🖼️ מוזיאונים רבֿים בטוויטר, כולם מרוויחים 🎶 מרטין שקרלי הפסיד מיליון$ על וו טאנג קלאן 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

כשמוזיאונים רבים בטוויטר
ב-2010 נולד ההשתג #askacurator (שְׁאַל אוֹצֵר), שנועד לחבר בין אוצרים במוזיאונים לבין הציבור הרחב. השבוע השתמש בו הטוויטריסט @bednarz להצית מלחמה בין מוזיאון המדע לבין מוזיאון ההיסטוריה של הטבע, שניהם בלונדון: “מי היה מנצח קרב אנשי צוות בין @sciencemuseum ו-@NHM_London, אילו תערוכות/מוצגים היו עוזרים לכם להיות המנצחים? #askacurator”.
מוזיאון הטבע הכריז בפזיזות על נצחון: “לנו יש דינוזאורים. אין תחרות”. על כך השיב מוזיאון המדע בעקיצה: “מוזיאון הטבע מלא במאובנים ישנים, אבל לנו יש רובוטים, [מטוס] ספיטפייר ורעלים עתיקים. בום! #AskACurator”. מלחמת התגובות המשיכה על גבי אחדות ציוצים, כששני המוזיאונים מנצלים אותה לחשוף את התערוכות המוצגות והאוצרות השמורים אצלם.
בדנרז, מצית המלחמה, ביקש בשלב מסויים מהצדדים להניח את נשקם: “שנכריז על #museumwars [#מלחמתהמוזיאונים] ונכריז על תיקו? ליחצו ידיים, לכו הביתה ושתו כוס תה טובה”. הצדדים הסכימו, אחרי עוד כמה עשרות ציוצים.
הממ”חים של המוזיאונים ניצלו הזדמנות, ובמקום לענות להטרלה ביובש תאגידי השתתפו במשחק וזכו לחשיפות, שיתופים וכתבות בתקשורת.
אלבום של וו טאנג קלאן ב-50% הנחה
מרטין שקרלי, שאומת האינטרנט צלבה על שהעלה מחיר של תרופה באלפי אחוזים, רכש את האלבום הכפול של וו טאנג קלאן, Once Upon a Time in Shaolin, שיצא בעותק אחד בלבד, בשני מיליון דולר. בשבוע שעבר העמיד אותו למכירה פומבית באיביי. אחרי 343 הצעות ועשרה ימי מכירה, ההצעה הזוכה עומדת על $1,025,100, מחצית מהסכום ששקרלי שילם. שקרלי הבטיח לתרום מחצית מההצעה הזוכה למחקר רפואי.
עוד בנושא:
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.