🇭🇰 🥊 🇨🇳 אפל, גוגל ובליזרד נגד מחאת הונג קונג 🗳️ אליזבת’ וורן מטרילה את מנכ”ל פייסבוק עם תעמולה שקרית 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ
מזה ארבעה חודשים מתקיימות בהונג קונג, עיר-מדינה חצי-אוטונומית של סין, הפגנות אנטי-ממשלתיות שנולדו במקור נגד הצעת חוק שתקל על הסגרת חשודים בפשעים לסין, ואחרי גניזתה המשיכו במחאה על המעורבות הסינית הגוברת בה”ק. ההפגנות סחפו לתוכן מספר גופים עסקיים גדולים, שמואשמים על ידי הצדדים בבחירת צד במאבק.
אפל שלחה החודש עדכון תוכנה, 13.1.1, שגרם להסרת הסרת אמוג’י דגל טייוואן (🇹🇼) ממקלדת האמוג’י של משתמשיה במקאו ובהונג קונג. זאת, שנה אחרי שחסמה כליל את האמוג’י עבור משתמשיה בסין – חסימה שאף גרמה לבאג של קריסת המכשיר כשהמשתמשים הקלידו “Taiwan” ומערכת ההפעלה ניסתה להחליף אוטומטית את המילה לאמוג’י הדגל.
Apple’s region lock of ROC Taiwan flag 🇹🇼 extended beyond CN devices to HK and Macau’s in the iOS/iPadOS 13.1.1 rollout. Interestingly, the new lock only affects the keyboard, and has no problem displaying and is easy to bypass by switching region. https://t.co/RVRKNQyc1l pic.twitter.com/8eQXambiAQ
— 王博源 Wang Boyuan (@thisboyuan) October 3, 2019
אפל התנהלה כמשת”פית של הדיקטטורה העממית של סין גם בסוגייה שאינה סמלית, אלא מעשית. העיתון הרשמי של המפלגה הקומוניסטית של סין, People’s Daily, האשים את החברה שהיא מסייעת למפגינים בכך שהיא נותנת להוריד אפליקציה מהאפסטור שמאפשרת למפגינים לעקוב אחרי תנועות השוטרים.
הכתבה לא נקבה בשמה של האפליקציה, אבל באפל הגדילו ראש, מצאו את האפליקציה המדוברת, HKmap.live, והסירו אותה מהחנות, זאת אחרי שבתחילת החודש דחו את האפליקציה מהחנות ובשבוע שעבר אישרו אותה לבסוף – רק כדי להסירה.
מנכ”ל אפל, טים קוק, כתב לעובדי החברה באימייל שדלף ופורסם על ידי מפתחי האפליקציה:
ההחלטות הללו לעולם אינן קלות, וקשה אפילו יותר לדון בנושאים הללו בלבו של דיון ציבורי זועם. מתוך כבוד רב שאני רוחש לעבודה שאתם עושים כל יום, אני רוצה לשתף את הדרך שבה קיבלנו את ההחלטה הזאת.
זה לא סוד שטכנולוגיה יכולה לשמש לטוב ולרע. המקרה הזה אינו שונה. האפליקציה המדוברת איפשרה דיווח ומיפוי מבוזרי-קהל של נקודות בדיקה משטרתיות, אזורי הפגנות חמים, ומידע נוסף. בפני עצמו, המידע הזה בלתי מזיק. עם זאת, במהלך הימים האחרונים קיבלנו מידע אמין, ממשרד הסייבראבטחה ופשעי הטכנולוגיה, כמו גם ממשתמשים בהונג קונג, שהאפליקציה שימשה לרעה לסמן שוטרים כמטרה בגלל אלימות ולפגוע באנשים וברכוש במקומות שבהם המשטרה לא נמצאת. בכך האפליקציה עוברת על החוק ההונג קונגי. באופן דומה, שימוש לרעה כזה עובר בבירור על תנאי השימוש של האפסטור, שאוסרים הסבת נזק אישי.
[…] דיונים לאומיים ובינלאומיים ימשיכו גם אחרינו, ואף שהם חשובים, הם לא קובעים את העובדות. במקרה הזה, בחנו אותן לעומק, ואנחנו מאמינים שההחלטה מגינה על המשתמשים שלנו באופן מקסימלי.
מפתחי האפליקציה חלקו על קוק בסדרת ציוצים, ואתמול עקצו אותו: “אני רוצה להזמין את טים קוק מאפל לבקר בהונג קונג ולראות כמה אמינים מטשרת הונג קונג והממשלה התומכת בבייג’ינג, איך הוא יכול לשמור על בטיחותו עם HKmap ואיך אנחנו עומדים מול המשטר ונלחמים עבור חירות תחת לחץ של סין, ערך ליבה שהאמריקאים חולקים איתנו”.
גיימינג זה לא משחק
גם גוגל צייתו למשטר הפרו-סיני, ולבקשת משטרת הונג קונג הסירו (📁) מחנות פליי את ” The Revolution of Our Times”, משחק סלולרי שבו השחקנים מגלמים מפגינים בהונג קונג. לפי המפתחים, גוגל הודיעו להם שהמשחק מפר כללים שקשורים ל”אירועים רגישים”. מגוגל נמסר שלחברה יש מדיניות שאוסרת על מפתחים “להרוויח מאירועים רגישים, כמו לנסות לעשות כסף באמצעות משחקים מסכסוכים רציניים או אסונות שעדיין מתנהלים”.
עוד במשחקים, הגיימר המקצועי Chung Ng Wai, שכינויו Blitzchung, הושעה לשנה מתחרות הגיימינג Hearthstone של יצרנית המשחקים בליזרד, אשר גם מסרבת לשלם לו פרסים בשווי 10 אלפים דולר שבהם זכה, בגלל הפרת תנאי השימוש. הוא לא ניסה לרמות במשחק ולא קילל שחקנים אחרים – אלא השתתף בראיון אחרי תחרות בסטרים הטייוואני של הרת’סטון, כשהוא חובש מסיכת גז ומשקפי מגן, בהתרסה נגד האיסור של שלטונות הונג קונג על מסיכות למפגינים, וקרא סיסמה של המפגינים הפרו-דמוקרטיים במדינה. החברה גם הסירה את התחרות משירות הצפייה-לפי-דרישה שלה ופיטרה את שני המגישים שערכו את הראיון. בהודעת בליזרד באתר התחרות באנגלית נכתב כי “לאחר בדיקה, אנחנו נוקטים באמצעים הנדרשים למנוע תקריות כאלו בעתיד”.
נשיא בליזרד אנטרטיינמנט, ג’יי. אלן ברק, הכחיש כניעה לסין:
הדעות הספציפיות שהושמעו על ידי בליצצ’ונג לא היו פקטור בהחלטה שקיבלנו. אני רוצה להיות ברור: ליחסים שלנו עם סין לא היתה השפעה על החלטתנו. […] יש לנו חוקים שנועדו לשמור על הפוקוס ע להמשחק והטורניר עבור הקהל הגלובלי, וזה היה השיקול היחיד באמצעים שנקטנו. אם זו היתה הדעה הנגדית, שהיתה מוצגת באותו אופן מפלג ומכוון, היינו חשים ופועלים בצורה זהה.
אבל בסינית החברה מדברת אחרת. בהודעה באתר התחרות ברשת החברתית ווייבו, ציינה החברה כי “אנחנו, כמו תמיד, נגן בנחישות על כבוד המדינה”.
לאור מחאת גולשים, הודתה היום החברה כי הגיבה בפזיזות והמתיקה את העונש – השעייתו של הגיימר קוצרה לחצי שנה והוא יקבל את הפרס הכספי. בליצצ’ונג הגיב בהבעת תודה לבליזרד על המתקת העונש, וכתב:
מוקדם יותר השבוע אמרתי לתקשורת שידעתי שעלולות להיות ענישה או השלכות על המעשה שלי, כי אני מבין שהמעשה שלי עלול להסיט את הדיון ממטרת האירוע. בעתיד, אני אהיה זהיר יותר, ואביע את דעותיי או אפגין תמיכה בהונג קונג בפלטפורמות האישיות שלי.
[…]
אנשים רבים רוצים לדעת אם אתחרה בהרת’סטון בעתיד. בכנות, אין לי מושג עדיין. […] אני אקח את הזמן הזה [תקופת ההשעייה, ע”ק] להירגע ולהחליט אם אני נשאר בסצינת ההרת’סטון התחרותית או לא. הרת’סטון שינתה את הדרך שבה אני חי, אני באמת אוהב את הקהילה הזאת. ברכות לכל השחקנים שם, וברכות לבליזרד.
[BREAKING] Hong Kong Hearthstone player @blitzchungHS calls for liberation of his country in post-game interview:https://t.co/3AgQAaPioj
— 🎃 Inven Global 🎃 (@InvenGlobal) October 6, 2019
@Matthieist #Hearthstone pic.twitter.com/DnaMSEaM4g
אליזבת’ וורן משחקת מלוכלך עם פייסבוק
המתמודדת הדמוקרטית אליזבת’ וורן כבר נמצאת על הכוונת של פייסבוק וספציפית של המנכ”ל מארק זאקרברג בגלל תוכניתה לפרק מונופולי טכנולוגיה. פייסבוק אפילו השעו זמנית מודעות ברוח זו שהיא פרסמה אצלם. עכשיו היא שוב מטרילה את פייסבוק, ואת זאקרברג אישית, הפעם בגלל מדיניות השקרים הפוליטיים של החברה.
בשבוע שעבר דיברנו על כך שפייסבוק מתירים לפוליטיקאים לשקר בתעמולת בחירות ברשת החברתית. הנכס הרוסי בנשיאות ארה”ב דונלד טראמפ כבר מפרסם פרסומות שקריות, ובהן הוא משקר שהמתמודד הדמוקרטי וסגן הנשיא ג’ו ביידן “הבטיח לאוקראינה מיליארד דולר אם הם יפטרו את התובע שחוקר את החברה של הבן שלו”.
עכשיו וורן מגיבה עם תעמולה שקרית משלה, וטוענת בפרסומת בפייסבוק שזאקרברג הודיע על תמיכה בטראמפ. מיד אחר כך היא מודה שמדובר בשקר, מסבירה את ההקשר ומובילה את המתגלצ’ים ללינק לחתימה על עצומה בעד פירוק ענקיות הטכנולוגיה.
הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי תודה להדר בן יהודה וליואב פוירשטיין על העזרה באיסוף הידיעות
תגובות
פרסום תגובה
עליך להתחבר כדי להגיב.