רוצים שקט ברכבת? תשלמו
“אז מה הוא אומר לי? ‘למה אנחנו לא מבלים כמו פעם? אני רוצה פשוט ליהנות מהדרך’. ליהנות מהדרך! הוא רוצה ליהנות מהדרך! ליהנות. מהדרך! ליהנות מהדרך ליהנות!”, מלרלרת נוסעת ברכבת כלפי אנשים שנראה שאינם מכירים אותה או מעוניינים בשיחה עמה. הביקורת הנוקבת הזאת על חוויית הנסיעה ברכבת ישראל נמתחת, באופן לא צפוי, בפרסומת חדשה של רכבת ישראל. האישה ממשיכה ומטרידה את הנוסעים סביבה עד שהיא מגיעה לפואנטה הגסה (“סליחה, מי נהנה מהדרך? מה אנחנו, בחוץ לארץ? אתה רוצה ליהנות מהדרך? תעבור לרכבת”), ובסוף מופיעה הסיסמה של המהלך השיווקי החדש, “פשוט ליהנות מהדרך”.
הנסיעה ברכבת לא חייבת להיות חוויה רועשת ומורטת עצבים, אלא אם מתעקשים לנסוע ברכבת ישראל, שבה תיחשפו לשיחות קולניות בעל פה ובטלפון, ולמוזיקה, סרטים וסדרות שנוסעים משמיעים ברמקולים במקום באוזניות. ואם זה לא מספיק, בחול המועד פסח יפשטו שחקנים צעירים על הרכבות ויקריאו לילדים סיפורי ילדים מוכרים, כמו מיץ פטל, האריה שאהב תות והמפוזר מכפר אז”ר, כחלק מאותו מהלך שיווקי. מטרתו, לפי ההודעה לעיתונות, “לעודד את הנסיעה ברכבת ולהפוך את הנסיעה לחווייתית ומהנה יותר”.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fj_iSmkpKJY[/youtube]
הניסיון לשפר את חוויית הנסיעה ברכבת באמצעות הגברת הרעש בה אינו סאטירי, ככל הידוע. כך גם ההחלטה (שסוקרה במדור “תוצרת הארץ”, 17.8.2012) להתקין רמקולים על צגי הפרסום האלקטרוניים בתחנות, כדי שגם מי שלא מביט בהם ישירות ייחשף למסרים הפרסומיים (הרכבת כן דאגה להגן על נוסעיה מרעש כשסירבה להוסיף את השפה הערבית לכריזה ברכבות ובתחנות; המנכ”ל בעז צפריר נימק: “ריבוי ההודעות והארכת משך מסירתן לנוסעים בדרך של כריזה בשפה נוספת, תהפוך את הנסיעה ברכבת לקולנית ורועשת”).
חברת הרכבות האמריקאית אמטראק עשתה ניסוי בקרונות ללא סלולר בשנת 2000, והטרנד פרץ וסחף חברות נוספות בתחילת העשור הנוכחי בגלל הגידול בתפוצת הסלולריים והמחשבים הניידים למיניהם. יש אור בקצה המנהרה: השנה יוקצו גם אצלנו “קרונות עסקים” שקטים. לפי דיווח ב”ידיעות אחרונות”, הקרונות ייועדו “למי שרוצה לנסוע בשקט, ולנצל את הזמן לעבודה, לימודים או צפייה בסדרות באוזניות”, ויחול בהם איסור על דיבור בסלולרי.
מאחר שנסיעה שקטה היא שירות בסיסי שרכבת ישראל מחויבת לספק לנוסעים, מי שירצה לנסוע ב”קרון רועש” שבו מותר לדבר ולהפעיל רמקולים יצטרך לשלם תוספת על מחיר הכרטיס. מי שהאמין למשפט האחרון מוזמן לארוז את המזוודות ולנסוע לאמריקה, שם הקרונות השקטים זמינים על בסיס מקום פנוי ובלי תוספת תשלום. אצלנו, מי שירצה פשוט ליהנות מהדרך יצטרך לשלם 5 שקלים, תעריף שעלול לעלות בהמשך. “כי שקט הוא רפש”, כתב זאב ז’בוטינסקי, וברכבת ישראל יש עליו תג מחיר.
התפרסם במקור במדור “תוצרת הארץ” ב”מוסף הארץ”, 15.3.2012
גם באוסטרליה יש קרונות שקטים, והם עולים בדיוק כמו כל קרון אחר – לבחירתך איפה תשב.
[…] של חמישה שקלים נוספים לכרטיס עבור מקומות שמורים בקרון השקט. מתוך אתר […]