קיקאסטורנטס נסגר והוחלף • מישהו תפס את כל הפוקימונים » האחראי על האינטרנט

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

עוד אתר טורנטים נסגר ונפתח מחדש

ביום חמישי נסגר אתר הטורנטים קיקאסטורנטס (KickassTorrents), הדומיינים שלו נתפסו על ידי הרשויות האמריקאיות ובעליו ארטם “tirm” ואולין נעצר בפולין. האתר נסגר בעקבות מבצע עוקץ של רשויות האכיפה האמריקאיות, שהגישו החודש תלונה פלילית (פדף) נגד ואולין בבית המשפט המחוזי של המחוז הצפוני של אילינוי, שבה הוא מואשם בשני סעיפים של הפרת זכויות יוצרים פלילית, קשירת קשר להפרת זכויות יוצרים פלילית וקשירת קשר להלבנת כספים. ארה”ב תבקש מפולין את הסגרתו.

האתר הוקם ב-2008, צבר פופולריות והפך לאחד מאתרי שיתוף הטורנטים הפופולריים בעולם, כשהסגירה הזמנית של אתר פיירטביי השוודי בשנה שעברה הפכה אותו לאתר הפופולרי בתחום. האתר מציג פרסומות, מכניס 12.5-22.3 מיליון דולר מפרסומות בשנה ושוויו הנקי מוערך ב-54 מיליון דולר, לפי התלונה. סגנית התובע הכללי לזלי קלדוול מסרה בהודעה לעיתונות כי “ואולין מואשם בהפעלת אתר שיתוף הקבצים הלא-חוקי עם הכי הרבה כניסות כיום, שאחראי להפצה של חומרים מוגנים בזכויות יוצרים ביותר ממיליארד דולר”.

קיקאסטורנטס שיתף פעולה במידה מסויימת עם דרישות תעשיית הבידור בנושא זכויות יוצרים. אתר טורנטפריק, העוקב אחר עולם פיראטיות התוכן, דיווח בתחילת החודש כי קיקאסטורנטב הסיר טורנטים לבקשת בעלי הזכויות בהתאם לחוק DMCA האמריקאי, וכי לפי המספרים שהאתר סיפק לגבי הסרות שבועיות וחודשיות, נראה שהוא מסיר חצי מיליון טורנטים בשנה. שיתוף פעולה כזה עשוי להגן על בעל האתר, שיכול לטעון במשפט שהחוק מגן עליו כל עוד התכנים הפיראטיים הם תוכן גולשים, ושהוא מסיר אותם מיד עם קבלת בקשה כזו. אולם לפי ג’ארד דר-אייגן, סוכן מיוחד של חקירות בטחון המולדת (Homeland Security Investigations – HSI), אשר הגיש את התצהיר במסגרת התלונה הפלילית, מפעילי קיקאסטורנטס נהגו לעכב מילוי בקשות כאלו בתואנות טכניות שונות.

אתר הטורנטים קיקאסטורנטס ב-17.7.2016. תמונה: archive.is

במסגרת מבצע העוקץ, סוכן סמוי של מס הכנסה האמריקאי ביקש לפרסם באתר, קיבל הצעת מחיר ופרטי חשבון בנק בלטביה, ובמרץ העביר 1500 דולר לאותו חשבון עבור הקמפיין, שאכן פורסם באתר. פרטי החשבון, שהחוקרים קיבלו במסגרת החקירה, העלו הפקדות אליו של 28.4 מיליון אירו בין אוגוסט 2015 למרץ 2016, כך דיווח כלכליסט.

אף שואולין הפעיל את קיקאס באמצעות חברת קש בשם Cryptoneat, שנועדה להקשות על איתור זהותו, הוא לא היה זהיר מספיק בשמירה על חשאיות, כפי שפרסם אתר גיזמודו. ואולין ניהל דף פייסבוק של קיקאסטורנט. החוקרים פנו לפייסבוק לקבל מידע על הדף, וקיבלו את כתובת האימייל שמקושרת לפרופיל שבאמצעותו הוא נוהל, tirm@me.com. הסיומת me.com מופעלת על ידי אפל. החוקרים פנו אז לאפל, וזו גילתה להם שאותה כתובת שימשה לביצוע רכישות בחנות אייטיונז, ששומרת את כתובת ה-IP של הרוכש. הכתובות הללו התחברו הן לרכישות של tirm@me.com באייטיונז והן לניהול דף קיקאסטורנטס בפייסבוק.

ואולין קיבל תרומות לקיקאסטורנטס בביטקוין. למרות שמדובר בקריפטומטבע שמאפשר לפתוח חשבון ולהעביר כספים בלי להזדהות, ואולין בחר לנהל את חשבון הביטקוין שלו בחברת קויינבייס, בחשבון על שמו עם אותה כתובת אימייל, tirm@me.com, ומספר טלפון זהה לזה שהופיע במרשם הדומיינים של שלושה מהדומיינים ששימשו את קיקאסטורנט. אחת מכתובות האייפי שקושרו לואולין שימשה להתחברות לחשבון הקויינבייס שלו.

בינתיים קיקאסטורנטס חזר קם לתחייה בגופם של חקיינים, כפי שאתרי שיתוף קבצים נוהגים לעשות אחרי שסוגרים אותם: אתר הטורנטים איזוהאנט הקים את גירסת המראה המוגבלת KickassTorrents.website, ומפעילים אנונימיים דיווחו על הקמת KAT.am.

היית חייב לתפוס את כולם?

מונופולים מודרניים: מה נדרש כדי לשלוט בכלכלת המאה ה-21″ הוא שמו של ספר שניק ג’ונסון, ראש הפלטפורמות בחברת אפליקו, היה שותף בכתיבתו. אבל עכשיו רוב העולם יכיר אותו בזכות הישג אחר: “תפסתי כל פוקימון שזמין כרגע בארה”ב”, דיווח ג’ונסון ברדיט ביום חמישי על ההישג שלו במשחק הפופולרי פוקימון גו.

ג’ונסון, שיום העבודה שלו מסתיים ב-18-18:30, הלך לצוד פוקימונים אחרי העבודה במנהטן ובברוקלין, במסעות שארכו עד שמונה שעות כל אחד. ולפי אפליקציית הבריאות באייפון שלו, הוא הלך כ-12.87 ק”מ ביום בממוצע בשבועיים מאז שהמשחק יצא, כך מדווח בכתבה עליו בביזנס אינדייסר. הפוקימון הלפני אחרון להשלמת האוסף שלו היה פוריגון, ולדבריו “אולי ואולי לא ראיתי אותו על הרדאר ואז הזמנתי אובר להסיע אותי כה וכה עד שמצאתי אותו”. את האחרון, אומסטאר, גידל בעצמו, אחרי שבעיות קליטה סלולרית בחברת ורייזון, שבה הוא מנוי, מנעו ממנו לתפוס אותו יום לפני כן.

הפוקידקס של ניק ג'ונסון, שתפס את כל הפוקימונים האפשריים בארה"ב במשחק פוקימון גו. תמונה: ניק ג'ונסון

מתוך 151 מפלצות הכיס במשחקי הווידאו המקוריים שעליהם מתבסס פוקימון גו, במשחק הווידאו מבוסס המציאות הרבודה והגאוגרפיה זמינות בארה”ב 142, ושלוש נוספות ייחודיות לאזורים גאוגרפיים אחרים – מר מיים באירופה, קנגסחאן באוסטרליה וניו זילנד ופארפצ’ד באסיה, וג’ונסון מחפש כעת אתר תיירות או סטארטאפ שיממן לו מסע עולמי ללכידת הפוקימונים החסרים.


משודר בגלצ בפינה “האחראי על האינטרנט” בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר. הפינה משודרת מדי שבת ב-19:30


תגובות

תגובה אחת לפוסט “קיקאסטורנטס נסגר והוחלף • מישהו תפס את כל הפוקימונים » האחראי על האינטרנט”

  1. Ashka on 23 ביולי, 2016 22:46

    האייטם על ה-KickassTorrents היה ממש מעניין, תודה !

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.