” אנו מתנצלים שזו הרגשתך, נציג מטעמנו יצור איתך קשר בנושא”. לא הצלחתי לדבר הערב עם זילכה ולשאול אותו אם איידיגיטל אמרו לו מראש שהחלפת ההארדיסק מעבירה את ההארדיסק הישן לבעלותם (גם אם זה כתוב בתנאי האחריות, ראוי להבהיר זאת במעמד מסירת המחשב); אם כחלופה להשאלה הציעו לו לרכוש את ההארדיסק התקול, ובכמה כסף; אם הציעו לו לנסות לחלץ עבורו את המידע מההארדיסק, ובאיזה סכום; אם הבטיחו לו שבמידה שהוא משאיר את הדיסק ברשותם, הם ימחקו את המידע שעליו באופן בלתי הפיך, כדי שלא יגיע לידיים זרות; ומה הציעו לו אחרי שפרסם את התלונה בפייסבוק.
ביקשתי את תגובת איידיגיטל הערב. אפרסמה כשתתקבל.
תגובות
6 תגובות לפוסט “מקיסטים, היזהרו: אם איידיגיטל/אפל התקינה לכם הארדיסק חדש, הישן עם הקבצים שלכם הופך לרכושן”
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.
מה עם זה שנאמר לו שההארד דיסק הישן שייך לאפל? מה הקשר לאפל?
זה לא תיקון באחריות. גבו ממנו כמעט אלף שקל על ההחלפה הזו. מדובר פה פשוט בגניבה של ציוד ע״י טכנאי.
זה לא דבר נדיר כל כך, למעט העובדה שזו חברה שאמורה להיות רצינית.
שחר
עוד סיבה למליון הסיבות להתרחק המוצרים של אפל.
[…] דיווחתי על תלונה של לקוח איידיגיטל, אורי זילכה, ששלח מחשב לתיקון וגילה שההארדיסק התקול […]
מנסיוני, כשמסרתי איימק לתיקון לפני כמה חודשים, קיבלתי את הכונן הישן תמורת פקדון. משכתי ממנו חומרים, פרמטתי והחזרתי לאיידיגיטל.
באיימק היה תחת אחריות, אז הגיוני שהם רצו את הכונן הקודם. אם הטיפול לא באחריות, אתה קונה בכספך חלק חלופי וזמן טכנאי. הכונן הישן אמור להיות שלך.
אני אומר שוב: אין שום קשר בין איידיגיטל לאפל. לכן אין סיבה ללכלך על אפל בכותרת.