ככה גורמים לבנק אגוד לתת כתובת אימייל לפניות הציבור

באנר פרסומי של בנק אגוד

בעמוד פניות הציבור של בנק אגוד הופיעו פרטי ההתקשרות הבאים:

כתובת דואר פיזי: אם מתחשק לכם לכתוב בכתב יד או להקליד ולהדפיס, לקנות בול ומעטפה, ללכת לשים את המכתב בתיבת הדואר, לקוות שדואר ישראל יצליח להביא אותה ליעדה, לחכות שבבנק יקבלו אותה בלי שאתם מקבלים חיווי על כך, יקראו את המכתב, יענו עליו וישלחו בחזרה, ולקוות שוב שהדואר יצליח להביא אליכם את מכתב התשובה.

טלפון: אם בא לכם לחכות על הקו, להסביר את הבעיה בעל פה לנציג ולחכות לתשובה, שאולי תגיע מיד ואולי תצריך בדיקה מצדו ושיחה נוספת אחריה. אתם צריכים להקליט את השיחה אם יש לכם איך, ואז לשמור אותה ולאנדקס אותה עם מילות מפתח, כי עדיין אין חיפוש אודיו במחשב שלכם.

פקס: אין לי מושג מה זה.

טופס מקוון: זו האפשרות הכי פחות גרועה – כמו אימייל פגום: אי אפשר לצרף קבצים (למרות שזו אופציה שאפשר להפעיל בטופס מקוון), אי אפשר לפרווד להם אימיילים רלוונטיים, אי אפשר לכתב גורמים נוספים (כמו בנק ישראל או המועצה הישראלית לצרכנות), אי אפשר לשלוח להם תזכורת אם הם לא ענו עדיין, והם עלולים לבחור לענות לכם בטלפון (שגם אותו נדרשתם לספק כשמילאתם את הטופס), מה שמחזיר אותנו לבעיות של שיחה טלפונית.

אימייל: לא היה. וזה מוזר, כי הטופס המקוון הרי יכול להישלח לאימייל של העובד הרלוונטי, וגם הפקס סביר מאוד שמגיע כפקס-לאימייל ולא כחתיכת נייר, והם מבקשים את האימייל שלכם כך שהם כן יכולים לתקשר באימייל. אז למה לא? כי בנקים אוהבים להקשות על הלקוחות שלהם.

אז פניתי לבנק איגוד בטופס המקוון, וכתבתי להם שם שאין כתובת אימייל לפניות הציבור. לאה צרפתי מהיחידה לפניות הציבור השיבה לי באימייל, כשהיא מדגימה את הבעייתיות שבשימוש לקוי של הבנק בטופס מקוון – התשובה שלה לא כללה העתק של פנייתי (מה שהיה מתווסף אוטומטית אם הייתי שולח לה אימייל והיא היתה עושה reply), והיא אפילו הצליחה לטעות באיות שמי, למרות שמילאתי אותו נכון בטופס.

צרפתי כתבה:

שלום עדו.

טופס פניות הציבור בו פנית מגיע אליי ישירות למייל.
הנך מתבקש לכתוב לי בטופס זה.

תודה

בברכה,

לאה צרפתי
היחידה לפניות הציבור
טלפון 03-5191539 פקס: 03-7956931

מה שקרה פה זה שפניתי בטופס מקוון בתלונה על זה שאין כתובת אימייל, ונציגת פניות הציבור השיבה לי באימייל שהיא מקבלת את הפניות ישר לאימייל ולכן אני צריך להמשיך לפנות באמצעות הטופס.

אבל היא ענתה מכתובת האימייל שלה. עכשיו יש לי אותה. מוהאהאהא.

באותו יום כתבתי לבנק אגוד בפייסבוק שלהם:

בעמוד פניות הציבור שלכם שכחתם לתת כתובת אימייל לפניות.http://www.unionbank.co.il/554-he/UnionBank.aspx

Posted by Ido Kenan on Monday, March 16, 2015

אחרי פרק זמן סביר במונחי בנקאות של חודש בלבד, הם השיבו לי וסיפקו את כתובת האימייל: pniot_hatzibur@ubi.co.il.

בנק אגוד משיב אחרי חודש לתלונה בדף הפייסבוק שלו

מה שאפילו יותר מרשים: הם הוסיפו את כתובת האימייל לעמוד פניות הציבור באתר שלהם!

לפני:
עמוד פניות הציבור של בנק אגוד, 2014.08.05

אחרי:
עמוד פניות הציבור של בנק אגוד, 2015.04.15

כל הכבוד, בנק אגוד. זה לא היה כל כך קשה, נכון?

(בנק אגוד מתקשה במיוחד לתפקד בעולם המודרני. כשאני מגיע לסניף מסוים של הבנק, שהוא לא הסניף שבו החשבון שלי רשום, הם לא מסוגלים לבצע שום פעולה בלי לפנות לסניף שלי, למרות שמדובר באותו בנק. אני חושב שהם לא ממש מבינים את משמעות המילה “סניף”. כשהם כבר מצליחים להגיע לנציגה בסניף שלי אחרי המתנה ארוכה, הנציגה מתעקשת שהיא לא יכולה לשלוח לי את המסמכים הדרושים באימייל, רק בפקס. זאת למרות שמבין שני המסמכים שביקשתי, אחד כבר נשלח אלי בעבר באימייל והשני נשלח אלי באימייל אחרי שפניתי לפניות הציבור).

תגובות

2 תגובות לפוסט “ככה גורמים לבנק אגוד לתת כתובת אימייל לפניות הציבור”

  1. טלי on 15 באפריל, 2015 11:29

    עידו,
    ניסית לחפש את ערוץ הפניה המועדף עליך בשירותנט?

    בכל מקרה, בפעם הבאה אל תעבוד קשה מידי:
    https://www.sherut.net/UnionBank

  2. שחר on 16 באפריל, 2015 15:21

    טלי, תודה. נראה מאוד מועיל.
    מה שכן, כמו שבנק אגוד לא יודעים איך לכתוב את השם של עידו, ככה שירות נט לא יודעים איך לכתוב את השם של בנק אגוד.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.