🏭 נשים בזנות תובעות מסיילזפורס לקחת אחריות 🔌 רמי מאלק יורד אופליין 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

זנות תאגידית

תאגידים נדרשים כיום להתייחס לא רק לשורת הרווח, אלא גם להשפעה שלהן על העולם, מה שמכונה “אחריות תאגידית”. דוגמה טרייה היא תביעה שהגישו 50 נשים בזנות נגד חברת סיילזפורס, בטענה לסיוע בסחר בנשים, זנות וניצול מיני. התביעה הוגשה תחת הפסבדונים “ג’יין דואו” לבית המשפט הגבוה של מחוז סן פרנסיסקו. לטענת התובעות, סיילזפורס, ספקי שירותי תוכנה ומחשוב עם שווי שוק של יותר מ-100 מיליארד דולר, סיפקו תשתית טכנולוגית ללוח המקוון בקפייג’, ששימש לתקשורת בין סוחרי נשים, סרסורים וזנאים. הקשר העסקי בין החברות החל ב-2013, בסמוך לתחילת המאבק המשפטי של 47 פרקליטי מדינה מרחבי ארה”ב נגד האתר, שהביא לחילוטו וסגירתו לפני שנה ולהעמדת מנכ”לו לדין. סיילזפורס סירבו להתייחס לגוף הטענות ומסרו רק כי “יש לנו מחוייבות עמוקה לשימוש אתי ואנושי במוצרים שלנו, ולוקחים את ההאשמות הללו ברצינות”.

אנחנו מדברים על כך עם ד”ר שני הורוביץ-רוזן, מומחית לתקשורת ושינוי חברתי ויועצת לעמותות ולעסקים חברתיים. בראיון מקדים הסבירה הורוביץ-רוזן:


כיום, אחריות תאגידית כבר לא מתבטאת רק בהתנדבות של חברה או בתרומת כסף. אחריות תאגידית מתבטאת גם בערך החברתי שהעובדים מייחסים לחברה. העובדים הפכו לסוג של שותפים בחברה מבחינת ההון החברתי שהיא מספקת להם. הם רואים במידת המוסריות והאתיקה של החברה חלק בלתי נפרד מהזהות שלהם עצמם. הם גם שותפים בהחלטות איפה להתנדב ולתרום וגם בהיבטים של פעילות החברה עצמה. העובדים מודעים לכח שיש להם בשוק ומבקשים להשפיע לטובה.

לכן ארגונים צריכים לענות על הצרכים הללו ולספק ערך מוסרי עבור העובדים. הם צריכים לענות על שאלות חשובות בנושאים כמו איזון מגדרי, איזון בין משפחה לקריירה, הטרדות מיניות, יחסי ניהול תקינים וכו’. אלה נושאים שהם חשובים באופן אובייקטיבי כמובן, אבל מהווים חלק גם מההגדרה העצמית של העובדים, שרוצים לראות את עצמם עובדים בחברה מוסרית ושיוויונית. מהבחינה הזאת, העובדים הם סוג של לקוחות שהארגון צריך לתקשר להם את הערכים הללו, ולדאוג שיהיו מרוצים ויביעו סולידריות.

לגבי סיילספורס, אם זה המקרה והפרטים נכונים, זה חמור מאד. יהיה מעניין לראות אם יקחו את הדיון לזירה המשפטית או שסיילספורס יכירו בחומרה של הנושא הזה, יסבירו איך זה קרה, ויציעו פתרון הלאה. ואפילו יתרמו לעמותות שמסייעות לשורדות זנות.
סיילספורס מתגאה מאד באחריות התאגידית שלה. הם תרמו לאחרונה 18 מליון דולר לארגוני הומלסים בסן פרנסיסקו. וגם בניוף תורם לא מעט. אבל פה זו באמת עוד דוגמה של האחריות המוסרית שחברות שצריכות למלא. בדיוק כמו נייקי וג’ילט, שמספרות את האחריות החברתית שלהן בפרסומות, חברות היום צריכות לעמוד בקנה מידה מוסרי קשוח יותר, ולא בטוח שזה רע.

באותו עניין, הפעולה של גוגל, ללכת לנשיא טראמפ כדי לדבר על שימוש מוסרי באינטליגנציה מלאכותית ולהצביע על הסכנה בשיתוף עם סין, היא חשובה. מלבד הפיקוח על הטכנולוגיה עצמה, יש פה אמירה מעניינת מאד של גוגל, שמשדרת את המסר שהיא רואה את העובדים שלה ומקשיבה להם, ולא מפחדת להיכנס להתייחס לשאלת “השימוש בטכנולוגיות”. גוגל גם הקימה ועדה לדון על המשמעויות האתיות של AI – גם פייסבוק מקימה מועצה דומה – וזה השלב הבא, שבו מנסים להתייחס למשמעויות האתיות שעולות מהטכנולוגיה, כמענה לתגובת הנגד הציבורית.

על מה לא נדבר בפינה

💸 אוולדס רימסאוסקאס מליטא הודה בשבוע שעבר בגניבת כסף מגוגל ופייסבוק. איך פעל ההאקר המתוחכם הזה? הוא פתח בלטביה חברה בשם זהה לזה של יצרנית החומרה הטייוואנית קוונטה קומפיוטר, ובמשך שנתיים, בין 2013-2015, שלח בשם החברה אימיילים לעובדים בגוגל ובפייסבוק ולבנקים, וגרם להם להעביר לו כספים.

נוכלות מהסוג הזה, המכונה BEC (Business Email Compromise), גלגלה מסוף 2013 ועד אמצע 2018 סכום של 3 מיליארד דולר שנגנבו מחברות, לפי FBI. רימסאוסקאס הוא העובד המצטיין של הונאת ה-BEC, עם 99 מיליון דולר שגנב מפייסבוק ו-23 מיליון דולר מגוגל. העונש המקסימלי שהוא עומד בפניו עומד על 30 שנה בכלא.

❌ פוסטים ישנים של מייסד ומנכ”ל פייסבוק, מארק זאקרברג, נמחקו, חשפו ביזנס אינסיידר. חלקם עסקו בנקודות חשובות בהיסטוריה של החברה, כמו רכישת אינסטגרם. בנוסף, החברה גם ביצעה בבלוג הרשמי שלה, כך שלינקים לפוסטים הפסיקו לעבוד ומובילים ל”חדר החדשות”, שבו לא כל הפוסטים מופיעים.

לדברי החברה, “לפני מספר שנים, חלק מהפוסטים של מארק נמחקו בטעות בגלל טעות טכנית”. בחברה אומרים שהם לא יודעים כמה פוסטים נמחקו, ושהחליטו לא לשחזרם מכיוון שגילו שזה ידרוש יותר מדי עבודה, שלא בטוח שתחזיר אותם.

זו לא הפעם הראשונה שפייסבוק עושים “מיניסטריון האמת” לתכנים של זאקרברג – ב-2016 נמחקו פוסטים של זאקרברג על תפקיד התקשורת ופייסבוק בבחירות של אותה שנה (“תקלה”, הפוסטים שוחזרו) וב-2018 מחקה החברה הודעות מסנג’ר ששלחו זאקרברג ובכירים אחרים (“להגן על התקשורת של הבכירים שלנו” אחרי גניבת האימיילים המסיבית בסוני).

🔌 השחקן רמי מאלק (“מיסטר רובוט” ו”רפסודיה בוהמית” שזיכה אותו באוסקר לשחקן הטוב ביותר) מפיק ומככב בפודקאסט תסכיתי חדש, “בלאקאאוט“. מאלק מגלם את הגיבור, סיימון איטאני, שדרן רדיו שמנסה להציל את העיירה הקטנה שלו אחרי קריסה מוחלטת של רשת החשמל.


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ. תודה להדר בן-יהודה על סיוע באיסוף הסיפורים

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.