טראמפ מחפש בפייסבוק פתרונות, נטפליקס מקפיאים הפקות ובאיטליה שרים ממרפסות 📻 האחראי על האינטרנט בגלצ 14.3.2020

הקליקו לארכיון האחראי על האינטרנט

🎧 להאזנה לפינה 🔊

נקי כפיים

בשבוע שעבר דיברנו על מוזיקה לשטיפת ידיים – בוחרים קטע משיר באורך 20 שניות ושרים אותו בזמן שטיפת הידיים. הנה גלוריה גיינור שוטפת ידיים לשירה “I Will Survive”:

View this post on Instagram

It only takes 20 seconds to “SURVIVE”! 👏💕🎶 #iWillSurviveChallenge #fyp #coronavirus #handwashing #washhands #coronavírus #coronavirüs #coronavirüsü #handwash #washyourhands #hygiene

A post shared by G L O R I A G A Y N O R (@gloriagaynor) on

אני ממליץ על שיר עם נקי של מתי כספי או הסבון בכה מאוד של צביקה פיק.

חפש לי רגע בפייסבוק פתרון לקורונה

“אם הייתם אחראים על התגובה הפדרלית למגיפה עולמית, מה היתה ההמלצה שלכם?”, שאל רופא חדר המיון ד”ר קורט קלוס בקבוצת פייסבוק פרטית של רופאים בת 22 אלף חברים בשם EM Docs. זו לא היתה שאלה תאורטית: קלוס היה שליחו העקיף של נשיא ארה”ב דונלד טראמפ (הוא באמת הנשיא, זה אומת על ידי פוליטיפאקטס), שהכריז סוף סוף ביום שישי על מצב חירום לאומי בעקבות מגיפת ה-COVID19, המוכרת בשמה העממי קורונה.

טראמפ מינה את חתנו ויועצו הנפוטיסטי הבכיר, ג’ארד קושנר, לחקור את נושא הקורונה ולסייע בקבלת ההחלטה. אחד מהאנשים שג’ארד התייעץ איתם הוא ד”ר קלוס, במקרה אבי גיסתו של קושנר, קרלי, כי נפוטיזם עובר במשפחה. לפי חשיפת הספקטייטור, קלוס בתורו פנה לקבוצת הפייסבוק הפרטית. “בבקשה, רק תשובות רציניות”, הפציר בחברים. “יש לי ערוץ ישיר לאדם שאחראי עכשיו בבית הלבן והתבקשתי להביא המלצות. אני כבר הבעתי חשש לגבי הצורך במכשירי הנשמה ועוד ציוד מגן לחזית וערכות בדיקה”.

קלוס הודה לרופאים על עצותיהם, שאותן סיכם והעביר לקושנר, ובתשובה לרופאים שהביעו ספקנות לגבי קשריו לבית הלבן כתב:

למען השקיפות אספק קצת רקע על הנסיבות הייחודיות שלי. לא חלקתי זאת בפורום מקצועי לפני כן. הבת שלנו קרלי קלוס (אחת מדוגמניות העל של העולם, 45 שערי ווג והזרוע עוד נטויה, הערות של אב גאה) נשואה למר ג’ושוע קושנר. אחיו הוא מר ג’ארד קושנר, חתנו של הנשיא ומי שעכשיו מעורב ישירות בתגובות לזה. בשבועיים האחרונים הבעתי את חששותינו דרך ג’וש על המחסור בציוד מגן, התסכול של חוסר היכולת לבצע בדיקות ובמיוחד להבטיח שיהיו די מכשירי הנשמה. הערב התבקשתי על ידי ג’ארד דרך חתני לתת את המלצותיי, ואז פניתי לעזרה אליכם, עמיתיי ה-BAFERD [ר”ת של Bad Ass Fucking Emergency Room Doctor, ע”ק]”.

במסגרת ההודעה על מצב החירום, טראמפ בישר לאומה שמספר אילי קמעונאות אמריקאים תרמו משאבים לביצוע בדיקות קורונה drive-thru ברחבי ארה”ב, והוסיף: “אני רוצה להודות לגוגל. גוגל עוזרים לפתח אתר. זה הולך לקרות מהר מאוד, בניגוד לאתרים מהעבר [עקיצה על ההשקה הכושלת של אתר הביטוח הרפואי הלאומי Healthcare.gov תחת ממשל אובמה], לקבוע אם נדרשת בדיקה ולתאם בדיקה נוחה במיקום קרוב”.

טראמפ, שמשקר בממוצע יותר מ-14 שקרים ביום לפי מעקב של הוושינגטון פוסט, שיקר גם הפעם, ובגוגל נאלצו להסביר מה באמת הולך לקרות בלי לצאת ישירות נגד הנשיא: ורילי (Verily), חברה-אחות של גוגל, ישיקו בשבוע הבא פיילוט של כלי טריאז’ בכתובת ProjectBaseline.com. הניסוי יופעל עבור תושבי ה-Bay Area של קליפורניה, ובוורילי יפעלו להרחיב אותו לאוכלוסיה רחבה יותר “עם הזמן”, לפי הודעת חברת-האם אלפאבית, ולא “מהר מאוד” כפי שטראמפ אמר.

סופו של הבינג’

מה עושים כשספונים בבית? בואו נגיד את האמת: נטפליקס. לכן מבהיל לשמוע שבעקבות הכרזת מצב החירום הלאומי, נטפליקס הודיעו על הקפאה של כל ההפקות של הסרטים והסדרות המתוסרטים בצפון אמריקה למשך שבועיים לפחות.

באנטרטיינמנט וויקלי, שחשפו את הסיפור, מנחמים: “החדשות הטובות הן שייתכן שסוף סוף תוכלו לסיים את כל הסדרות של נטפליקס שלא הספקתם לראות”. נכון לעכשיו, צופי נטפליקס בארה”ב יכולים לצפות בכ-5800 כותרים.

בחודש האחרון החלה בישראל הפקת סדרה חדשה של נטפליקס, “פגע וברח” של ליאור רז ואבי יששכרוף, יוצרי פאודה. בעקבות התפשטות הנגיף, ההפקה היקרה, בתקציב של 4 מיליון דולר לפרק, הוקפאה, ולא ברור מתי ואם בכלל תחודש.

שירה בציבור

ונסיים באיטליה. המילה האנגלית להסגר, quarantine, מקורה בביטוי האיטלקי quaranta giorni – “פרק זמן של ארבעים יום”, מדיניות שהיתה נהוגה בוונציה במאה ה-14, של הסגר נמל בן 40 יום לספינות שמגיעות ממדינות מוכות מגיפה.

איטליה של היום, המדינה השנייה בחומרת המגיפה אחרי סין, נמצאת בהסגר מאז יום שני. ברשתות החברתיות החלו איטלקים מבודדים לתעד מנהג חדש ומקסים: שירה משותפת מהמרפסות.


הפינה “האחראי על האינטרנט” משודרת מדי שבת ב-19:30 בתוכנית “שישבת” בהגשת עידן קוולר בגלצ 🎵 אות פתיחה: ניאן קאט של daniwell, ביצוע גיטרות לניאן קאט של The GAG Quarter והשיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי 😇 תודה להדר בן יהודה על העזרה באיסוף הידיעות 🔧

תגובות

פרסום תגובה

עליך להתחבר כדי להגיב.