אשת המפכ”ל-לעתיד משתפת תלונה על אי-טיפול המשטרה ביידוי אבנים בירושלים

הגולשת נעמה אלעד פרנקל התלוננה ב-9.9 בפייסבוק שבדרך חזרה מסיור בהר הזיתים, אמה ושני חברים נחסמו על ידי רכב והותקפו על ידי נער שיידעה עליהם אבנים וניפץ את חלונות רכבם (היא לא מציינת את מוצאו). יש לה תלונות קשות על הטיפול המשטרתי בתקרית:

משטרת ישראל קיבלה היום 54 תלונות על פגיעות שכאלה.. ו? ניחשתם נכון! לא עשו עם זה כלום!!! והתקשורת?? אף מילה. אמא שלי ביקשה מהמשטרה לבוא לזהות את הנער כי מרוב שהיה קרוב אליה היא יודעת בוודאות איך נראה.. אבל לשוטרים חם מידי היום.. אז אם הם מפציצים באבנים והמשטרה מפציצה ביכולותיה אתם מוזמנים להפציץ עם הפוסט הזה לכל עבר.. אולי.. זה יעשה משהו.

סטטוס על יידוי אבנים, ששירה אלשיך שיתפה בפייסבוק

למחרת הפרסום, שיתפה אותו בפייסבוק שירה אלשיך, אשתו של ר’, הידוע גם בשם רוני אלשיך, סגן ראש השב”כ והמועמד למפכ”לות המשטרה.

והנה עוד כמה רעיונות מעניינים שמצאנו בפייסבוק לעיונו של המפכ”ל החדש, לכש-. בועז ארד, צלם ועיתונאי ישראלי המתגורר בגרמניה, סיפר על פריצה לדירה במתחם הבניינים שבו הוא גר:

היום פרצו לאחת הדירות באחד הבניינים במתחם שבו אנחנו מתגוררים בברלין. הפעם האחרונה שהיתה פה פריצה היתה לפני שנתיים. אני יודע את זה, כי בכל פעם שיש פריצה המשטרה מגיעה, אוספת ראיות, מתשאלת שכנים ותולה פתק כזה על דלת הכניסה.

בפתק כתוב, בתרגום חופשי: ״זהירות, פורצים! בבניין זה התרחשה פריצה. אם ראיתם או שמעתם משהו אנא צרו איתנו קשר״. ויש גם המלצה להתקשר למשטרה כדי לקבל ייעוץ כיצד להתגונן טוב יותר מפני פריצות. פתקים דומים נתלים גם על הבניינים הסמוכים.

"זהירות, פורצים! בבניין זה התרחשה פריצה. אם ראיתם או שמעתם משהו אנא צרו איתנו קשר". פתק שהשאירו שוטרי משטרת ברלין בבניין שבו התרחשה פריצה. צילום: בועז ארד

טל אורבך חלק סיפור משלו:

לפני שנה וחצי הרימו לי טלפון סלולרי באלכסנדר פלאץ בברלין. דיווחתי למשטרה. אחרי שלושה חודשים קיבלתי מכתב בדואר ממשטרת ברלין שמספר שהם בדקו במצלמות האבטחה או משהו כזה ולא הצליחו למצוא את הטלפון שלי.

אם לא היה ברור – אני גר בארץ. הם שלחו לי לארץ הודעת פולואו-אפ על התלונה שלי.

שירן אבני ברמץ:

גם בלונדון זה ככה. קרה אצלנו ברחוב ושוטרים דפקו לי על הדלת עם הסבר איך הפורצים נכנסו ואיך כדאי לשמור שזה לא יקרה פה. השאירו עלון הסבר והלכו

אפי פוקס-לייכטג:

לפני חודש הופעלה אזעקה בבית שסמוך אליי (סן קרלוס, קליפורניה). התקשרתי למשטרה והצצתי מהחלונות לראות אם באמת מישהו פרץ או שזה דביבון שנכנס לאכול בבית הריק (כן, זה קורה פה). המשטרה ביקשה שאכנס הביתה (כמובן שלא עשיתי את זה) ותוך עשר דקות הגיעה ניידת עם שוטרת קטנה שהייתה מאובזרת בציוד שאפשר היה לנצח איתו במלחמת לבנון. היא סרקה את הבית עם היד על האקדח (לא שלוף) והציצה מכל החלונות. שאלה אותי אם ראיתי מישהו נכנס או יוצא, אמרתי שלא. היא נשארה במקום ותצפתה על הבית עד שהגיעה שוטר נוסף, בכיר יותר, והם איתרו את הטלפון של הגברת המבוגרת שבעלת הבית. הבת שלה שגרה בסמוך הגיעה ופתחה להם את הדלת והם סרקו את כל החדרים ארוכות. מסתבר שהאזעקה פעלה בגלל חלון פתוח או משהו. הם ביקשו ממנה לדאוג שזה לא יקרה שוב, וכשסיימו ניגשו לבית שלי להודות לי על העירנות.

ארד הביא נתונים סטטיסטיים של משטרת ברלין, והשווה את יחס המשטרה שם לפריצות לזה של משטרת ישראל:

ועכשיו מצאתי נתונים רשמיים של המשטרה משנה שעברה: 12,159 מקרים מדווחים של פריצות לדירות ובתים פרטיים בברלין. לשאלתך, לא עושה רושם שמדובר ביח”צ. המשטרה מוקפצת פה על כל שטות, ואשכרה מגיעה. קוראים פה לשוטר על כל נשיקה בפגוש – והוא מגיע, מצלם, רושם דו”ח ונוזף במי שצריך. חברה פעם חשדה שניסו לפרוץ לה לדירה, קראנו למשטרה באמצע הלילה, והגיעו שניים – שוטר ושוטרת. השוטר ישב איתי בצד והסביר לי איך לשפר את מנגנון הנעילה של הדלת והשוטרת התגלתה כסוג של עובדת סוציאלית שבאה להרגיע את הבחורה ולבדוק אם היא צריכה סיוע פסיכולוגי.

ובנוגע להשוואה: משטרת ישראל לא טורחת לפרסם נתונים סטטיסטיים לפי אזורים אלא רק נתונים כלליים לכל הארץ, אז זה באמת לא קל. מה שאני כן יכול להשוות בקלות זה את חוויית המפגש של אזרח עם נציגי הגוף האמון על בטחונו האישי, על חוויותיי פה כבר כתבתי. ובישראל? ובכן, התגוררתי במשך כמה שנים במושב קטן לא רחוק מקו התפר. סבלנו ממכת פריצות בלתי פוסקת, עם כנופיות חמושות שהסתובבו בלילות בין הנחלות. כשהתקשרתי למוקד המשטרתי (פעם אחר פעם) היתה עונה לי פקידה עם מסטיק בפה, ש”הסבירה” לי – בגסות רוח שלא תיאמן – ש”אין לי ניידת, מה ‘תה רוצה”. בסוף הקמנו משמר אזרחי ועשינו תורנויות שמירה בלילות. פעם בשבוע, אגב, היתה עוצרת אותי ניידת משטרה ליד כפר ויתקין כדי לבדוק אם יש לי גראס בתא הכפפות. אני חושב שזה די ממצה את העניין.

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.