🍔 נייטרליות רשת בהמבורגרים 🍽️ המסעדה הכי טובה בלונדון לא קיימת 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לתוכנית 🔊

המבורגרשת

נייטרליות רשת משמעותה שלספקי תקשורת אסור להפלות בתעבורת הרשת שלקוחותיהם צורכים – למשל, אסור לספק לקבל כסף מנטפליקס כדי לתת לה עדיפות בתעבורה ובמקביל להאט או לחסום תעבורה מיוטיוב שלא שילמה, וכן אסור לו לגבות תשלום נוסף מלקוחות על גישה לתכנים מסויימים ברשת. ה-FCC (רשות התקשורת הפדרלית) ביטלה לאחרונה את החובה על ספקי אינטרנט לשמור על נייטרליות רשת, ואף קבעה שמדינות בארה”ב לא יוכלו להטיל חובה כזאת.

במונטנה ובניו יורק החליטו לעקוף את האיסור ולהילחם בהחלטה. מושל מונטנה סטיב בולוק ומושל ניו יורק אנדרו קוומו חתמו בימים האחרונים על צווים שמחייבים רשויות מדינתיות לעשות עסקים רק עם ספקי אינטרנט שמקיימים נייטרליות רשת.
מושל ניו יורק
מושל מונטנה

“היו הרבה דיונים במדינה על איך להגיב להחלטה הטרייה של ה-FCC לבטל את חוקי ניטרליות הרשת, ששומרים על האינטרנט חופשיה ופתוחה”, מסר בולוק. “הגיעה הזמן לעשות משהו בקשר לזה. זה צעד פשוט שמדינות יכולות לעשות כדי לשמר ולהגן על נייטרליות הרשת. אנחנו לא יכולים לחכות לחבר’ה בוושינגטון הבירה שיתעשתו ויחזירו את החוקים הללו”. קוומו היה בוטה יותר: “ההחלטה המסוכנת של ה-FCC סותרת את הערכים היסודיים של הדמוקרטיה שלנו, ובניו יורק נעשה כל שביכולתנו להגן על נייטרליות הרשת וההחלפה החופשית של דעות”.

מספר מדינות בארה”ב נאבקות בביטול נייטרליות הרשת בדרכים נוספות, בין השאר באמצעות הצעות חוק, גם כאלו שסותרות לכאורה את האיסור של ה-FCC לחוקק נגד ניטרליות רשת; וכן בתביעה שהגישו כל התובעים הכלליים הדמוקרטיים – 22 בסך הכל – נגד ה-FCC בדרישה להפוך את תקנות ביטול נייטרליות הרשת.

רשת המזון המהיר בורגר קינג הצטרפה למתנגדי ביטול נייטרליות רשת, וביצעה באחד מסניפיה ניסוי שמבהיר לאנשים מה זה נייטרליות רשת ומה הבעיה עם ביטולה – באמצעות המבורגרים.

דברים שלא נדבר עליהם בפינה

• פרצנים (האקרים) פרצו לבורסת הקריפטומטבעות קוינצ’ק (Coincheck) מטוקיו וביצעו את הגניבה הגדולה בתולדות התחום – 500 מיליון טוקנים של NEM בשווי 58 מיליארד ין (כ-1.81 מיליארד שקל).

רוברט מולר, התובע מיוחד שחוקר את התערבות רוסיה בבחירות 2016 לנשיאות ארצות הברית, חקר לפחות עובד אחד מצוות פייסבוק שהיה קשור לקמפיין 2016 של הנשיא דונלד טראמפ. בוויירד, שחשפו את הסיפור, הבהירו שהדבר לא בהכרח אומר שהחברה או עובדיה חשודים.

ווייסבירגר, סטארטאפ ישראלי שמשתמש בטכנולוגיות אינטרנט-של-דברים בברזי בירה, מקררים ועוד, לספק מידע על המלאי והצריכה של המשקאות לבעלי ברים ומסעדות, מבשלות בירה ויצרני משקאות, נרכש על ידי המבשלה הגדולה בעולם, אנהויזר-בוש, ב-80 מיליון דולר.

• אפליקציית הניווט ווייז מובילה נהגים רבים לנהוג דרך ישובים פרבריים כקיצור דרך עוקף פקקים, מה שמקשה על חיי התושבים שם. באחרונה החלו תושבים ממושב רווחה בדרום הארץ לחסום את שער היישוב למי שאינו תושב המקום, אף שייתכן שמדובר בצעד לא חוקי. מווייז נמסר: “כבישים ציבוריים מטבעם פתוחים ומאפשרים לתנועה לכל הנהגים, בין שהם תושבי השכונות או הערים הרלוונטיות ובין שלא. לפיכך, ווייז מכוונת את הנהגים בכבישים השונים בכל רחבי הארץ, בהתאם לחוקי התנועה והשילוט הרלוונטי. אין באפשרותנו למנוע ממשתמשי Waze גישה לכבישים הזמינים והמותרים בנסיעה על פי בקשה של קבוצה זו או אחרת. למען הסר ספק, Waze מעולם לא הגיעה להסדר שכזה עם אף שכונה או עיר בארץ או בעולם, ומשקפת את הסדרי התנועה הקיימים”.

• שלושה אמריקאים טיילו ברכב בברלינגטון, ורמונט, ונהגו את הרכב לתוך אגם שמפליין, אך יצאו משם בחיים. לטענתם, ווייז ניווטה אותם למסלול השגוי, ומשום שהיה חשוך וערפילי, הם גילו זאת רק אחרי שנסעו 30 מטר אל תוך האגם. דוברת ווייז אמרה: “בלתי אפשרי להגיב בלי לראות את קובץ הנהיגה של המשתמש, ולא קיבלנו רשות לעשות זאת. באופן כללי, מפות ווייז מתעדכנות מדי יום במיליוני עריכות כדי להתאים את עצמן לתנאי האמת בשטח, מה שהופך אותן תכופות למדוייקות ביותר שיש. [ווייז מעודדת] נהגים לפקוח את העינים על הכביש ולהשתמש בכל המידע הסביבתי שזמין להם כדי לקבל את ההחלטות הטובות ביותר במהלך הנהיגה”.

The Shed at Dulwich (המחסן בדולוויץ’ בדאליץ’), המסעדה של אובה באטלר, תפסה מקום בראש רשימת המסעדות הפופולריות בלונדון באתר טריפאדבייזר. אלא שהמסעדה לא קיימת – מדובר במחסן ממש, בחצר ביתו של באטלר, לשעבר כותב ביקורות טריפאדבייזר מפוברקות בתשלום עבור מסעדות, שהחליט להקים ולקדם את המסעדה המומצאת באמצעות אתר וטלפון סלולרי, כדי להוכיח שאי אפשר לסמוך על טריפאדבייזר. לסיכום ההונאה הוא הכין ארוחה למספר סועדים, שהיתה עשויה כולה מארוחות מוכנות מהמרכול.

המסעדה הפיקטיבית The Shed at Dulwich מדורגת במקום הראשון בלונדון 📷 צילומסך מטריפאדבייזר

דירוג The Shed at Dulwich בטריפאדבייזר

באטלר אינו הראשון להונות את טריפאדבייזר להציג מסעדה פיקטיבית. קדמה לו מסעדת ריסטורנטה סקאלטה האיטלקית, שהומצאה וקודמה על ידי עיתון האוכל והתיירות האיטלקי “איטליה אה טאבולה” ומספר מסעדנים איטלקים, במסגרת קמפיין נגד ביקורות מזוייפות באתר.


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ

תגובות

2 תגובות לפוסט “🍔 נייטרליות רשת בהמבורגרים 🍽️ המסעדה הכי טובה בלונדון לא קיימת 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ”

  1. אלעדי on 28 בינואר, 2018 09:38

    ״The Shed at Dulwich (המחסן בדולוויץ’)״. האזור בדרום לונדון נקרא דאליץ׳, לא דולוויץ׳. ה-W לא מבוטא וה-U נשמע כמו A.

  2. יובל on 29 בינואר, 2018 06:18

    מה זאת הפרסומת האווילית הזאת. ברגר קינג האם אתם אפילו אנלוגיות.

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.